Здравейте, колеги преди малко се регистрирах. Оня ден катастрофирах и от колата не става нищо. Така че си търся нова. Предлагат ми брава 1.6 че имам някои въпроси. (никога не съм карал италианска кола). Виждам тук таме че има едни 74 кв и едни 76 кв - каква е разликата. колата е 05.97 с клима, халоген, центр, аларма, без аирбези, води се 130 х.км. с газово (пропан бутан) от италия разбира се. Карах я наколко км, единственото което ми направи впечатление, че двигателя е неочаквано шумен за мен... имам чувството сякаш, че не трака много като си отвън,а все едно не е добре шумоизолиран към купето. Освен това почва да "дърпа" по - здраво след 3500 - 3600 оборота. Всякакви Ваши съвети ще са ми полезни, това мие първия досег с Браво.. говорих с приятел с Брава, но той е с 1,4 12в, така че не можах да сравня много колите. Интересувам ме освен това поддръжка, и т.н. - най общо. Иначе колата симпатично изглежда.Съжалявам за досадните въпроси, но не мога да се ориентирам още във форума Ви.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трябват ми съвети за покупка на Брава 1.6
Collapse
X
-
Колега, поздравления за правилния избор да си вземеш италианска кола.Според мен не е добре да се взима кола с газова от Италия, това означава едно единствено нещо - там собственика е карал много и е сложил газ за да му е по евтино, направи си изводите...от 1997 до сега са 8 години, сложи по 30000 на година , това са най малко 240000 км.Иначе темата доста е коментирана - какво да гледаме при покупка на Фиат, бравата е доста сполучлив избор, успех при покупката!Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
zgabrovski написа:Колега, поздравления за правилния избор да си вземеш италианска кола.Според мен не е добре да се взима кола с газова от Италия, това означава едно единствено нещо - там собственика е карал много и е сложил газ за да му е по евтино, направи си изводите...от 1997 до сега са 8 години, сложи по 30000 на година , това са най малко 240000 км.Иначе темата доста е коментирана - какво да гледаме при покупка на Фиат, бравата е доста сполучлив избор, успех при покупката!
Коментар
-
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Коментар
-
Благодаря за насоките. знам, че звучи мнооого тъпо, но колата я вземам от познат, който си е вкарал за него и си джитка общо взето са ми добри първите впечатления.... както и написах, единсвеното, което ми направи впечатление е значително по - шумния двигател отколкото очаквах (колкото на R 19 - ката която разбих ?!?). Така ли е наистина с 1.6 двигателите или има нещо друго ? Ако има колеги от форума от Варна (Бургас) с тоя двигател, ще им бъда изключително благодарен, ако се видим и врътна някой километър ... 0888 963825
Коментар
-
Виж сега. Аз съм от Варна, но колата ми е ТД и е много тиха ,а за бензин доколкото знам са още по-тихи. Това на първо място. На второ и по-важно място обаче-няма кола(европейска) след 95г без аербеци. Това означава че са отваряни-ясно ти е за какво предполагам(челен удар).И третото моята преди да я купя я закачиха на лаптоп за пълен информационен тест. Т.е.-компютъра на колата си казва всичко-кога са отваряни аербеци и защо,какъв е климатика и дали е пипан и ред други важни неща.П.П. ако искаш ела да се повозиш на моята и да направиш сравнение.Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Lancia Y
Коментар
-
Не е много вярно.Бравото на жена ми (03.199 изобщо няма еърбегове.Въпрос на модификация на колата.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Коментар
-
machoman написа:единсвеното, което ми направи впечатление е значително по - шумния двигател отколкото очаквах (колкото на R 19 - ката която разбих ?!?). Така ли е наистина с 1.6 двигателите или има нещо друго ? Ако има колеги от форума от Варна (Бургас) с тоя двигател, ще им бъда изключително благодарен, ако се видим и врътна някой километър ... 0888 963825Брава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
Коментар
-
zgabrovski написа:Не е много вярно.Бравото на жена ми (03.199 изобщо няма еърбегове.Въпрос на модификация на колата.FIAT Bravo 1.6 16V '97
Коментар
-
zgabrovski написа:Не е много вярно.Бравото на жена ми (03.199 изобщо няма еърбегове.Въпрос на модификация на колата.Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Lancia Y
Коментар
-
и аз мисля, че трябва да има поне 1 въздушна възглавницаосвен, ако за всяка страна има различно стандартно оборудванеhttp://www.bravo-guide.co.uk/buy-a-bravo.htm#range
Коментар
-
sev написа:и аз мисля, че трябва да има поне 1 въздушна възглавницаосвен, ако за всяка страна има различно стандартно оборудванеhttp://www.bravo-guide.co.uk/buy-a-bravo.htm#rangeFIAT Bravo 1.6 16V '97
Коментар
-
абе оставете ги тия еърбеци купуваш си кола на 9 години и заповаш да се чудиш вече ... ама еърбека къде е ... ми как къде е - била удряна челно - само по боята може да се разбере удряна ли е или не ... някой слагал ли си е еърбег и да сподели колко пари струва и да си направите сметката що половината коли втора употреба нямат еърбеци ... и в крайна сметка дори да е удряна челно - еърбега искача там при 40км удар ... за по силни удари вече деформациите дори изправени си личат ...може да е шумно тва браво от много неща ... ремък ... вариатор на вала ... некой лагер някъде ... пред експлозия е :D и т.н.и бтв. - на газ ... 1.6 16в 103 коня ... 5 са избегали давнъй давном -5 заради газта ... -13 до 15 к.с. при включен климатик ... с тая тежест на купето ... кво караш накрая аз щи кажа - спретната, бавна, силно харчеща кола тука в бг всички като се юрнаха да гледат - ама клима има ли ... ама ел пакет ... ооо има подгряване на седалките ... иееее има имобилайзер ... охааа ЛЮК :D ... оооо тва е с абс ... оооо яко яко тая е хубава ... и едни боклуци си накупиха не е истина ... лъщи ... духа студено ... а двигателя гробница ...като си избираш - сядаш и праиш 2 врътки само на 1-ва и 2-ра до 7к оборота ... ако не изплюе сосовете и дърпа нормално начи е добре ... и започваш като първия циганин да се пазариш:: Show me some Madness ::
Коментар
-
Snaker написа:абе оставете ги тия еърбеци купуваш си кола на 9 години и заповаш да се чудиш вече ... ама еърбека къде е ... ми как къде е - била удряна челно - само по боята може да се разбере удряна ли е или не ... някой слагал ли си е еърбег и да сподели колко пари струва и да си направите сметката що половината коли втора употреба нямат еърбеци ... и в крайна сметка дори да е удряна челно - еърбега искача там при 40км удар ... за по силни удари вече деформациите дори изправени си личат ...може да е шумно тва браво от много неща ... ремък ... вариатор на вала ... некой лагер някъде ... пред експлозия е :D и т.н.и бтв. - на газ ... 1.6 16в 103 коня ... 5 са избегали давнъй давном -5 заради газта ... -13 до 15 к.с. при включен климатик ... с тая тежест на купето ... кво караш накрая аз щи кажа - спретната, бавна, силно харчеща кола тука в бг всички като се юрнаха да гледат - ама клима има ли ... ама ел пакет ... ооо има подгряване на седалките ... иееее има имобилайзер ... охааа ЛЮК :D ... оооо тва е с абс ... оооо яко яко тая е хубава ... и едни боклуци си накупиха не е истина ... лъщи ... духа студено ... а двигателя гробница ...като си избираш - сядаш и праиш 2 врътки само на 1-ва и 2-ра до 7к оборота ... ако не изплюе сосовете и дърпа нормално начи е добре ... и започваш като първия циганин да се пазариш
Коментар
-
machoman написа:Snaker написа:абе оставете ги тия еърбеци купуваш си кола на 9 години и заповаш да се чудиш вече ... ама еърбека къде е ... ми как къде е - била удряна челно - само по боята може да се разбере удряна ли е или не ... някой слагал ли си е еърбег и да сподели колко пари струва и да си направите сметката що половината коли втора употреба нямат еърбеци ... и в крайна сметка дори да е удряна челно - еърбега искача там при 40км удар ... за по силни удари вече деформациите дори изправени си личат ...може да е шумно тва браво от много неща ... ремък ... вариатор на вала ... некой лагер някъде ... пред експлозия е :D и т.н.и бтв. - на газ ... 1.6 16в 103 коня ... 5 са избегали давнъй давном -5 заради газта ... -13 до 15 к.с. при включен климатик ... с тая тежест на купето ... кво караш накрая аз щи кажа - спретната, бавна, силно харчеща кола тука в бг всички като се юрнаха да гледат - ама клима има ли ... ама ел пакет ... ооо има подгряване на седалките ... иееее има имобилайзер ... охааа ЛЮК :D ... оооо тва е с абс ... оооо яко яко тая е хубава ... и едни боклуци си накупиха не е истина ... лъщи ... духа студено ... а двигателя гробница ...като си избираш - сядаш и праиш 2 врътки само на 1-ва и 2-ра до 7к оборота ... ако не изплюе сосовете и дърпа нормално начи е добре ... и започваш като първия циганин да се пазариш:: Show me some Madness ::
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар