Значи принципно от както сме взели типото като се палне и чукат малко клапаните.Днеска сутринта паля и започна необичайно да щракат клапаните,тктктктктктк и като загря колата не спряха да чукат,не бях сменял маслото и днес сипах Selenia Gold 10W40,малко по добре работи мотора,ама клапаните пак си чукат.Другия проблем е,че нали като запалих днеска и двигателя работи много неравномерно,ту сваля обороти,ту вдига.Кажете ми какво да правя.Благодаря ви предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Tipo.2 проблема
Collapse
X
-
Значи принципно от както сме взели типото като се палне и чукат малко клапаните.Днеска сутринта паля и започна необичайно да щракат клапаните,тктктктктктк и като загря колата не спряха да чукат,не бях сменял маслото и днес сипах Selenia Gold 10W40,малко по добре работи мотора,ама клапаните пак си чукат.Другия проблем е,че нали като запалих днеска и двигателя работи много неравномерно,ту сваля обороти,ту вдига.Кажете ми какво да правя.Благодаря ви предварително
Коментар
-
Колега,с по-гъсто масло се решават проблемите,но временно.За по-дълго време сипи някаква добавка,но по скъпа.Аз така рещих проблема вече 30 000 километра, а и масло 15W40.За промените в оборотите,кажи колата на газ ли е???Обичта е по - силна от омразата. Сърцето е по - силно от огорчението. Усмивката на душата е по - силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.
Трезвен ТУК не пиша!
Un Italiano Vero
Коментар
-
kilar написа:Колега,с по-гъсто масло се решават проблемите,но временно.За по-дълго време сипи някаква добавка,но по скъпа.Аз така рещих проблема вече 30 000 километра, а и масло 15W40.За промените в оборотите,кажи колата на газ ли е???ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Mitko написа:Чукането от луфт наклапана е малко. Ако шума е силен като щракане провери възможно по-скоро какво става под капака на клапаните. Провери също и правилното зацепване на ремъка. За нестабилните обороти виновника може да е мотора за празния ход. При доста от колите с този двигател това куца.PS: Аз преди няколко месеца свалях разпределителен вал за да вадя от главата скъсана шпилка. Сложих вала почти сух (нормално кожуха на рапределителния вал е наполовина пълен с масло което не се отича в картера). При запалване на мотора щракането беше силно, но буквално за миг намаля и двигателя отново заработи тихо.ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар