Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Help!! Не работещ клаксон на Marea 1.8

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Help!! Не работещ клаксон на Marea 1.8

Здравейте! Някой зае ли от какво може да не ми работи клаксона- Мареа 1.8 р 97г. просто така я купих с не работещ клаксон.Пригледах предпазителите долу в ляво в купето - имаше 1 изгорял за запалката 20 ампера(тя също не работеше ) смених го и тя заработи обаче лампичката и не свети. Не намерих друг прекъсат предпазител в тази кутия-дали не е измъкнат куплунг на клаксона или предпазител на друго мястоили проблема е в контакта на кормилото(обаче там е еърбега и ме е страх да го отварям) Благодаря ви предварително!
    FIAT MAREA 1.8 HLX , 97г.

Виш първо дали отива ток до клаксона с мултицет или с пробна лампа на 12V защото може и в самиа клаксон да е проблема да са му изгнили контактите дето са вътре в него

Коментар

Къде е .....

ОК , но къде горе-долу се намира клаксона-като гледам доста е тясно отпред и сигурно трудно се достига до него?

Коментар

Ами на някои коли са монтирани в пространството отпред кадето е бронята или около радиатора, това като ориентир, инак нямам предстажа каде точно е твоя

Коментар

Мерси, ми ще търся пък дано го открия

Коментар

Никой ли не знае нещо повече за клаксона на Мареа ?

През реле ли се захранва, минава ли веригата му през предпазител, къде се намира този клаксон- немога да го открия?

Коментар

Абе малко тъп въпрос, ама да не би просто да са ти махнали клаксона? И ти да си търсиш, а то да няма какво?Иначе се включва през реле, което му подава 12В.
              FIAT Tipo 1,4mi - EX
              Alfa Romeo 146ti - EX
              Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

Май така ще излезе-махнат е, и е човъркано май под капачката на кормилото(там където е еърбега).Сега въпроса е като намеря друг къде да го свържа, защото и проводниците не мога да открия-впрочем няма ли някъде описание на тия работи?

Коментар

Ако ше ти е от помощ, пускам ти схемата на типото. При повечето коли клаксоните се свързват еднотипно, сигурно и при теб няма да е много по-различно. По големия зор е да намериш кабелите (ако не са махнати и те ) А клаксони се продават, аз си взех за 12лв. комплект двата заедно с реле.
                  Прикачени файлове
                  FIAT Tipo 1,4mi - EX
                  Alfa Romeo 146ti - EX
                  Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

Мерси, за схемата!

Коментар

tonov написа:
                      Абе малко тъп въпрос, ама да не би просто да са ти махнали клаксона? И ти да си търсиш, а то да няма какво?Иначе се включва през реле, което му подава 12В.
                      Аз имах същото изживяване когато си взех моята....рових човърках, и накрая се оказа че просто нямах класкон....
                      Alfa 156 2.0 TS
                      Alfa 156 20VTurbo
                      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                      Locost TF1 3.0V6

Коментар

Здравейте!И аз като си купих Бравата се оказа, че клаксона не работи. Мястото на волана, което се натиска, за да свирне седи като кухо - все едно няма нищо вътре. Иначе клаксон има. Като разглобихме волана (там, където се намира еър-бега) се оказа, че и там всичко си е на мястото, но е откачен, защото иначе свири постоянно. При мен проблема се оказа, че идва от пружинките, които уплатняват луфта и спомагат след като се натисне клаксона те да се върнат в изходно положние. За да съм по-точна, проблемът не е точно от самите пружинки, защото те са си читави, а от пластмасовите рингове, свързани с пружините. Тъй като явно предишния собственик доста яко е натискал клаксона тези пластмасички са спукани и не държат пружините, от където идва и целия проблем - пружините не могат да се върнат в изходно положение и клаксона не спира да пищи. Ако някой е имал такъв проблем може да ме насочи от къде мога да си закупя такива пластмасички ще съм му много благодарна, защото ако трябва да съм честна малко ме е страх да шофирам без клаксон..

Коментар

Ето къде са тром6ите на 6раво 1.6sladki64ee:Тези пластмаси не могат ли да се залепят ?
                          Ex Fiat 126P
                          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS
                          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Ми, мисля, че не става. Пластмасата е много тънка, а и са много малки. Мисля да праовам да отида до някоя автоморга и да питам. На околовръстното, до Люлин в една морга мернах една ударена Брава, та мисля да мина от там и да проверя. Писах, защото ме интересуваше дали някой друг е имал подобен проблем и съответно какво е било решението, което е отстранило проблема..

Коментар

......... sladki64ee ...... импровизирай ....а относно Jmi ..... какво стана с клаксона ... намери ли го >>??? има няколко варианта...1- да нямаш клаксон2- да е изгорял клаксона3- да е изгорял бушона за клаксона4- да са преебани прожините зад аербега и някой да го е откачил за да не свири постоянно5- да се е прекъснала гъвкавата лента зад волана (което е малко вероятно)
                              AUDI 1.8 20V TURBO
                              ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

Working...
                              X