Здравейте колеги, значи преди като ходех по комп. диагностики забелязах че на празен ход дроселовата клапа не е затворена ами стои на 4-5 градуса това за мене не е нормално щото съм чувал че на празен ход трябва да е затворена клапата а под затворена аз разбирам 0 градуса а не 4-5. Аз ли нещо се ебъркам или всичко е наред.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ненапълно затворена дроселова клапа
Collapse
X
-
Re: Ненапълно затворена дроселова клапа
mitkosoft написа:Здравейте колеги, значи преди като ходех по комп. диагностики забелязах че на празен ход дроселовата клапа не е затворена ами стои на 4-5 градуса това за мене не е нормално щото съм чувал че на празен ход трябва да е затворена клапата а под затворена аз разбирам 0 градуса а не 4-5. Аз ли нещо се ебъркам или всичко е наред.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
-
mitkosoft написа:ми и аз тва се чудя ама насякъде чета при затворена дроселова клапа еди кво си ала бала нявсякъде само за тая затворена клапа чета а за мене 4 градуса не е затворенаФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
mitkosoft написа:благодаря много изчерпателен отговое ами можеш ли да кажеш защо като карам на газ и като освободя от скорост и оборотите падат рязко до кам 500-600 и след това веднага се качват на нормалното на бензин го няма това нещоФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Е не е нормално , но това не е и уредбата която трябвало да монтираш.Коректна работа на газ може да се изисква от Г.И. при него има настройки диагностика и т.н.т. Допитай се до колега който кара с обикновена газова мисля че в форума има доста :D Аз за сега съм на бенз но другия месец ще забрадя една Фобос.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
mitkosoft написа:какво е Г.И. аз съм с 1.4 мотор ква уредба искаш да сложаФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
mitkosoft написа:какво е Г.И. аз съм с 1.4 мотор ква уредба искаш да сложаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Нещо не ми се връзва цялата тема. При празния ход дросела е напълно затворен и въздуха минава през МПХ-то. То определя колко въздух да минава и съответно регулира обротите на празния ход. Самото то се командва от ЕКУ-то. За колегата от горния пост най вероятно проблема ти е в МПХ.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
veselin10 написа:Нещо не ми се връзва цялата тема. При празния ход дросела е напълно затворен и въздуха минава през МПХ-то. То определя колко въздух да минава и съответно регулира обротите на празния ход. Самото то се командва от ЕКУ-то. За колегата от горния пост най вероятно проблема ти е в МПХ.Drive or Die!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар