проблема ми е, че на 5-6000 км моторчето ми се зацапва. не вътре оста или червяк ли е не знам, а отпред на върха, това металното, с което всъщност затваря притока на въздух. през тези 5-6000 км нямам никакви проблеми с оборотите, студена 1200 топла 800-850, климатик +100 оборота. работи идеално. но по едно време започва да задържа на 1600 оборота и докато не го изчистя е така. вътре в дупката на колектора има бая чернилка леко мазна, по върха на моторчето също е мазна. единствения вариант да има мазничко там е от картерните газове. какво мога да направя, че те да се пречистват по-добре? просто не виждам каква може да е причината да се цапа от другаде. колата се кара 99.999999999% на газ и е браво 1,6
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Причини за зацапване на моторче на празен ход
Collapse
X
-
Re: Причини за зацапване на моторче на празен ход
pakumba написа:проблема ми е, че на 5-6000 км моторчето ми се зацапва. не вътре оста или червяк ли е не знам, а отпред на върха, това металното, с което всъщност затваря притока на въздух. през тези 5-6000 км нямам никакви проблеми с оборотите, студена 1200 топла 800-850, климатик +100 оборота. работи идеално. но по едно време започва да задържа на 1600 оборота и докато не го изчистя е така. вътре в дупката на колектора има бая чернилка леко мазна, по върха на моторчето също е мазна. единствения вариант да има мазничко там е от картерните газове. какво мога да направя, че те да се пречистват по-добре? просто не виждам каква може да е причината да се цапа от другаде. колата се кара 99.999999999% на газ и е браво 1,6Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
-
B1keP_B0y написа:pakumba написа:проблема ми е, че на 5-6000 км моторчето ми се зацапва. не вътре оста или червяк ли е не знам, а отпред на върха, това металното, с което всъщност затваря притока на въздух. през тези 5-6000 км нямам никакви проблеми с оборотите, студена 1200 топла 800-850, климатик +100 оборота. работи идеално. но по едно време започва да задържа на 1600 оборота и докато не го изчистя е така. вътре в дупката на колектора има бая чернилка леко мазна, по върха на моторчето също е мазна. единствения вариант да има мазничко там е от картерните газове. какво мога да направя, че те да се пречистват по-добре? просто не виждам каква може да е причината да се цапа от другаде. колата се кара 99.999999999% на газ и е браво 1,6Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:проблема ми е, че на 5-6000 км моторчето ми се зацапва. не вътре оста или червяк ли е не знам, а отпред на върха, това металното, с което всъщност затваря притока на въздух. през тези 5-6000 км нямам никакви проблеми с оборотите, студена 1200 топла 800-850, климатик +100 оборота. работи идеално. но по едно време започва да задържа на 1600 оборота и докато не го изчистя е така. вътре в дупката на колектора има бая чернилка леко мазна, по върха на моторчето също е мазна. единствения вариант да има мазничко там е от картерните газове. какво мога да направя, че те да се пречистват по-добре? просто не виждам каква може да е причината да се цапа от другаде. колата се кара 99.999999999% на газ и е браво 1,6Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:pakumba написа:проблема ми е, че на 5-6000 км моторчето ми се зацапва. не вътре оста или червяк ли е не знам, а отпред на върха, това металното, с което всъщност затваря притока на въздух. през тези 5-6000 км нямам никакви проблеми с оборотите, студена 1200 топла 800-850, климатик +100 оборота. работи идеално. но по едно време започва да задържа на 1600 оборота и докато не го изчистя е така. вътре в дупката на колектора има бая чернилка леко мазна, по върха на моторчето също е мазна. единствения вариант да има мазничко там е от картерните газове. какво мога да направя, че те да се пречистват по-добре? просто не виждам каква може да е причината да се цапа от другаде. колата се кара 99.999999999% на газ и е браво 1,6Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:проблема ми е, че на 5-6000 км моторчето ми се зацапва. не вътре оста или червяк ли е не знам, а отпред на върха, това металното, с което всъщност затваря притока на въздух. през тези 5-6000 км нямам никакви проблеми с оборотите, студена 1200 топла 800-850, климатик +100 оборота. работи идеално. но по едно време започва да задържа на 1600 оборота и докато не го изчистя е така. вътре в дупката на колектора има бая чернилка леко мазна, по върха на моторчето също е мазна. единствения вариант да има мазничко там е от картерните газове. какво мога да направя, че те да се пречистват по-добре? просто не виждам каква може да е причината да се цапа от другаде. колата се кара 99.999999999% на газ и е браво 1,6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар