Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблемчета по управлението и ходовата част-Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

PASSARELLA написа:
    Да де, за пистовия ремък...няма да запали посмъртно!
    нещо си е объркал. псвен това при 1.6 двг водната помпа е на ангренажа, так че пистовия ремък върти само алтернатора и хидравликата и нямаш проблем да минеш и 50 извънградско км така стига да не пускаш чистачки, фарове и да си корав в ръцете. дори и 200 км пак може да успееш да минеш на акумулатор ...ама по-добре не
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

днес майстора ми обясни че рейката се е прецакала и от това е скърцало. Като ми я показа и като я размърда излизаше масло от двете и дупки, а не трябвало да е така. Също каза че това не основната причина за рязкото втвърдяване. Каза че помпата е дала фира и така. Сега като монтира други ще пиша за резултата.А междудругото(аз съм пуснал тема но може някои тук да пише) от какви други двигатели на браво ми стават рейката и помпата, само от тд100 ли?Мерси
      Bravo TD100 98'- това в Гаража
      Brava TD100 96'- Мир на праха и...
      Bravo TD100 97'- новата придобивка на брат ми....
      Какво остана да ви кажа освен "Fiat Diesel Power Forever"

Коментар

Gosho_777 написа:
        днес майстора ми обясни че рейката се е прецакала и от това е скърцало. Като ми я показа и като я размърда излизаше масло от двете и дупки, а не трябвало да е така. Също каза че това не основната причина за рязкото втвърдяване. Каза че помпата е дала фира и така. Сега като монтира други ще пиша за резултата.А междудругото(аз съм пуснал тема но може някои тук да пише) от какви други двигатели на браво ми стават рейката и помпата, само от тд100 ли?Мерси
        Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 А как майстора реши, че помпата ти е дала фира, много ми е интересно?!
        M-Benz E 250 TD 150hp
        M-Benz 200d 75 hp
        Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Би ли се обосновал що няма да запали пък?Ето пак пример колко разбираш от коли... . Що се обаждаш не разбирам
          PASSARELLA написа:
          Да де, за пистовия ремък...няма да запали посмъртно!
          Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Коментар

Каза че имало стружки в маслото, и също каза че като тече рейката и от време на време влиза въздух в помпата а това не било добре за нея...

Коментар

Gosho_777 написа:
              Каза че имало стружки в маслото, и също каза че като тече рейката и от време на време влиза въздух в помпата а това не било добре за нея...
              ... еми’чи първо да оправи/смени рейката, да промие системата, да смени маслото... и ако има проблем, тугаз да сменя и помпата ако има нужда... а така както ми го описваш, той и новата помпа ще прецака, като не оправи основния проблем...
              Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
              --- в сърцето завинаги... ---
              Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

живот и здраве утре ще имам друга помпа и рейка. Иначе като гледахме и мърдахме рейката излизаше чисто масло(червено). Нея я сменяме основно заради теч. А иначе за предложението ти да сменя рейката и да оставя помпата да пробвам- това е страшна занимавка, незнам дали знаеш как се сваля хидр. помпа на Браво но аз като видях колко работи са свалени/разкачени за да се свали се шашнах. Все пак освен занимавка е и пари Така и така е свалена ще я сменя. Как мога да позная хидр. помпа 2-ра ръка дали е добре без да я монтирам? Какво да и гледам/пробвам?

Коментар

Gosho_777 написа:
                  ....Как мога да позная хидр. помпа 2-ра ръка дали е добре без да я монтирам? Какво да и гледам/пробвам?
                  Никак. Единствено можеш да огледаш за следи от омасляване на оста на шайбата. При завъртане на ръка не трябва да има стържене, чукане и подобни. Гаранцията ти е точно никаква. Аз утре ще сменявам моята. Днес я получих с куриер (купих я от един съфорумник) и също нямам идея какво и е състоянието. Ще се разбере утре
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V
                  www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Получих рейката и помпата от колега от форума. Единствено сменихме шайбата на помпата и то от съображение за сигурност понеже беше свалена от 1.4 двигател. Всичко е 6. Пасват идеално. Единствено остана да мина стенд, но първо трябва да сменя десния носач понеже е заминал шарнира за да има по голям ефект А междудругото онова скърцане за което бях писал не изчезна. Мисля да ходя на диагностика на ходова част и да видя от къкво е, майстора вика че може и от шарнира да е, може от тампон на амортисиор или от сух кормилен накрайник. Вие как мислите?

Коментар

Само помпата ли сменихте или и рейката?
                      Fiat Marea 1.8i 16V
                      Fiat Tipo 1.4i 8V
                      Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

И двете- тя рейката ми беше и тя за смяна. Сега е идеално колата, само онова скърцане да издиря и направя и става 6

Коментар

На реглаж на предница , майстора задължително преди да е регулира трябва да е огледа дали е добре имали луфтове , тропане скърцане и т.н.
                          Fiat Marea / 1.9 TD 100 / Weekend
                          Škoda Fabia / 1.9 TDI /

Коментар

при мен както е- има едно скърцане като завивам(на място най-добре се чува, някъде от дясно е) и десния шарнир е тръгнал да заминава проблем ли ще е за стенд?Възможно ли е да е от шарнира? Също от както излязох от бокса забелязах че ми свирят гумите когато завивам, Също свирят и при намаляне на скоростта(започват да припискват от около 20м преди да спре колата). Дано от стенда се оправи

Коментар

Свиренето на гумите едва ли е от нерегулирана предница, но и без това ще ходиш да я регулират после ще разбереш.
                              --Старата ръжда любов не хваща!--
                              156 sportwagon 1,9 jtd 115
                              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Скърцането е напълно възможно да е от шарнира. Свиренето на гумите е най-вероятно от не добър реглаж на предницата. Само ако са читави гумите. Ако са стари и износени си е от самите тях.
                                Fiat Marea 1.8i 16V
                                Fiat Tipo 1.4i 8V
                                Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Working...
                                X