Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава или Марея???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

miro2177 написа:
    andreigg написа:
    miro2177 написа:
    1,6 16V удря 25лв / 100км в София, което е притеснителното но ако го караш извънградско или Пещера бива ако сложиш и гас супер
    На мен на газ ми дава под 10 литра на1 00 км смесено каране!!С обикновена газова съм /с метални колектори/-слагана е в Италия което е от значение!!На газ върви почти като на бензин!!Ако искаш нещо за повече багаж си вземи комби-аз съм със седан и 70л газова бутилка,та багажа които побирам е ограничен!!!
    Хахахах вероятно мястото на поставянето е мн от значение При мен смесения е 10-11 на газ коеот е супер в сравниение с набивацията на бензин Наистина при избора на колата е важно колко багаж ще прекарва колегата Но ако се слага газова моята примерно е 25лтр най малката и пак си заема място
    Има значение ,защото тук са псевдо майсторчета!!Скоро във фирмата взеха няколко панди с газови-още не ги караме ,а газовите дават вече дефекти-една пуска газ,на друга и тече антифриз от изпарителя,все дребни дефекти при условие че още са на има няма 20-30 км пробег!!!!!!!!!Ха-ха -ха и това ми бил оторизиран сервиз към фиат-няма да му правя риклама!!

Коментар

Sev - по-вероятно е даже да спечелиш от тототото, но мисля че си заслужава търсенето, дори и да не е в България

Коментар

Вярно е това за дръстичната разлика в разхода градско и извън. Можеби по-непретенциозен и лесен за обслужване е 1,6, но на марея ми се струва, че ще и бъде малко ако е натоварена и пуснеш климатика. При сегашните цени на метана - само пропан-бутанова уредба му е майката. 25лв/100км това не е само в София, навсакъде го дава тоя разход. Ако ще пътуваш на дълги растояния сам или с малко багаж тогава е добре. До 7 разход при скорост 90 до 120. Повече пластмаси и то сиви има вътре отколкото при високите класове оборудвани марийки.
        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Аз преди година бях на същата дилема и се бях навил за Брава 1,6 16В , защото е с по-малко купе и по лесна за намиране на място за паркиране в града, ама минавайки за по напряко през една авто къща във Варна и като я видях Мареата, HLX просто не можах да устоя, всички екстри за които се сетих и цената и беше като на Брава. Ако ще караш предимно градско съм за Брава. Мареата ми дава 10,5 градско и 7-8 извънградски преход 110-130 км/ч. Ако се навиеш за мареа по добре е да е с 1,8 или 2,0 двигател. По-големият е 145 коня, и ще е по пъргава. Имах колежка която караше мареа седан като моета само че 1,6 и си беше малко тромава.
          Мареа 1.8HLX 1996г с газов инжекцион PowerJet

Коментар

аз си карам на бензини нямам намерение ад слагам газпредишната ми кола беше на газ, то все имаше нещо не както трябваа и допълнителнит разходи по уредбата ти стопяват икономиятано защо все пишем как да икономисаме някой левпо-добре да обсъдим как да спечелим повечеБЕНЗИНОВИТЕ АВТОМОБИЛИ СА САМО ЗА ПАТРОНИ !!!!!!!!!!!!!
            Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

vlado1027 написа:
              Аз преди година бях на същата дилема и се бях навил за Брава 1,6 16В , защото е с по-малко купе и по лесна за намиране на място за паркиране в града, ама минавайки за по напряко през една авто къща във Варна и като я видях Мареата, HLX просто не можах да устоя, всички екстри за които се сетих и цената и беше като на Брава. Ако ще караш предимно градско съм за Брава. Мареата ми дава 10,5 градско и 7-8 извънградски преход 110-130 км/ч. Ако се навиеш за мареа по добре е да е с 1,8 или 2,0 двигател. По-големият е 145 коня, и ще е по пъргава. Имах колежка която караше мареа седан като моета само че 1,6 и си беше малко тромава.
              Не бих казал, че 1.6 е тромава за седан. Днес направих един експресен рейс Плевен - Ловеч и на връщане един с Ходна Сивик 1.6 16V се захапа с мен и от Ловеч до Плевен го пръснах. Макса койт направих бе 195 при 5800 оборота и ме достраша стана много нестабилан колата.
              Fiat Marea SX 1.6. 16V '98
              Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V '99

Коментар

До автора... Взимай Мареа, голяма кола е и върви много доволно. 1.6 не и е оптималния двигател, но пък и с него върви много прилично и дава отличен разход. Аз не бих се спрял на седан, изглеждат ми орязани (лично мнение). Ако си като мен и не си фен на газта, си потърси една блага печка 2.4 JTD пък нека данъка да и е голям. Оглеждай се за високо оборудване и не на последно място виж какви коли се продават във форума, тук шанса да се минеш е много малък, колите са по-скъпи, но има защо. Аз дебна един двама редовни посетители да съберат парички за некой VW и да ги отърва от FIAT-тите :D

Коментар

Още един глас за Марея - отскоро съм с такава 2.0 20W - смесено ми дава 10.5 - 11 газ с газов инжекцион слаган в Италия - возията на Мареята /с комби съм/, според мен е за предпочитане...
                  MAREA 2.0 20 V HLX

Коментар

хидравлика

здравейте на всички! Имам проблем с хидравликата на Фиат Мареа постоянно тече масло от казанчето. Става вапрос за хидравликата на кормилната уредба. Мойе ли някои да ми каже какво да направя. Благодаря предварително!!

Коментар

маслото в нормата ли е? ако е повече - издърпай със спринцовка, ако е по-малко - потърси друга капачка, защото с тая явно има нещо нередно.

Коментар

Марея сигурно е яка, но мойта Брава (1.2 16V) си ме кефи много. Е, има някоя дребна забележка, но ме пълни от кеф като гледам разхода - 6,5/100 смесено, като градкото каране е доста, наистина доста повече от извънградкото.А, най-ми е кеф като спра на кръстовище с вдигнати стъкла - мотора грам не се чува и човек може да си помисли, че двигателя е спрял да работи Возията е добра, разбира се мотора е малко слабичък, но пък е доста икономичен.Успех в избора, ако още се чудиш!
                        Brava 1.2, 16V, 2000
                        Ex: Golf 2, 1.3

Коментар

не е от капачката сменях я . възможно лие да иума нещо запушено или някакви клапани

Коментар

Благодаря на всички за отговорите! Днес видях една марея комби нов внос бензинова но с двигател 2.0 20V . Уговорих се с продавача утре да я разгледам,защото днес е видях и беше заключена.Вапроса ми какъв е разхода на гориво на този двигател,данъка колко е,можели да се сложи обикновенна газова уредба и скъпо ли е обслужването на този двигател?
                            Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
                            Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС

Коментар

Ами честито това е много добро решение! Имай в предвид че тази кола не е правена да се кара бавно и съответно разхода и не е съвсем малък. По каталог еоколо 11 градско ти за резерв умножи по 1,1 станаха поне 12л/100км. Що се отнася за газовото има спецове дето се пляскат че може да се сложи обикновено ама ти си мислиш че караш мощна кола, тя си мисли че я мамиш с горивото и се нещо куца. Ако решиш да слагаш инжекционна уредба знай че този модел е с 5 цилиндъра и не всички инжекционни уредби могат да командат 5 газови инжектора. Поне на мен така ми обясниха в сервиза кдето ми сложиха уредбата. Друг броблем с газта е къде ще си сложиш бутилката? Ако не искаш да си похабиш хубавият голям багажник е вариант да си извадиш резервната гума, иначе се губи ефекта като свалиш облегалките! Успех с покупката. Ще усетиш разлика спрямо пунтото
                              Мареа 1.8HLX 1996г с газов инжекцион PowerJet

Коментар

sacheto написа:
                                Благодаря на всички за отговорите! Днес видях една марея комби нов внос бензинова но с двигател 2.0 20V . Уговорих се с продавача утре да я разгледам,защото днес е видях и беше заключена.Вапроса ми какъв е разхода на гориво на този двигател,данъка колко е,можели да се сложи обикновенна газова уредба и скъпо ли е обслужването на този двигател?
                                Не знам дали си взел колата вече, но ще ти кажа едно - престъпление е на този мотор да слагаш газ. Ако търсиш икономия, този вариант (2.0, 20V) не е за теб. Лично мнение. Успех!
                                Fiat Marea 1.8i 16V
                                Fiat Tipo 1.4i 8V
                                Fiat Punto 1.6i 8V
                                www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
                                X