Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Много големи ядове с колата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Много големи ядове с колата

Вчера, както си карам извънградско като пич първо ми светна лампичката с ключа, след туй за инжекциона, а най-накрая ми изгасна и колата в движение, поради това ми се включи имобилайзера и не мога да движа кормилото това става на прав път с 100 км/ч. После си викам мале добре, че нямаше завой. Както си беше в движение колата я запалех, размърдах кормилото и се оправи, и в най-близкото разклонение спрях. И днеска докато ходих да си запазвам ден при техника пак ми го напрай същата история. Направо вече не знам,къде ще се буторясам с колата. Туй стана от както сменях акумулатора. А седмица преди това ми изчистваха компа от грешки.
    Фиат Брава 1.6 16v 103к.с.

Блокирането на волана до каква степен. Трудно се върти или се заключи. Защото, ако се е заключил, това е механичен проблем и е от патрона на ключа.
    FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

Сега като се замисля, имобилайзера не се е включел, а волана много, много трудно се въртеше...трябваше с две ръце да го мръдна малко. Мене ме съмнява, че от смяната на акумулатора и компа е набрал някакви грешки. Ама да видим техниците да си кажат тежката дума

Коментар

Ако ти се заключи волана не с две ръце,а и с двата крака да си помагаш няма да се завърти.Просто като изгасне двигателя не ти работи сервото и съответно волана се върти доста по-трудно.Но ходенето на майстор при такъв проблем е задължително.

Коментар

Колега и с мен стана така преди 2-3 дена.Кажи какво казаха майсторите

Коментар

ToShKaTa написа:
            Сега като се замисля, имобилайзера не се е включел, а волана много, много трудно се въртеше...трябваше с две ръце да го мръдна малко. Мене ме съмнява, че от смяната на акумулатора и компа е набрал някакви грешки. Ама да видим техниците да си кажат тежката дума
            по-вероятно имаш лош контакт някъде и ти се е скапал фиат кода.виж има тема в раздел ключове и аларми.

Коментар

Също, също, същото стана при мен (почти). Минути работа и 220лв ми струваше... Проблема беше с имобилайзера...http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=26897&start=30
              Peugeot 407 2.0 HDI

Коментар

4o4kata написа:
                Колега и с мен стана така преди 2-3 дена.Кажи какво казаха майсторите
                Сега идват почивни дни и Понеделник ще нося колата при майсторите ( тъй или иначе щях да си ходя пак на сервиз за спирачките, ама сега и това ми дойде на главата)

Коментар

TOSHIRO написа:
                  Също, също, същото стана при мен (почти). Минути работа и 220лв ми струваше... Проблема беше с имобилайзера...http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=26897&start=30
                  Между другото след като ти прочетох темата слязах долу до колата и пробвах с кормилото... имобилайзера не се включи

Коментар

ToShKaTa написа:
                    TOSHIRO написа:
                    Между другото след като ти прочетох темата слязах долу до колата и пробвах с кормилото... имобилайзера не се включи
                    Странното за мен беше, че в първата важна тема в раздела за "ключовете" са описани три вида индикации на лампичката на FIAT CODE - и при трите индикациите са светлинни, а при мен въобще не светваше.
                    Peugeot 407 2.0 HDI

Коментар

И катто ти изгасне колата - к’во - изключваш от скорост и примерно вадиш ключа??? Да, разумно.... Добре че е нямало завой, а още по-добре че и наклон е нямало. Или завой при спускане

Коментар

Working...
                      X