Какво ще ми препоръчате - да си подменя с нови шарнирите с носачите (комплект) или да занеса старите да им сложат втулки и пак с тях? Един колега с Типо казва, че от две години кара с правени и няма проблеми. Аз нещо съм песимист и предпочитам да си сложа нови, но пък там цената е в пъти по-висока, а и ако попадна на менте...Споделете вашия опит, моля.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нов комплект "носач-шарнир" или ремонт на старите?
Collapse
X
-
Ако те интересува моето мнение - сменяй с нови.Аз пробвах - пълних шарнири - 2к километра изкараха само, тампоните си ми тропаха и ме дразнеха и след като един ден ритна предно ляво колело и той се заклати като стара баба ( даваше откат 2-3мм напред назад) прежалих 150лв със стенда и сега съм вече втора година спокоен - колата утихна и стана по-стабилна.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
-
Яворе, естествено че ме интересува твоето мнение, нали затова съм пунал темата.Благодаря за съветите, и аз така мислех да направя, но си виках все пак да питам...Тук в Сливен ги правят по за 15 лв, а в Ямбол ми казаха за някакъв майстор, дето взимал по 8 на шарнир, но все пак ще взема нови. Жена ми малко се опъва (щото е много стисната -и затова съм я взел ), но като й казах че става въпрос за нейната безопасност се съгласи да отделим от семейния бюджет малко повече пари.
Коментар
-
Ехх Жени!
Жените са много странно нещо , но без тях неможе все пак!И аз така мойта си я стумулирам!Казвам и че това е за наше добро и по-добре да я вземем отколкото да се убием някъде или пък да спрем по средата на нищото и тя се съгласява Ама по-добре така отколкото скандали и там всички знаете какво следва Аз лично съм винаги за новите части защото колкото и да са по скъпи вижте времето за което ще ви служат и го разделете на дните и ще видите че относително излизат по-евтини след това?Едно е да дадеш 20 лв за 2 хил. км. и друго е да дадеш 60лв за 60 хил нали?Успех с подмяната на носачите!A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Виж сега - най важното от всичко е че си напипал на жената цаката - тя и моята за колата не ми дава да похарча и лев и все ме пита - без това може ли да върви, без онова опасно ли е - обяснявал съм даже устройството на колата за ме разбере колко е важно да похача 30лв за термостат и как ще ми спадне разхода на гориво и от там ще се икономисат пари и т.н.Само не прекалявайте с твърденията за опасност че спират да вярват :P Съжалявам за отклонението от темата ама беше неизбежно.А по въпроса - ако сложиш нови и колата ти е със добри амортисъори и щанги просто ти обещавам че ще се накефиш как твърдо влиза в дупките. Сменяй целия комплект - носач със шарнир(те задължително са заедно) и тампони на носачите - основно от тях идва най големите проблеми - те се скапват най-бързо (по 60лв на носач комплект, 30 лв труд, 15лв стенд и си О.К. - на мен даже направо на стенда ми ги смениха)Знам че сега по празиците паричките не стигат ама няма начин!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Immortal написа:Яворе, естествено че ме интересува твоето мнение, нали затова съм пунал темата.Благодаря за съветите, и аз така мислех да направя, но си виках все пак да питам...Тук в Сливен ги правят по за 15 лв, а в Ямбол ми казаха за някакъв майстор, дето взимал по 8 на шарнир, но все пак ще взема нови. Жена ми малко се опъва (щото е много стисната -и затова съм я взел ), но като й казах че става въпрос за нейната безопасност се съгласи да отделим от семейния бюджет малко повече пари.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
питанка
Авери според вас възможно ли е да се взема цял носач за моята колица на който да си има печатите на фиат/ланча като на оригиналния и колко ли ще ми струва а?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Re: питанка
BO написа:Авери според вас възможно ли е да се взема цял носач за моята колица на който да си има печатите на фиат/ланча като на оригиналния и колко ли ще ми струва а?Tipo DGT, 1.6 DOHC
Коментар
-
FERARIST, този майстор (не го знам колко е майстор) се намира по следния начин:Тръгваш покрай СПТУ по строителство и архитектура, в кв.В.Левски (бившата "седма петилетка"), по посока Родопа, веднага след сградото има едни блокчета, в третото блокче гледано откъм улицата, в един гараж. По-точно незнам как да ти го обясня. Веднъж ме водиха там, но беше затворено, и аз след това се отказах да ги правя, реших да взимам нови. (благодарение и на форума тук де).
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар