Здравейте!Имам Фиат Купе 2.0 16 и имам голям проблем.Някой от балансиращите валове сигурно блокира,защото ремака им се износва и каса от ватрешната страна.Постоянно прескача и белезите се разместват.Получава се силно чукане в мотора.Незнам защо се получава така,купих го ударен.Каде мога да намеря някаква спец.литература за този двигател,той е като на Типо 2.0 16.Кажете ми нещо повече за този модел двигатели,срещат ли се тези проблеми често.Благодаря ви!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с двигател 2.0 16 на Купе
Collapse
X
-
Имам сервизна книга за твоя и 16в турбо версиите в ПДФ формат, на немски. Не знам дали ще ти е от полза А проблема ти не е типичен. Ходи ли на сервиз ? Работи ли изобщо двигателя? Това за балансиращия вал ти ли го мислиш или някой ти го каза ? Причини има няколко възможни, дори може да имаш задрал основен лагер(колкото и да не изглежда свързано) Погледни тук-http://www.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=1112901885751155 6&f1=detailsМоже да си вземеш нещо по двигателя. Но като за начало нека специалист да го погледне.
-
Мисля че проблема е в балансиращите валове,защото като са зацепени на белезите,всичко е ОК и мотора работи перфектно!Като и подам повече газ,до 5-6000 оборота,баланс.валове губят центровката си и неса вече на белезите си и по ремака им си личи как е прескачал!По точно единят е блокирал за момент и ремака е прескочил и не е на белега на който беше зацепен.Ако може ми кажете откде да видя повече за тоя мотор 2.0 16 В.Благодаря ви!
Коментар
-
Добре приятелю, щом е установен проблема хубаво. Но по втората част на въпроса пак ще ти кажа, трябва ли ти това, което имам, на немски е, но всеки грамотен механик няма да има проблеми, има картинки. Кажи, ако ти трябва, дай адрес, виждам си от София, ще ти изпратя по пощата диск, само да ти помогне с нещо...Това не съм го срещал аз лично за свободно теглене/четене в нета.
Коментар
-
Здравейте!Имам Фиат Купе 2.0 16 и имам голям проблем.Някой от балансиращите валове сигурно блокира,защото ремака им се износва и каса от ватрешната страна.Постоянно прескача и белезите се разместват.Получава се силно чукане в мотора.Незнам защо се получава така,купих го ударен.Каде мога да намеря някаква спец.литература за този двигател,той е като на Типо 2.0 16.Кажете ми нещо повече за този модел двигатели,срещат ли се тези проблеми често.Благодаря ви!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар