Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Бълбукане" в купето?- Решено.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

"Проблема го има и на моето Типо. Появи се когато беше издухана гарнитурата на главата. След шлайф и нова гарнитура, остана частично бълбукане. Според мен е заради шупла в челото на главата, която така и не успя да излезе на шлайфа. Вече година и половина не му обръщам никакво внимание."и на моята темпра затова сега я ремонтирам
    karam fiat 1992 tempra karburator
    0889340995

Коментар

КИМИ написа:
      Обезвъздушаване! :D :D :D Понякога при фиатите това е доста трудна задача, но в общи линий се прави така:На студен мотор първо отвиваш пробката на маркуча към парното- малко зад мотора е в ляво- да пусне 50- 100 г. и затягаш, после отвиваш винтчето- пробка на радиатора- някъде в горния край е- и от там да изтече, затягаш и се возиш и като загрее- гасиш и пускаш пак по същия начин, после доливаш и се надяваш да е излязъл гадния въздух- при мене стана на 3- тия път. :D
      Ето това беше решението. Благодаря колега!!!
      Brava 1.6 16v ELX 2001г.
      Punto М2 1.2 SX 2000г.
      МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Моля, имаш да черпиш! :D :D :D
        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

погледни си свещите

погледни си много внимателно свещите ако има мокри н на студен двигател или на топъл с ръвдив цвят или някоя с различен цвят от другите ти е симптом за гарнитурата на главата, аз така минах 50 000 но сега след ремонта знам че ако пак стане ще трябва да си купя нова глава защото това я унищожава изяжда я като дървояд дърво в буквалния смисъл
          0889340995

Коментар

КИМИ написа:
            Моля, имаш да черпиш! :D :D :D
            Няма грижа. :D :D
            Brava 1.6 16v ELX 2001г.
            Punto М2 1.2 SX 2000г.
            МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Re: погледни си свещите

niki2572 написа:
              погледни си много внимателно свещите ако има мокри н на студен двигател или на топъл с ръвдив цвят или някоя с различен цвят от другите ти е симптом за гарнитурата на главата, аз така минах 50 000 но сега след ремонта знам че ако пак стане ще трябва да си купя нова глава защото това я унищожава изяжда я като дървояд дърво в буквалния смисъл
              Ами...гледах ги...няма подобни симтоми.
              Brava 1.6 16v ELX 2001г.
              Punto М2 1.2 SX 2000г.
              МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

niki2572 написа:
                ще поясниш ли какво значи ’изяжда" ?и защо нова глава. Заинтригува ме !

Коментар

u_bo написа:
                  niki2572 написа:
                  ще поясниш ли какво значи ’изяжда" ?и защо нова глава. Заинтригува ме !
                  И аз това неможах да разбера....дано колегата разясни, че лошо.
                  Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                  Punto М2 1.2 SX 2000г.
                  МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

КИМИ,Я кажи братче, като се прави тая процедура с обезвъздушаването, трябва ли парното в купето да е пуснато?Щото, като го обезвъздуших, парното беше спряно, и се чудя дали може да е останал въздух в радиаторчето за парното, и в същност нищо да не съм направил?
                    Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                    Punto М2 1.2 SX 2000г.
                    МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

разяснявам

когато пробие гарнитурата почва по алуминия да влиза вода, огън от цилиндъра и това води до окисление на алуминия и започва да се изяжда все едно гледаш изядено дърво от дървояди след като смених гарнитурата в охладителната ми система почти няма налягане а преди беше около2-3атм а този дефект беше от както е купена колатасвещите едната винаги беше по различна от другите обикновенно там е и проблемав купето се чуваше шум на течаща водаколата не прегряваше, но последните дни преди ремонта изхвърляше водатакогато си разглобих всичко се видя ясно от каде е идвала белатаако има изпарител поне при мене ставаше така че въздуха от цилиндъра отиваше право там и не работеше това за последните И ДА НЕ ЗАБРАВЯ ПАРНОТО СЕ ЕБАВА НА НИСКИ ОБОРОТИ НЕ ДУХА ТОПЛОДРУГО НЕ СЕ СЕЩАМ АКО СЕ СЕТЯ ЩЕ НАПИША
                      0889340995

Коментар

Neosi написа:
                        КИМИ,Я кажи братче, като се прави тая процедура с обезвъздушаването, трябва ли парното в купето да е пуснато?Щото, като го обезвъздуших, парното беше спряно, и се чудя дали може да е останал въздух в радиаторчето за парното, и в същност нищо да не съм направил?
                        зависи от колатана твоята няма значение дали е пуснат вентилатора или не, както и дали е пуснато на "топло"водата си циркулира през радиаторчето постоянно
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Добре де, но пунтото не показва никакви симптоми на издухала гарнитура...напротив.Някъде по -горе бях написал - абсолютно всичко е наред.
                          Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                          Punto М2 1.2 SX 2000г.
                          МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Working...
                          X