Фолиото е много старо и вече е избеляло та искам да го сваля и да сложа ново ама няма сваляне не пада.Някой ако е правил подобно нещо нека каже как?Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да си сваля старо фолио от стъклата?
Collapse
X
-
Re: Как да си сваля старо фолио от стъклата?
Skyleca написа:Фолиото е много старо и вече е избеляло та искам да го сваля и да сложа ново ама няма сваляне не пада.Някой ако е правил подобно нещо нека каже как?Благодаря предварително!Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
-
Работил съм в рекламна агенция и съм се занимавал доста с фолиа. Зависи от вида на фолиото, има термо фолиа и т.н. авто-фолио. Ако е термо фолио само с пистолет с горещ въздух, ако не можеш да си намериш такъв и със сешуар става но, си трябва търпение. Ако е от т.н. авто-фолио разтвор веро-вода, отлепяш единия край и започваш да мокриш хубаво и с някаква пластмасова шпатула изстъргваш.Ако е много старо и изпечено от слънцето и в двата варианта е трудно.
Коментар
-
С макетно ножче се прави само едно малко кръстче за да има четири ъгълчета от неговия център и да може от накъде да подхванеш - оттам нататък може само с пръсти ако пазиш нагреватели и по-големи нокти и дърпаш, а после с разредител ако е било самозалепващо и остане лепило по стъклото. Правил съм го защото ме накараха куките - не искаха да ми дадат техническия преглед докато не го махна от петата врата, а имам странични огледала, ама и аз като не знам новия закон... както и да е - ако е лепено само с вода може и по-лесно да падне. Това с пистолета не го пробвай ако не се налага за да не се спраска стъклото от разка разлика в температурите на триплекса.
Коментар
-
bubachko
Както казаха - дърпаш да падне фолиото, а каквото остане като лепило после най-лесно пада със силен спирт или ако ти се пазарува на 3М има един спрей дето смърди много яко на портокал, специално за сваляне на лепило от фолио. Аз лично микак не препоръчвам ползването на пистолет или сешоар, особено ако е "поизпечено" - само ще се разкашка и развлече лепилото и ще си навлечеш повече главоболия... Най-общо - киснеш със спирта или препарата, оставяш 2-3 минути и после стържеш както се маха боя с фонокарта или подобно (ако нямаш монтажна шпакла де), но НИКОГА с метален предмет, стъклото се дере по-лесно отколкото мислиш, а после като измиеш джама и лъснат драските ще ти иде да се гръмнеш... Аз също съм се занимавал бая време с монтаж-демонтаж на фолиа върху каквото се сетиш, а най-големия ми зор е бил с едни фолиа на хладилни витрини като тези за минерална вода и кола... изпечени на морето за 1-2 години... няма да ти обяснявам какви ли не хватки сме пробвали с колегата да махаме пущината и това се оказа най-добрия вариант - бяхме докарали до 15-20 минути за витрина скорост
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар