За смяна ли ми е термостата?Аз лично не мога да преценя за това вие кажете.Значи : термостатът ми започва да отваря на около 75 градуса (това е по скалата) и като карам извънградско температурата е 75-85 градуса.Зависи дали я настъпвам.Обаче като се спускам по наклон без да натискам газта темп. пада с около 10 градуса.Стига 55-60 градуса.Като настъпя газта се покачва веднага.Градско мисля че е нормално 85-90 градуса и никога повече от 92 градуса.И тия перки на радиатора досега никога не ми са се включвали(колата е с климатроник и 2 перки).Та,колеги,кажете наред ли е всичко?За първи път карам турбодизелова кола и не съм много запознат.Моля дайте някакви мнения и предположения.Мерси.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Термостат на Брава 1.9 JTD - за смяна ли е ???
Collapse
X
-
Значи на този двигател нормалното положение на стрелката е точно на средата! Всяко изменение на позицията и, с изклчение на насилствено охлаждане (движение по инерция, в студено време, и парно на макс), всяко друго положение на стрелката показва че нещо не е наред - ако иде нагоре - вероятно е термостат, първа степен на перката, въздух в системата, такива неща, ако отиде надолу - термостат. Но при всичко изправно - средата! Това е моят опит. От 80 до 100 градуса стрелката стои неизменно по средата. Колега автор на темата - смени термостата на всяка цена възможно най-скоро.
Коментар
-
На мен ми е падала до 60 по голям наклон без да пипам газта.Абе сигурно е за смяна.Той си отваря и затваря ама не както би трябвало.По-скоро отваря по-рано на 75 и си затваря нормално на 91 градуса.Ще взимам нов BEHR.Някой да ме ориентира към добър магазин и сервиз в Младост и близост.Мерси.
Коментар
-
Аз имам същия проблем,но при мен е така след като смених термостата.стрелката е постоянно така(в средата между средата на скалата и чертичката под нея)и като се вдигне още малко температурата тоест малко под средата се включва перката.колата е пунто 1.7ТД.това нормално ли е?FIAT PUNTO 1,7TD ELX
Коментар
-
janyboy написа:Някой да ме ориентира към добър магазин и сервиз в Младост и близост.Мерси.
Коментар
-
ripper_pz написа:Аз имам същия проблем,но при мен е така след като смених термостата.стрелката е постоянно така(в средата между средата на скалата и чертичката под нея)и като се вдигне още малко температурата тоест малко под средата се включва перката.колата е пунто 1.7ТД.това нормално ли е?
Коментар
-
Sev написа:janyboy написа:Някой да ме ориентира към добър магазин и сервиз в Младост и близост.Мерси.
Коментар
-
ripper_pz написа:Аз имам същия проблем,но при мен е така след като смених термостата.стрелката е постоянно така(в средата между средата на скалата и чертичката под нея)и като се вдигне още малко температурата тоест малко под средата се включва перката.колата е пунто 1.7ТД.това нормално ли е?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар