Нормална ли е тази температура?Това ми е температурата,на която ми работи колата като карам извънградско без да я настъпвам-някъде 75-77 градуса.Като я настъпя до 140-150 се дига на 85-87.Градско ми се качва до 90,не повече.Не мога да разбера добре ли ми е термостата или не.Имам си яко парно.Разхода според мен е ок.Градско 7.5-8.0 л. ,а изънградско 4.5-5.0 л.Просто не знам.Става въпрос за колата от подписа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нормална ли е тази температура?
Collapse
X
-
Вероятно термостатът ти не затваря напълно Когато стане по-топла, отваря и затова стрелката не ходи нагоре, но когато започне да изстива, не затваря напълно и водата се върти през радиатора, затова изстива повече от нужното. Бих сменил термостата, след като го тествам. Абсолютно същите сипмтоми имаше доскоро дедрата, смених го и всичко заспа.
Коментар
-
ogi28b написа:Вероятно термостатът ти не затваря напълно Когато стане по-топла, отваря и затова стрелката не ходи нагоре, но когато започне да изстива, не затваря напълно и водата се върти през радиатора, затова изстива повече от нужното. Бих сменил термостата, след като го тествам. Абсолютно същите сипмтоми имаше доскоро дедрата, смених го и всичко заспа.
Коментар
-
janyboy написа:dudulia написа:а дали датчика за отчитане на температурата работи коректно?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар