Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля помогнете пушек от ауспуха

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Моля помогнете пушек от ауспуха

    Здравеите.Купих си Браво 1.6 16v при копуването никви проблеми карах го сичко супер прибрах се в къщи изгасих двигателя.След това си играх с (аларма,имобилаизер нямам си на идея какво е сложено нищо не работи като хората)Запалих колата и тя започна да работи на два цилиндара вчера ме одраха 400лв за нова бубина,ремаци,ролки.Взех си колата сичко беше супер прибирам се гася пала и пак нещо не като хората отидох купих някакви Френси свещи слагам пала работи перветко покарах я малко и като почна да пуши от алспуха много много бял дим ужас изгасих я оставих я около 30 мин запалих няма и нищо излезанах карах я около 40 мин сичко супер.Вечерта я палих студена горе долу пак пуши.Званях на маистора каза да я покарам и понеже има едно прекасване като сам при алспуха ми каза че може би запушен катализатор.Колата като загрее седи на 700,800 оборота почва да тресе и лампата за маслото примигва.МООООЛЯ помогнете толкова ми е гадно харесвам колата 99 год с климатроник незнам какво да права.

    #2
    Най-примитивното което би могло да е, е супер-супер недъгаво гориво, пълно с всичко друго но не и с бензин. За запушения катализатор - дедрата беше с такъв, работеше нормално, равномерно, но нямаше мощност и отзад грам не пушеше. нито бяло, нито синьо, нито нищо.... А на диагностика мина ли, има ли записани грешки?

    Коментар


      #3
      Не съм я водил на диагностика ако може да ми кажеш къде и колко пари ще излезе.

      Коментар


        #4
        Теми във форума има доста.Може да ползваш търсачката.Свещите ги виж дали са точно за мотора.Това с белия пушек прилича на гарнитура.Грее ли колата ? А да имаш мехурчета в разширителния съд на антифриза?Коя година е колата?Освен калпав бензин както ти казва Оги може да е позапушен горивен филтър.Ако Бравото е след 98 година нямаш такъв.Като за начало по -добре иди на някоя от срещите да погледнат и колегите вместо да угояваш негодни майстори.След това на диагностика. Така бих постъпил поне аз ,а иначе ти си знаеш най-добре.

        Коментар


          #5
          Вече два дена рова в форума и неможах да открия.Колата сравнително бурзо но вчера от лулин до бояна в задрустване не ми е качила над нормалното температурата колата е 99год.

          Коментар


            #6
            Стига бе човек, нямаш ли фонетичен български, че пишеш на шльокавица. От последния ти пост нищо не се разбира, ама както и да е. Върви на диагностика, ако там всичко е наред на-вероятно ще е бензина. Търси диагностика с програма виза, защото другите не хващат голяма част от грешките в компа.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

            Коментар


              #7
              Много ми е гадно за колицата сутринта я запалих искарах я работеше супер качих се на бул.България и щом вдигна температурата до средата нещо стана почна пак да пуши да се дави абе незнам оставям я така излиза бяло син пушек а като и дам газ повечко изкарва малко черен мисля нещо данеби да меша с масло а свещите като ги извадя са мокри леко.

              Коментар


                #8
                Re: Моля помогнете пушек от ауспоха

                Petar_Bravo написа:
                Здравеите.Купих си Браво 1.6 16v при копуването никви проблеми карах го сичко супер прибрах се в къщи изгасих двигателя.След това си играх с (аларма,имобилаизер нямам си на идея какво е сложено нищо не работи като хората)Запалих колата и тя започна да работи на два цилиндара вчера ме одраха 400лв за нова бубина,ремаци,ролки...
                Защо си сменял бобината, като всичко е работело?Както и свещите???
                Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

                Коментар


                  #9
                  В сервиза маистора тества бобината и на две от свещите нямаше ток смених с нова бобина и колата трагна супер прибрах се изгасих я.След 10 мин пала и работи на 3 цилиндъра.Веднага взех нови свещи за 7лв едната някви Френски и колата запали супер и супер работи но почна да пуши от ауспуха.

                  Коментар


                    #10
                    На мен ми се струва, че тази кола гори масло. От това може да е синьо-бял пушек и мокри свещи. Причината може да е в гумичките на клапаните, гарнитура или маслени сегменти.
                    FIAT PUNTO 1.7 TD
                    CITROEN XSARA 1.8 16V VTS EXCLUSIVE

                    Коментар


                      #11
                      Пушека мирише ли на изгоряло масло? Имаш ли спад на масло на пръчката? Пипни ауспуха отвътре и виж дали е блажна чернилката.
                      Обичам си работата.

                      Коментар


                        #12
                        [img=http://img108.imageshack.us/img108/4186/ladys200x150152ri2.th.gif]

                        Коментар


                          #13
                          Мирише отвратително мисля че е на изгоряло масло.Спад на пручката ако има ще е малък щото мерих и не съм забелязъл.А ауспуха не сум го пипал но не ми се видя влажен, сутринта я палих и течеше много вода от ауспуха след 1,2 мин се оправи и започна да работи супер не пуши изкарах я да я покарам и след 15 мин се почнаха ебати пушилките от ауспуха.Незнам мука е мисля че са клапани мерих сутринта на студено компресия 12,12,10/5,11.Свещите сутринта ми се видяха сухи но колата не е карана.

                          Коментар


                            #14
                            Вероятно има износени маслени сегменти. Не е болка за да се притесняваш сменят се и си с доста по голям ресурс за каране на този двигател.Вземи и направи така забележи си нивото намаслото и направи един преход от 100тина км и провери пак маслото ще си проличи.
                            Обичам си работата.

                            Коментар


                              #15
                              Снощи свалях компютъра и като запалих сега постояно си пуши синкав дим.Говорих с маистори сички веднага да се отваря двигателя,като казах каква е колата казаха да я вода на диагностика.Моля само да ми кажете каде мога да я направя и колко пари да си подготвя.

                              Коментар

                              Working...
                              X