Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

? Програма за връзка с ЕКУ по К линия за ФИАТ групата?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Явно не ме разбрахте колега ikor идеята ми беше той да помогне на нас (понеже по горе не се разбра дали има комуникация с ЕКЮ-то или не (освен с Visa Uniscan)) само с протокола, понеже верно го е почнал този проект неговия комерсиално и знам ли може пък и да каже какви са му вижданията за EKЮ-тата ни.А пък ние ще помагаме с тестове на самия протокол и двете страни ще са доволни.А аз така и не разбрах имам ли К/Л - линии или само К - линия (от снимката по горе) КОлата е 96 номера съвпада с VIN-a
    Когато кръвта заври, нищо неможе да я охлади
    Fiat Bravo_GT 1.8 16v

    Коментар


      Това пък ми се вижда още по невероятно. Той няма сметка да си дава know-how - то защото интереса му е да направи продажба на устройство.Ако може да се организираме няколко човека ми се струва че можем да го направим ...

      Коментар


        Изцяло сте прав колега не се замислих, за това .Аз примерно бих взел пари за самата изработка а не за някаква тайна( явно не всички са найвни като мен, жалко ).Иначе да аз съм много навит поразбирвам от C и оп PIC микроконтролери (под разбирам нямаите предвид специалист а просто човек можещ да чете кода и да разбира каква му е идеята и как действа на контролера.). С голямо удоволствие ще помагам с каквото мога. Винаги девиза ми е бил "истинското удоволствие е когато даваш, а не като получаваш"
        Когато кръвта заври, нищо неможе да я охлади
        Fiat Bravo_GT 1.8 16v

        Коментар


          Ами освен да се видим на някоя среща и да обясня до къде съм стигнал. Има още един колега от форума който също активно помага.Аз преди време също съм писал но на асемблер за микроконтролери (не само PIC) но понеже от доста време не ми е трябвало съм ги позабравил нещата.А и не ми се подлага на такъв гърч отновоИначе съм хардуерен специалист - с това се занимавам и в момента.

          Коментар


            Браво, Браво аз отдавна имам желанието да ги науча и просто почнах от ПИК-овете купил сум си развойна среда и понеже в ТУ-то почнха да ни учат на Ц и си казах, че за по сложни пректи е по лесно да се използва именно този език (вярно бързодействието е по ниско в сравнение с това на Асемблера, но ..).Та аз започнах да разглеждам кода на ELM323 който посочи по горе и мисля, че ще мога да направя нещо (но знам ли дали времето ще стигне).Иначе аз работя в сервизче на една фирмичка не заниамаваме с Програмиране на контролери а проста сервизна дейност на някой стоки продавани от нас. Чао за сега аз между временно ще гледам да приспособя кода за моя контролер PIC32 (от развойна среда PIC32 starter kit)
            Когато кръвта заври, нищо неможе да я охлади
            Fiat Bravo_GT 1.8 16v

            Коментар


              Имам пълна документацияна протокола за комуникация с IAW 1AF ecu-тата които ги слагат на 1.6 двигателите. Даде ми я един поляк, аз си направих нещо като бордови компютър с един Палм.
              Brava 1.6 16v

              Коментар


                A някои да има документацията към протокола на 1.8 16 клапана ’96. Hitachi MFI ??
                Когато кръвта заври, нищо неможе да я охлади
                Fiat Bravo_GT 1.8 16v

                Коментар

                Working...
                X