Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Влага в купето на Браво!Да я изгоня искам! РЕШЕНО!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Влага в купето на Браво!Да я изгоня искам! РЕШЕНО!

Здравейте!Супер як форум! Аз имам едно въпросче. Карам няколко месеца едно Браво ГТ (1,8 бензин) и си му се кефя, добра си е колата)Има няколко дребни забележки, но най-ме дразни, че като капне дъжд и стъклата се замъгляват. Смених си филтъра на купето, ама не помогнаАко ми кажете къде да погледна-ще погледна! Тъй като съм технически неграмотен ще настане веселба, но си го обичам моя Фиат)))Благодаря предвариелно!!!
    Кърти, чисти, извозва, а понякога прави пастет.

Нормално е да се потят стъклата при дъжд.Не е добре,ако след като пуснеш вентилатора не изсъхват.

Коментар

Отиваш на "Търсене" и пишеш: "запотяване, стъкла" и после четене, четене, четене...
      Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
      --- в сърцето завинаги... ---
      Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Много е вероятно да ти изпуска по малко от радиаторчето на парното или по маркучетата там някъде. Провери ги хубаво.
        N.Y. State of Mind

Коментар

+ клапата за външния въздух.
          Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

ОК, мерси много , почвам първо с търсене, после клапата на външния въздух, радиатора)))

Коментар

Аз имам Фиат Мареа имах същият проблем като теб. Почнах да търся и първо махнах клапата на въздушният филтър но не помогна и стъклата пак се потяха, после открих, че в багажника ми влиза влага и водата се събира под резервната гума и от там се изпарява и влиза в купето. Почнах да търся причината и накрая от страни на резервната гума под корите от двете страни имаше по една дупка с гумичка и едната беше паднала запълних я със силикон и сега нямам проблеми, но точно под резервната гума има една дупка за обезводняване нея да не я запушиш.

Коментар

Колега при мен имаше сълзене от радиаторчето на парното в купето. Сипах течна добавка LiquiMoli и теча спря.
                Fiat Brava 1.6
                Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
                Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

Та значи как се реши проблема Голям смях падна.Отивам, значи, за смяна на съединител. Беше му дошло времето. Оставям колата и след няколко часа се връщам да видя кво става. Колата на стенда високо вдигната, автомонтьора под нея с една стирка попива вода и листа от земяна. Даже едно листо чинно му беше кацнало на рамото. А тй един кисел, кисел...И леко мокър) хихихихихСтана ми смешно, но без да загравям кво се е случило. Пускам шегичка "Ти листата остави на нас". хихихи. На него обаче не му било смешно. Като разглабял почти цялата предница, улея под чистачкитесе изсипал върху него. Тама била водата дето правила влага в моето купе))

Коментар

Там си е точно причинитела за влагата.Аз всяка година правя основно почистване на този улей след сваляне на пластмасите които покриват същия.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

само да допълня, че улеите са 2 или 32 има със сигурност, поне при Брава - в средата и в дясномай имаше и трети в ляво, но не спомням вече - отдавна ги чистих
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

има има, точно както е този под дясната панта, симетрично има един и вляво.

Коментар

Working...
                        X