miro2177 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брава или Марея???
Collapse
X
-
-
Вярно е това за дръстичната разлика в разхода градско и извън. Можеби по-непретенциозен и лесен за обслужване е 1,6, но на марея ми се струва, че ще и бъде малко ако е натоварена и пуснеш климатика. При сегашните цени на метана - само пропан-бутанова уредба му е майката. 25лв/100км това не е само в София, навсакъде го дава тоя разход. Ако ще пътуваш на дълги растояния сам или с малко багаж тогава е добре. До 7 разход при скорост 90 до 120. Повече пластмаси и то сиви има вътре отколкото при високите класове оборудвани марийки.
Коментар
-
Аз преди година бях на същата дилема и се бях навил за Брава 1,6 16В , защото е с по-малко купе и по лесна за намиране на място за паркиране в града, ама минавайки за по напряко през една авто къща във Варна и като я видях Мареата, HLX просто не можах да устоя, всички екстри за които се сетих и цената и беше като на Брава. Ако ще караш предимно градско съм за Брава. Мареата ми дава 10,5 градско и 7-8 извънградски преход 110-130 км/ч. Ако се навиеш за мареа по добре е да е с 1,8 или 2,0 двигател. По-големият е 145 коня, и ще е по пъргава. Имах колежка която караше мареа седан като моета само че 1,6 и си беше малко тромава.Мареа 1.8HLX 1996г с газов инжекцион PowerJet
Коментар
-
аз си карам на бензини нямам намерение ад слагам газпредишната ми кола беше на газ, то все имаше нещо не както трябваа и допълнителнит разходи по уредбата ти стопяват икономиятано защо все пишем как да икономисаме някой левпо-добре да обсъдим как да спечелим повечеБЕНЗИНОВИТЕ АВТОМОБИЛИ СА САМО ЗА ПАТРОНИ !!!!!!!!!!!!!Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
vlado1027 написа:Аз преди година бях на същата дилема и се бях навил за Брава 1,6 16В , защото е с по-малко купе и по лесна за намиране на място за паркиране в града, ама минавайки за по напряко през една авто къща във Варна и като я видях Мареата, HLX просто не можах да устоя, всички екстри за които се сетих и цената и беше като на Брава. Ако ще караш предимно градско съм за Брава. Мареата ми дава 10,5 градско и 7-8 извънградски преход 110-130 км/ч. Ако се навиеш за мареа по добре е да е с 1,8 или 2,0 двигател. По-големият е 145 коня, и ще е по пъргава. Имах колежка която караше мареа седан като моета само че 1,6 и си беше малко тромава.Fiat Marea SX 1.6. 16V '98
Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V '99
Коментар
-
До автора... Взимай Мареа, голяма кола е и върви много доволно. 1.6 не и е оптималния двигател, но пък и с него върви много прилично и дава отличен разход. Аз не бих се спрял на седан, изглеждат ми орязани (лично мнение). Ако си като мен и не си фен на газта, си потърси една блага печка 2.4 JTD пък нека данъка да и е голям. Оглеждай се за високо оборудване и не на последно място виж какви коли се продават във форума, тук шанса да се минеш е много малък, колите са по-скъпи, но има защо. Аз дебна един двама редовни посетители да съберат парички за некой VW и да ги отърва от FIAT-тите :D
Коментар
-
Марея сигурно е яка, но мойта Брава (1.2 16V) си ме кефи много. Е, има някоя дребна забележка, но ме пълни от кеф като гледам разхода - 6,5/100 смесено, като градкото каране е доста, наистина доста повече от извънградкото.А, най-ми е кеф като спра на кръстовище с вдигнати стъкла - мотора грам не се чува и човек може да си помисли, че двигателя е спрял да работи Возията е добра, разбира се мотора е малко слабичък, но пък е доста икономичен.Успех в избора, ако още се чудиш!Brava 1.2, 16V, 2000
Ex: Golf 2, 1.3
Коментар
-
Благодаря на всички за отговорите! Днес видях една марея комби нов внос бензинова но с двигател 2.0 20V . Уговорих се с продавача утре да я разгледам,защото днес е видях и беше заключена.Вапроса ми какъв е разхода на гориво на този двигател,данъка колко е,можели да се сложи обикновенна газова уредба и скъпо ли е обслужването на този двигател?Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС
Коментар
-
Ами честито това е много добро решение! Имай в предвид че тази кола не е правена да се кара бавно и съответно разхода и не е съвсем малък. По каталог еоколо 11 градско ти за резерв умножи по 1,1 станаха поне 12л/100км. Що се отнася за газовото има спецове дето се пляскат че може да се сложи обикновено ама ти си мислиш че караш мощна кола, тя си мисли че я мамиш с горивото и се нещо куца. Ако решиш да слагаш инжекционна уредба знай че този модел е с 5 цилиндъра и не всички инжекционни уредби могат да командат 5 газови инжектора. Поне на мен така ми обясниха в сервиза кдето ми сложиха уредбата. Друг броблем с газта е къде ще си сложиш бутилката? Ако не искаш да си похабиш хубавият голям багажник е вариант да си извадиш резервната гума, иначе се губи ефекта като свалиш облегалките! Успех с покупката. Ще усетиш разлика спрямо пунтотоМареа 1.8HLX 1996г с газов инжекцион PowerJet
Коментар
-
sacheto написа:Благодаря на всички за отговорите! Днес видях една марея комби нов внос бензинова но с двигател 2.0 20V . Уговорих се с продавача утре да я разгледам,защото днес е видях и беше заключена.Вапроса ми какъв е разхода на гориво на този двигател,данъка колко е,можели да се сложи обикновенна газова уредба и скъпо ли е обслужването на този двигател?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар