Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Счупен стартера-дали и друг е имал подобния проблем!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега,аз имах проблем подобен на твоя.От износен венец си счупих корпуса на стартера,не помня точно коя част.Взех втора употреба венец/взех го с маховика/.При смяната майстора дори обърна този венец който бях взел откъм по запазената страна и с нов бендикс ремонта стана повече от сполучлив-от тогава никакъв проблем със стартера.Успех с ремонта.Поздрави!
    FIAT TEMPRA 1.6 i.e.cat
    БМВ E39 520D

Коментар

Капачката(главата)на стартера е счупена от самия бендикс.Това може да стане или от по-дълъг бендикс,или от липса на ограничителни и регулировъчни шайби(които се поставят на вала преди да се надене главата),или от различен диаметър и брой зъби на бендикса.За друго в момента не се сещам
      Fiat Punto 1.1 6Speed

Коментар

beast31 написа:
        Капачката(главата)на стартера е счупена от самия бендикс.Това може да стане или от по-дълъг бендикс,или от липса на ограничителни и регулировъчни шайби(които се поставят на вала преди да се надене главата),или от различен диаметър и брой зъби на бендикса.За друго в момента не се сещам
        Евала колега!!!!!!!!!!!!!!!И аз стигнах до такова заключение!!!При обстоина проверка забелязах,че капачката на стартера се е счупила още преди смяната на бендикса-пукнатините и срезовете бяха пресен и стар!!Това че капачката е била счупена при първата смяна на бендикса не го видях тогава,сложих новия и след 1 месец се строши напълно!Друго-днес купих рециклиран стартер на които бендикса е с 9 зъба,а моя на счупения беше с 8!!Възможно ли е да са го сменили грешно в Италия и да са сложили грешен бендикс/или цял стартер/ а аз съм повторил грешката ,като съм гледал от грешния!!!В тек дока новия стартер го дават за брава 1,6 16в,но не и за мареа!!!Стария пък излиза че е за мареа 1,6 16в обаче модификация 100!!На новия пише 0,9 киловат а на стария 1,0!!!Дал съм го да го слагат и скоро ще разбера как е!!Сигурно ще пали ама колко............................................. ..............................

Коментар

Поразрови се из книгите, дали стартера ти е оригиналния за колата, да не е сменян с друг модел за друга кола. Ако е оригинален мисли за обръщане на венеца преди нов стартер.
          FIAT BRAVO II 1.4 GPL
          FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
          FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
          FIAT UNO 1.5

Коментар

Working...
          X