Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Бълбукане" в купето?- Решено.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

"Бълбукане" в купето?- Решено.

Колеги, моля за съвет..става въпрос за Пунтото от подписа.Изчетох всички теми във форума, свързани с проблема но не разбрах...."тръгнала гарнитура на главата", "водна помпа" и какви ли не страхотии... Проблема е следния:Сутрин, като дам газ..се чува "бълбукане" -явно от радиатора на парното. ...после изчезва.Колата си загрява и държи температура съвсем нормално, и духа топло при пуснато парно.Явно има въздух, но така или иначе не разбрах тоя мотор как се обезвъздушава?Благодаря ви много предварително!!!
    Brava 1.6 16v ELX 2001г.
    Punto М2 1.2 SX 2000г.
    МРАЗЯ НАП!!!

Re: "Бълбукане" в купето?

Neosi написа:
    Колеги, моля за съвет..става въпрос за Пунтото от подписа.Изчетох всички теми във форума, свързани с проблема но не разбрах...."тръгнала гарнитура на главата", "водна помпа" и какви ли не страхотии... Проблема е следния:Сутрин, като дам газ..се чува "бълбукане" -явно от радиатора на парното. ...после изчезва.Колата си загрява и държи температура съвсем нормално, и духа топло при пуснато парно.Явно има въздух, но така или иначе не разбрах тоя мотор как се обезвъздушава?Благодаря ви много предварително!!!
    И моята така, прави и се чува откъм двигателя посока компенсационно казанче на него ми навява да е
    Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
    Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Обезвъздушаване! :D :D :D Понякога при фиатите това е доста трудна задача, но в общи линий се прави така:На студен мотор първо отвиваш пробката на маркуча към парното- малко зад мотора е в ляво- да пусне 50- 100 г. и затягаш, после отвиваш винтчето- пробка на радиатора- някъде в горния край е- и от там да изтече, затягаш и се возиш и като загрее- гасиш и пускаш пак по същия начин, после доливаш и се надяваш да е излязъл гадния въздух- при мене стана на 3- тия път. :D
      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

При мене се чува точно откъм централната конзола.... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
        Brava 1.6 16v ELX 2001г.
        Punto М2 1.2 SX 2000г.
        МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

КИМИ написа:
          Обезвъздушаване! :D :D :D Понякога при фиатите това е доста трудна задача, но в общи линий се прави така:На студен мотор първо отвиваш пробката на маркуча към парното- малко зад мотора е в ляво- да пусне 50- 100 г. и затягаш, после отвиваш винтчето- пробка на радиатора- някъде в горния край е- и от там да изтече, затягаш и се возиш и като загрее- гасиш и пускаш пак по същия начин, после доливаш и се надяваш да е излязъл гадния въздух- при мене стана на 3- тия път. :D
          малей...малейй....ок..ама от къде е влязъл въздух тогава? Не е пипано нищо по охладителната с-ма.
          Brava 1.6 16v ELX 2001г.
          Punto М2 1.2 SX 2000г.
          МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Какво ти пука откъде е влязъл тъпия въздух- може да пробълбука след един месец, ако е сменян термостат или маркуч или е оставало без антифриз или не е въртяло скоро в парното вътре- въздуха се спотайва и мирясва в някоя кухина и...ХААААААА! БЪЛБУУУУУК! :D :D :D Не се шашкайте, а направете както ви посъветвах по- горе! :D :D :D
            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Тва ще го направя в неделя..просто нямам време..до тогва Пунтьо - на трупчета. Благодаря колега!
              Brava 1.6 16v ELX 2001г.
              Punto М2 1.2 SX 2000г.
              МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

батка аз съм същияот 2 г ми го прави и сега вече губи яко вода
                karam fiat 1992 tempra karburator
                0889340995

Коментар

niki2572 написа:
                  батка аз съм същияот 2 г ми го прави и сега вече губи яко вода
                  Тече от някъде, или ...?
                  Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                  Punto М2 1.2 SX 2000г.
                  МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

и при мен го има това но според мен това си е като за палиш и водата почва да цирколира и после изчезва и няма грижи
                    Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

да не сте забравили тенджерата на котлона и той да е включен
                      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

bboyd написа:
                        и при мен го има това но според мен това си е като за палиш и водата почва да цирколира и после изчезва и няма грижи
                        То че изчезва изчезва и после няма грижи, ама да не вземе да стане някой фал, че грижата после е голяма :D
                        Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                        Punto М2 1.2 SX 2000г.
                        МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

kiselo написа:
                          да не сте забравили тенджерата на котлона и той да е включен
                          Уж все гледам да е изключен...котлона ама си пробълбуква :D :D :D
                          Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                          Punto М2 1.2 SX 2000г.
                          МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Проблема го има и на моето Типо. Появи се когато беше издухана гарнитурата на главата. След шлайф и нова гарнитура, остана частично бълбукане. Според мен е заради шупла в челото на главата, която така и не успя да излезе на шлайфа. Вече година и половина не му обръщам никакво внимание.
                            Fiat Marea 1.8i 16V
                            Fiat Tipo 1.4i 8V
                            Fiat Punto 1.6i 8V
                            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
                              Проблема го има и на моето Типо. Появи се когато беше издухана гарнитурата на главата. След шлайф и нова гарнитура, остана частично бълбукане. Според мен е заради шупла в челото на главата, която така и не успя да излезе на шлайфа. Вече година и половина не му обръщам никакво внимание.
                              Да де...ама при мен няма никакви признаци на издухана гарнитура - не губи антифриз, не пуши, има мощност, загрява нормално, парното духа топло, маслото е чисто. В същност това се появи, след като пуснах парното на макс една сутрин като беше по-хладно. Лично аз мисля, ме има въдух някъде...Ще пробвам с обездушаване, а ако продължи.... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
                              Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                              Punto М2 1.2 SX 2000г.
                              МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Working...
                              X