Здравейте и поздрави на всички от форума!!!От скоро и аз съм собственик на една Brava 1.2, 16V и впечатленията са ми доста позитивни от колата като цяло...Има един малък проблем, обаче - като включвам задна някой път я включвам без никакви проблеми, а някои път се чува едно много неприятно скърцане (не знам точно как да го нареча този шум) от скоростната кутия. Та въпроса ми е, според вас, аз ли нещо още не съм свикнал да я включвам тая задна или може да има някакъв проблем по скорстната??? Само да уточня - има едно пръстенче на скоростния лост, което трябва да вдигнеш и след това надясно и назад.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задна скорост - проблем?
Collapse
X
-
Здрасти колега и добре дошъл във форума.Като начало можеш да отидеш някъде където сменят масла да ти проверят дали има достатъчно масло в скоростите. Може да пробваш и първо преди да включиш задна да включиш първа и леко напред и тогава задна, за това се сещам сега.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
-
При мен също е така, твърди са им синхронизаторите и затова влиза трудно, като я включваш ако се запъва лекичко подай газ, за да изравни оборотите и ще влиза по-лесно. Пък и нищо не ти пречи да и смениш маслото, щом сега си я взел, кой знае колко е карана.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Брей, направо съм удивен от бързите отговори на колегите - благодаря на всички дали мнението си до момента, а аз мисля да ходя в такъв случай да ми сменят маслото в скоростната кутия, защото поне според мен, така от първите ми впечатления, предишния собственик (италианец от Рим) е бил доста мърляв стопанинBrava 1.2, 16V, 2000
Ex: Golf 2, 1.3
Коментар
-
ilkor написа:Освен това колата тряба да бъде в покой. При мен почти винаги когато колата дори леко се движи задна влиза с ръмжене.Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
Извинявам се че не започвам нова тема, но гледам че тази е доста посещавана и за това искам да попитам нещо друго:има ли горивен филтър при Brava-та 1.2 двигател? Защото ми се върти в главата, че май четох някъде че няма...Допълнение:Опааааа - не ми отговаряйте на този въпрос - горивен филтър при този двигател НЯМА, или по-точно намира се в бензиновата помпа Поздрави на всички и безаварийно шофиране!Brava 1.2, 16V, 2000
Коментар
-
Re: Задна скорост - проблем?
pazdir написа:Здравейте и поздрави на всички от форума!!!От скоро и аз съм собственик на една Brava 1.2, 16V и впечатленията са ми доста позитивни от колата като цяло...Има един малък проблем, обаче - като включвам задна някой път я включвам без никакви проблеми, а някои път се чува едно много неприятно скърцане (не знам точно как да го нареча този шум) от скоростната кутия. Та въпроса ми е, според вас, аз ли нещо още не съм свикнал да я включвам тая задна или може да има някакъв проблем по скорстната??? Само да уточня - има едно пръстенче на скоростния лост, което трябва да вдигнеш и след това надясно и назад.Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Аз пък правя следното - както съм напънал лоста като за задна, тя не влиза, отпускам много леко съединителя, колкото да раздвижи зъбните колела, през това време си натискам за задна, и в един момент влиза. Рядко имам проблем, но когато застанат зъб с/у зъб ли, де да знам... На няколко коли ми се е случвало, но нито една не е била на по-малко от n-стотин хиляди километра
Коментар
-
Еми не е от маслото - днес ходих при сервиза дето ме обслужва и от там ми казаха, че имало масло и то не било за смяна все още. Като пробвам номера с първа скорост и след това задна - става, няма проблем, но това не ми харесва хич Та на вехтия голф, дето карах преди това и дето е на 100 години такъв проблем не съм имал никога!!!Може пън нещо да има проблем със съединителя... знае ли човек?Brava 1.2, 16V, 2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар