здравейте на всички във форума ще карам направо. Семейството ми нараства и ще ми трябва по-голяма колица, принципно за момента съм на рено туинго, но то не е смейна кола, следващата ми кола не е задължително да е рено, защото изчетох доста за рено лагуна и малко се плаша да ви кажа особенно за разхода на гориво. За мареа изчетох също доста във форума за разход, части и вървене всичко ми е ясно. Въпроса ми е вярно ли е че вътре в купето има много паразитни шумове като тракане на табло на копчета на кори, питах човек който ми каза, че непрекъснато нещо тракало и хлопало на мен лично не ми се вярва да е чак така. Та за това питам. Иначе като семейна кола ми се вижда доста добър вариант, а и си е доста красива за комби даже много. Спрял съм се на 1.6 двигател, мисля че няма да има кой знае какви проблеми когато се понатовари с дечурлига :D да не се задъхва по баирите. Та това ми е въпроса вярно ли е това за различните шумове или не е така.Грешен разделМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Мареа - има паразитни шумове вътре в купето??!
Collapse
X
-
малко по тежко вози мареата, и леко тропа на дупки и лош път-но е много благодарна кола,разходи минимални полза-голяма!brava 1.412v Punto1.1 Nissan Stanza Punto 1.2i 16v Sporting 2000
http://www.bmwpower-bg.net/forums/vi...c.php?t=115270
-
Re: мареа
Човека каза че семейството му е нараснало и търси семейна кола не кола за състезания, кола която има приличен разход. 1.6 мотора е добър и въобще не се задъхва по баирите лично карам такава и добре знам неговите възможности, само едно ще кажа избора ти е добър. За шумове при мен няма всичко е доста стегнато може би се дължи на това че колата е след 06.99 г. може би при по-старите да има шумове често чета по разни теми за това.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Не разваляй темата на човека. Все пак пуска първо мнение в форума, нека запазим добрия тон. Ясно е казал, иска мнение за колата. Ако имаш нещо да добавиш по темата заповядайФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
:P :P И точно затова, че хората не преценяват възможностите на колата при изпреварвания стават катастрофи затова трябва да имаш кола с която да реагираш добре, било то спиране или ускорение цената м/у 1.6 и 2.0 не е голяма, а сигурността за спиране от 4 бр. диска е по-голяма от два и големия двигател не се товари толкова съответно по-малко ремонти дай боже. Приятелю, сигурен съм, че ще чуеш много коментари добри или лоши успех :P :P :PBRAVO-HGT PUNTO-1.2 16V SPORTING
Коментар
-
Оххх айде пак с тея простотий....... аман вечеАз карам кола 60 коня на купе 1100. За 2 години 40 000 километра имам 2 пъти до морето и много пъти извънградско с 5 човека и катастрофа и рисково изпреварване не съм имал..... Въпроса е, просто човек да си опознае колата, Големия двигател не се товари и има по-малко ремонти.... по-голяма глупост не можа ли да измислиш...Катастрофи стават с всякакви коли, и бързи и бавни пак казвам важно е водача да си познава колата !1.6 е перфектен двигател, ако не очакваш чудеса съм сигурен, че ще останеш много доволенVTS 16V
Коментар
-
Колега, защо да е глупост че по-големия двигател не се товари? Аз да ти кажа със Браво 1.6 16V на дълъг път ми даде 8+++ разход при скорост 120-140 км. А със МАРЕА 2.0 ми даде под 8 при скорост над 120!Само с разликата, че на 1.6 като му дадеш газ не заминава, а се замисля, а 2.0 даваш газ и изтегля! Не е легенда, а факт че по-големия двигател е по-добре! Ако е за градско ползване 1.6 е идеален, Но за път няма съмнение! А точно такива коли 60 коня като тръгнат да ме изпреварват и спирам защото ме настига около 15 мин. след което още 15 се набира да ме изпревари и накрая на 130 ше му изкара буталата, ама да ме мине и накрая ме сече защото отсреща долетял някой трактор! (с това изказване не целя обида, НЕ казвам за твоята кола или за твоето шофиране, говоря най-общо за малките коли !) И аз 4-години карах опел корса 1000 кубика 45 коня с газово и знам какво е с малка кола! А за колегата с който се чуди за мареата, 1.6 е много добър двигател но на път с 4-ма човека не е тайна, че малко е тромаво и на баирите доста спада мощността! УСПЕХ!!!EX: Fiat Bravo 1.6 103++hp/ Fiat Coupe 131hp/ AR 156 2.4jtd 1??hp
Alfa Romeo 147 1.6 16v 2005г. 120hp
ВАЗ 2107 project. SUZUKI GSXR 600 SRAD
Не са важни конете в колата, а лимките в главата!!!
Коментар
-
шумове имаЛагуната в това отношение превъзхожда Мареатамоторът 1,6 е добърнаистина с 4 човека и багаж му е малко отгорено не бих казал че се задъхвас 1,8 ще има малка разлика2,0 е вече друга работа, но според мен е излишнокато знаеш какви са възможностите на колата, си правиш сметкаа това с големия мотор и подобни - човек си мисли че колата му е самолет и точно така стават сакатлъците
Коментар
-
...
Аз съм с дизел - 1.9ТD 100 к.с - на два пъти си засичах разхода: първия път ми излезе 6.9 л./100 км. средно, като имах доста градско и каране по срвнително кофти пътища; второто замерване показа около 6.4 л./100 км...Що се отнася до тракането, с комби съм и действително около багажника все се случва нещо да потраква - я задна врата, я щората на багажника, но общо взето всичко може да се регулира и напасне...Доволен съм от колицата - върви добре, носи и на скорост и на товар...Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
Шумове има, по-точно от багажното отделение на комбито. Аз други необичайни шумове - от табло, от пластмаси и т.н. не долавям. То щом е комби, няма начин да е напълно безшумно. При мареата има едно характерно дразнещо подрънкване от заключващите механизми на задния капак и подвижния елемент над бронята. Преди седмица наблъсках грес до отказ и сега почти не се усеща дрънчене.Друго, което ще те изненада неприятно, е много твърдата возия.Всичко останало са плюсове.И ... разбира се по-добре 1.8 от 1.6 . А 5-цилиндровия двигател е изключително тежък (нали се сещаш какво става по нашите пътища с предницата), има някои неприятни особености при обслужването му и не на последно място прави си сметка как ги ръчкат тези резачки в Италия.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар