Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термостат на Брава 1.9 JTD - за смяна ли е ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Термостат на Брава 1.9 JTD - за смяна ли е ???

За смяна ли ми е термостата?Аз лично не мога да преценя за това вие кажете.Значи : термостатът ми започва да отваря на около 75 градуса (това е по скалата) и като карам извънградско температурата е 75-85 градуса.Зависи дали я настъпвам.Обаче като се спускам по наклон без да натискам газта темп. пада с около 10 градуса.Стига 55-60 градуса.Като настъпя газта се покачва веднага.Градско мисля че е нормално 85-90 градуса и никога повече от 92 градуса.И тия перки на радиатора досега никога не ми са се включвали(колата е с климатроник и 2 перки).Та,колеги,кажете наред ли е всичко?За първи път карам турбодизелова кола и не съм много запознат.Моля дайте някакви мнения и предположения.Мерси.

как ги смяташ тези градуси?началото на скалата е около 50 градусаако наистина градусите са такива отговорът е ясен - смяна
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Ето така ги смятам:първата черта 50 градуса и така всяка нагоре +10 градуса.Може и да съм в грешка.Аз лично съм виждал термостати фабрично да отварят на 70 и 75 градуса.Не за Фиат-и.Та затова питам.Моя термостат не го знам какъв е.
      Прикачени файлове

Коментар

няма какво друго да е освен термостатна твоята кола отваряше на доста висока температура, за разлика от "обикновените" ТД мотори на Фиатако не се лъжа май беше 86-88 оСза перката не се притеснявайОги и той беше казал че перката му се включва доста рядко

Коментар

Ок.Мерси,колега.Значи сменям го.

Коментар

Имай предвид, че и след смяната, дори и да ти държи постоянна температура през повечето време, при по-хладно време и спускане по надолнище без газ е нормално да поизстине.
            _______
            146 JTD

Коментар

Еми и аз така си мисля, затова и се причудвам още дали да го сменям.Разхода е ок,има си нормално парно.Просто не знам.

Коментар

trustworthy написа:
                Имай предвид, че и след смяната, дори и да ти държи постоянна температура през повечето време, при по-хладно време и спускане по надолнище без газ е нормално да поизстине.
                до около 80 оС може и да изстинене повече

Коментар

Значи на този двигател нормалното положение на стрелката е точно на средата! Всяко изменение на позицията и, с изклчение на насилствено охлаждане (движение по инерция, в студено време, и парно на макс), всяко друго положение на стрелката показва че нещо не е наред - ако иде нагоре - вероятно е термостат, първа степен на перката, въздух в системата, такива неща, ако отиде надолу - термостат. Но при всичко изправно - средата! Това е моят опит. От 80 до 100 градуса стрелката стои неизменно по средата. Колега автор на темата - смени термостата на всяка цена възможно най-скоро.

Коментар

На мен ми е падала до 60 по голям наклон без да пипам газта.Абе сигурно е за смяна.Той си отваря и затваря ама не както би трябвало.По-скоро отваря по-рано на 75 и си затваря нормално на 91 градуса.Ще взимам нов BEHR.Някой да ме ориентира към добър магазин и сервиз в Младост и близост.Мерси.

Коментар

Аз имам същия проблем,но при мен е така след като смених термостата.стрелката е постоянно така(в средата между средата на скалата и чертичката под нея)и като се вдигне още малко температурата тоест малко под средата се включва перката.колата е пунто 1.7ТД.това нормално ли е?
                      FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Коментар

janyboy написа:
                        Някой да ме ориентира към добър магазин и сервиз в Младост и близост.Мерси.
                        сервиз не знаминаче термостат може да вземеш от тукТ&Н кар : магазини ул. Оборище 95 тел. 02/ 943 48 74бул. Гоце Делчев бл. 2 тел. 02/ 850 44 05или да поръчаш онлайн от www.axm-auto.com

Коментар

ripper_pz написа:
                          Аз имам същия проблем,но при мен е така след като смених термостата.стрелката е постоянно така(в средата между средата на скалата и чертичката под нея)и като се вдигне още малко температурата тоест малко под средата се включва перката.колата е пунто 1.7ТД.това нормално ли е?
                          Колега,това се търси в задачата.То много зависи и какъв нов термостат си сложил.Аз не съм много компетентен по въпроса та и за това и аз се чудя дали да го сменям моя термостат.

Коментар

Sev написа:
                            janyboy написа:
                            Някой да ме ориентира към добър магазин и сервиз в Младост и близост.Мерси.
                            сервиз не знаминаче термостат може да вземеш от тукТ&Н кар : магазини ул. Оборище 95 тел. 02/ 943 48 74бул. Гоце Делчев бл. 2 тел. 02/ 850 44 05или да поръчаш онлайн от www.axm-auto.com
                            Благодаря за бързия отговор колега.Мисля че Т&Н имат магазин в Младост 1 даже.Май съм го меркал нейде.А дали може да е от темп датчика и да лъже.

Коментар

ripper_pz написа:
                              как е разграфена скалата при теб?колко деления има между началото на скалата и средата и?

Коментар

Working...
                              X