Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На колко километра се превърта електронния километраж?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ходих да гледам една марея 97г. Километража показваше 240000 хиляди.
    Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

И аз съм виждал две Мареи с над 200 000 на таблото.

Коментар

Не виждам никаква логика километража да позволява 999 999 и да се превърта на 200 000 км. . А в областта на шегата, вероятно няма кола, която да достига тези почетни километри, тъй като километража обикновено се превърта още при първата продажба на колата. Гледам по разни научно-популярни филмчета по Discovery channel, че и купувачите и в Америка и Англия например също се чудят дали километрите на колата се реални. Явно това се прави по цял свят.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Това си е нормална практика при търговците !!!!
          Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
          Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

snake написа:
            ......... Гледам по разни научно-популярни филмчета по Discovery channel, че и купувачите и в Америка и Англия например също се чудят дали километрите на колата се реални. Явно това се прави по цял свят.
            Като прочетох тази част от поста на колегата реших да споделя как стоят нещата със този "проблем" в Швеция. В тази прекрсна страна годишния технически преглед на автомобилите се извършва от специализиран оргън(Bilprovningen), а не както при нас. Няма нужда да казвам колко е стриктен контрола, който се извършва. Като мине преглед автомобила се издава документ който удостоверява ,че по колата всичко е на ред. Ако има някакъв проблем той се описва в този документ и се дава 1 месец( не съм 100% сигурен- може и по-малко да е) на собственика на колата да отстрани проблемите и след, което отнова да се яви на преглед. На този документ се ЗАПИСВАТ показанията на километража. Разбира се всичката информация за автомобилите , които минават годишен преглед се архивира на електронен носител . Това което искам да кажа е ,че в Швеция всяка кола си има нещо като досие. От него може да разбереш какви проблеми е имала колата през годините и реалните километри. Има и още нещо което сигурно ще ви изненада- всеки който пожелае може да получи достъп до досието на кола, която го интересува-само трябва да знае номера на автомобила. Като бях там преди няколко години лично съм проверявал за километрите на автомобил, който щях да купувам. Колата имаше някакво леко тракане в двигателя и имах съмнения, че е на реални километри- все пак я купувах от българин . Не знам как е в други страни , но за Швеция съм сигурен 99,99 % ,че не може да ти продадат кола с манипулиран километраж.
            SEAT Leon Cupra 300
            Triumph Street Triple 765 R

Коментар

VooDoo написа:
              kiselo написа:
              ....... на бравата още не съм минал 100 000 на 97 000 е ама като гледам как се трупат скоро ще ги стигна
              Да,да! Аз пък съм Супер Любо . Колата ти е десет годишен дизел- ти вярваш ли си ,че е на 97 000 км.
              да колега вярвам си ...а ти явно си супер Любо..
              Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
              BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
              BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

И за Германия се говори че не пипат нищо ама един приятел като провери и видя 200000км.разлика.Поне разбрах как може без никаква диагностика да се проверят реалните км.на BMW.Ako някой иска да купува BMW мога да му кажа да провери на място.Още една причина за по голям коментар по цената.
                И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

MartoModev написа:
                  .......Ako някой иска да купува BMW мога да му кажа да провери на място.Още една причина за по голям коментар по цената.
                  Колега , дай на лични да коментираме този въпрос, че брат ми решил да купува BMW скоро.
                  SEAT Leon Cupra 300

Коментар

Airfan написа:
                    И аз съм виждал две Мареи с над 200 000 на таблото.
                    Аз съм виждал една на около 240000 км а след 11400 моята ще чукне 200000 + още 100000 върнати =300000
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

VooDoo написа:
                      MartoModev написа:
                      .......Ako някой иска да купува BMW мога да му кажа да провери на място.Още една причина за по голям коментар по цената.
                      Колега , дай на лични да коментираме този въпрос, че брат ми решил да купува BMW скоро.
                      При загасен двигател натискаш и задържаш бутона на дневния километраж.След това бавно започваш да въртиш КК до позицията *контакт*,но без да палиш.За около 2-3 сек се появяват реалните километри. На един познат му се приплака от този метод.318I-95г на 107000км.Реалните 368000км.
                      Octavia RS
                      Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Лелеле....Сигурно чак като го е взел е разбрал за тази огромна разлика !!!! Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
                        Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
                        Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Red Storm написа:
                          VooDoo написа:
                          MartoModev написа:
                          При загасен двигател натискаш и задържаш бутона на дневния километраж.След това бавно започваш да въртиш КК до позицията *контакт*,но без да палиш.За около 2-3 сек се появяват реалните километри. На един познат му се приплака от този метод.318I-95г на 107000км.Реалните 368000км.
                          Това със сигурност работи ли при всички BMW-та след 98-99 г.? Брата за сега се е насочил към 2.0d-136 к.с.
                          kiselo написа:
                          VooDoo написа:
                          kiselo написа:
                          ....... на бравата още не съм минал 100 000 на 97 000 е ама като гледам как се трупат скоро ще ги стигна
                          Да,да! Аз пък съм Супер Любо . Колата ти е десет годишен дизел- ти вярваш ли си ,че е на 97 000 км.
                          да колега вярвам си ...а ти явно си супер Любо..
                          Градски, щом си решил да се само-манипулираш твоя работа Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                          SEAT Leon Cupra 300

Коментар

Пробвайте,не знам на кои става.На това ,за съжаление,стана.Иначе момчето щеше да си кара чисто ново,почти гаранционно БМВ.
                            Octavia RS
                            Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Моята Брава с електронен километраж е на 200700км. :D
                              BRAVA 1,4 12V
                              Nissan Navara

Коментар

странна работа...предното превъртане на километража на типото стана на 99 999км - 00 000...а сега показва 100 000 и малко отгоре вече...интересно как така..!?
                                Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                                BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                                BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Working...
                                X