здравейте, искам мнение кое е по-добре за един бензинов двигател 1.4 12V като гориво га3 или 95х. При газта нsма детонации както чета за разлика от 95х тогава питам аз защо всички се надпреварват да говорят, че сте ми се скапе мотора от тая пуста газ ,няма експло3иа, еднакво пълни цилиндри с гориво, не отмива маслениа филм по буталата и.т.н за какво е тогава бензина тоя душманин на колите а??!Забранено е ползването на 4,6 и подобни в постоветеМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На га3 или бензин
Collapse
X
-
Re: на га3 или бензин
vvl1 написа:здравеите искам мнение кое е по добре за един бензинов двигател 1.4 12в като гориво га3или 95х . При газта нема детонации както 4ета за разлика от 95х тогава питам аз защо вси4ки се надпреварват да говориат 4е сте ми се скапе мотора от таиа пуста гас ниама експло3иа еднакво пални цилиндри с гориво не отмива маслениа филм по буталата и тн за какво е тогава бензина тоиа душманин на колите аA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
Re: на га3 или бензин
vvl1 написа:здравеите искам мнение кое е по добре за един бензинов двигател 1.4 12в като гориво га3или 95х ...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
При условие, че няма да те погребват с тази кола не виждам защо да не и сложиш газ. Единствения проблем е, че цялата електроника по колата е настроена за работа с бензин и ако уредбата не се направи кадърно започват проблеми с електрониката, но иначе двигателя се пази много повече на газ отколкото на бензин, който твърди нещо друго, значи не е запознат с качествата на газта изобщо, особенно ме кефи мнението, че газта е сухо гориво и бензина смазвал повече :D--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Няма лошо човек да си сложи газова уредба, особено ГИ и най-вече при условие че навърта толкова километри, че примерно за година да си избие вложението. Но няма кола с поставена газова, при която после да не са се появили проблеми. Поставиш ли газова, ставаш постоянен клиент на газаджиите, просто си абониран за компетентните им услуги :D . А и наистина защо не ги правят колите по принцип да вървят на природен газ, нали хем е екологично гориво, хем не е на изчерпване като бензина ?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
bicho1976 написа:Отговорими тогава защо колите са на бензин?Дасе прецакват по бързо ,явно според теб.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Че е по-икономично така е, но за мен не си заслужава. Бил съм бензинджия и от интерес бях разучил как се обезопасява газстанцията, всеки един елемент защо е сложен и т.н. Това в колата не може да стане никога. В момента с мойта Брава 100км извънградско ми струват 12-13лв на бензин, газ никога, това ме устройва. Всеки решава за него.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Всеки сам си решава на какво да кара според джоба си.Ако караш бензинка и ти е ежедневка и не те притеснява било то пропан-бутана или метана,слагаш и си намаляваш разходите на половина.Колеги не сте прави ,има Мултипла бипауър и се управлява от едно ЕКУ заводско.Колата е много добра,аз лично даже съм държал ЕКУ-то в ръцете си което е Вебер-Марели ,а не Бощове или Хитачита По въпроса какво поврежда газта,ами много е прост отговора.Поради по-високата температура на изгаряне,темп. в горивната камера също е по-висока,от там изгаряне на клапани,пукане на седла,пукане на глави и т.н.Тоест проблема е в горната част на двигателя ,а не в долната.Ще кажа нещо в което се убедих последните 3 месеца - на много малко магазини има истински резервни части.Това е основния проблем за постоянното дефектиране на разни възли от колата веднъж ремонтирани.Мамка му и турска и китайска стокаPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
fifi sw написа:Както за КОЛАТА така и за джоба ти е по-добре да си на газ!!!Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Колеги,това е един безсмислен спор.Всички твърдения за конструиран двигател за бензин и не знам си какво не значат,че това е по-доброто!Просто газта има недостатъци свързани с експлоатацията през зимата и това е причината да няма двигатели разработени за работа само на газ.Освен това газта е алтернативно гориво.Колите в семейстовто ми са от 90 година само на газ и за изминалите стотици хиляди километри са реализирани доста икономии.Относно твърденията ,че имало смисъл,ако се карало минимум еди колко си хиляди на година,то това са пълни глупости!Всеки километър изминат на газ струва 40-50% по-малко,отколкото на бензин.Много малко инвестиции в света се избиват за 1 година,а ние искаме за този период да избием уредбата.В края на краищата товъ твърдение има смисъл,ако е предвидено колата да се кара 1 година и след това да се продава.Истината е,че уредба се избива за 10-20 000км в зависимост от цената на уредбата и условията на каране.Всеки да прецени за колко време ги навърта и от там ще му стане ясно за колко време ще ги избие,а след това хем ще кара по-евтино,хем ще има и уредба насреща,която може да бъде монтирана и на друга кола в случай на продажба на автомобила. :DBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар