Копирано от Опел Форума. Някой правил ли е това и дали наистина има ефект?"Ако ви гори масло колата., При мен помогна:Колеги,колата ми гореше много масло-1л.на 1500км.Един стар мйстор ми каза един номер с газ за осветление.Сега съм на 2000км след смяна на масло и не е бутнала.Значи,купувате си газ за осветление(на мен 2л. ми стигнаха) източвате маслото,но не махате филтъра.Махате свещите,слагате един леген под картера и наливате газ в цилиндрите до резбата за свещите.Ако са ви спекли сегментите газта почва да се стича през пропката на картера и намалява газта в цилиндрите,като намалее газта в цилиндрите доливате от тази газ,която се е стекла от пропката.Това го правите докато почти спре да тече.На мен ми трябваха 5часа докато спре.След това завивате пропката на картера и си наливате маслото,което сте източили.Без да сложите свещите няколко пъти цъквате с кляча само на стартер за да изхвърлите газта от цилиндрите после завивате свещите и палите колата.Оставяте я да поработи 2-3 минути.През ауспуха ще излиза бял пушек.След това пак източвате маслото този път махате и филтъра.Слагате новото масло и новия филтър и палите.Цялата процедура е това.При мен се получи,но не знам при вас какво ще стане.Хубаво е това да се направи преди смяна на масло,защото можете да използвате старото масло за прочистване на двигателя от газта.Надявам се това нещо да помогне и на друг колега."http://www.opelclub-bg.com/forum/index.php?showtopic=44864&pid=441788&mode=threaded &start=#entry441788
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Копирано от Опел Форума за запекли сегменти.
Collapse
X
-
Да, върши номер тоя трик, мои приятел на едно тико го беше правил и се оправи но явно си зависи и до колко е запекана щото не всеки път става (има 2 случая в които не помогна) макар че колите ги киснахме по 24 часа в газ и мас против въшки шегувам се за маста и въшкитеПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
-
а аз що дадох 500лв за сегментиPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
ЕЕЕ това е само час от метода *което е описал колегата*. Та истинския метод е като този но с корекция на добавката *газта* прависе смес от газ и спирт за горене в съотношение 1/1 и се слага в цилиндрите но най малко за 24ч. и ако имаш запечени сигменти се освобождават но не задалжително. Всичко си зависи от това колко са се спекли и по какъв начин. :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар