здравейте колеги,сега само почивни дни и реших да се поразходим ама аде ..заредих на ОМВ 95 и газ за плевен ама нещо не върви тая кола и на около 90 километра от русе ми светна лампата на инжекцията (никога досега не е светвала)обаче аз карам - тръгнали сме вече, температурата нормална само дето нещо не дърпа като за 1.8 а аз си я знам как вървиспрях угасих, запалих и тръгнах - лампата не светикато я настъпих да изпреварвам и оп светна пак лампата на инжекциятаи така си отидохме до плевен и се върнахмезабелязах като карам спокойно и не светва обаче не ще да пали от първия път както до сегазнам че стом е светнала лампата значи компа е отчел някакава грешка ама каква ?а и на диагностика мога да ида чак в сряда но много ме гложди какво ставанякакви преположения ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Типо 1.8 - светна ми лампата на инжекцията
Collapse
X
-
имам Аутодата ама нещо се скапа и сега се мъча да я оправяа де е другия температурен датчик, единия е на термостат нали ?а мап сензора го проверявах скоро ама тпс нещо е залепнал не излиза а ме е страх да го напъна дан се счупии друго ми направи впечатление - като развия капачката на резервоара и съска ама якоа преди не съскашестранна работаFiat Marea 1.8i 16v HLX, 97г.
Коментар
-
Другия температурен датчик е този на всмукателния колектор ако не греша.Датчика е забоден на смукателния колектор, като застанеш пред колата ще го видишобикновенно куплунга е кафяв а датчика е с черен цвят...поне при мен и на Дедрата е така!now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Това със съскането от резервоара не е добре. Имаш запушен обратен тръбопровод или отдушник най-вероятно. Ако колата в началото върви и след известен пробег спира вероятно вакума става прекалено голям и помпата не може да поддържа налягането в рейката и колата умира. Ламбдата отчита бедна смес и лампичката светва Нещо такова може да е също. Пробвай да покараш с леко развита капачка за експеримент!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар