Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лятото настъпи Внимание вентилаторите.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лятото настъпи Внимание вентилаторите.

Днес се заех да проверя какво е състоянието на всички букси които са в далаверата с включването на степените на вентилаторите.1.Натъкнах се на грубо сервизно изпълнение с рязани кабели и свързани много зле-оправени със запояване.2.Разтопена букса на единия от вентилаторите/Мареа ТД 100 с климатроник е с два вентилатора/- закрепих положението и там.3.Почистих и напръсках с ВД40 всички букси които участват в играта.Охлаждането през летния период не е шега работа и затова ви съветвам проверете дали ви работят въпросните перки и включват ли когато трябва.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

А как мога да изтествам дали ми работят перките? При мен, за сега, по никакъв начин не мога да накарам колата да загрее над чертата в средата на скалата, за да се включат перките. Седи си на 1 мм под средната черта и не мърда пущината. Та, има ли начин да сложа някъде байпас или нещо подобно, за да проверя степените на перките? Като включа климатика, малко след това включват и перките, но това не е свързано с температурата на охл. течност в текущия момент.

Коментар

Airfan написа:
      А как мога да изтествам дали ми работят перките? При мен, за сега, по никакъв начин не мога да накарам колата да загрее над чертата в средата на скалата, за да се включат перките. Седи си на 1 мм под средната черта и не мърда пущината. Та, има ли начин да сложа някъде байпас или нещо подобно, за да проверя степените на перките? Като включа климатика, малко след това включват и перките, но това не е свързано с температурата на охл. течност в текущия момент.
      Пускаш им 2 кабела от акумулатора и си готов

Коментар

Airfan написа:
        А как мога да изтествам дали ми работят перките? При мен, за сега, по никакъв начин не мога да накарам колата да загрее над чертата в средата на скалата, за да се включат перките...
        Ако я оставиш на място да поработи или дори да форсираш на място би трябвало да загрее и да пусне перките, ако и тогава не загрее (а би трябвало да загрее като поработи на място, особено в тея жеги) - газ на 1-ва и на 2-ра из квартала и няма как да не загрее... и тогава ще видиш дали ти се пускат перките нормално или не...

Коментар

Току що с един познат сменихме термостата с Вернет и датчика на перката и сега тя се пуска чак като стигне 4-тата черта след средата. Колата е от подписа. Нормално ли е да пуска охлаждането толкова късно. Не съм пробвал още в движение как ще се държи но при форсиране на място това е положението. Та така ли трябва да е по принцип или това е втория кофти термостат и поредните 90 лева с които се преебах.

Коментар

Не е нормално. Не знам при 1.6 термостата барабар с датчиците ли се продава, ако е така може да пробваш да сложиш синия датчик от стария термостат. Също така си и провери буксите около перката. Най-често нагаря и се къса кабелчето за включване на 1-та степен на перката.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

не знам какво общо има синият датчик с пускането на перката.Според мен няма нищо обшо.По-скоро си мисля,че не сте обезвъздушили добре,но определено нещо не е наред.
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Само искам да вметна, че WD-40 не е най-удачното решение за контакти. Ползвайте контактен спрей.
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V
                www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

AvataR - колата ти ако е без климатик, е нормално тогава да се задейства перката. Не знам дали точно тогава де, но щом се задейства - значи работи. Първа степен нямаш, и няма смисъл да търсиш нагоряло или скъсано кабелче Синия датчик доколко има общо с пускането и - от този син датчик зависят много неща, 1 от които е пускането на перката. А ти на кое викаш "датчика за перката" ?

Коментар

на браво 1,6 без климатик степента е една и се включва малко след чертата, на която стрелката е хоризонтална, но преди следващата черта.
                    "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                    (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Към написаното от Tornado в началото бих добавил и състоянието на лагерите на двигателчето.Тяхното клеясване или голям луфт водят до претоварване на веригата и изгаряне на предпазителя.
                      Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

колеги как точно се казва датчика за ниските обороти на перката защото не работи (със сигорност)
                        1.6 16v 96 г. 103 hp.
                        България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
                        Да мина да те взема...или да взема да те мина?

Коментар

metropolix написа:
                          колеги как точно се казва датчика за ниските обороти на перката защото не работи (със сигорност)
                          Реостат за първа степен на вентилатора на радиатора. Може и товарен резистор.
                          Fiat Marea 1.8i 16V
                          Fiat Tipo 1.4i 8V
                          Fiat Punto 1.6i 8V
                          www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
                          X