Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

дърпа наляво при подаване по-рязко газ

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    дърпа наляво при подаване по-рязко газ

    Колеги, колата е Пунто 1,2 а проблема е следния-при по-висока скорост и при ляв завой колата започва да се "носи" или по-скоро почва да "сее". Същото го прави както казах и в заглавието на равен участък при по-рязко подаване на газ и колата леко мръдва в ляво а като отпусна газта се връща отново направо. Значи миналата седмица ходих на реглаж на предницата при което майстора ми смени външен накрайник на лявата гума като каза че дясната е "прибрана" отгоре малко навътре и че нямало как да я оправи с реглажа щото това неподлежало на такъв и поради тази причина колата щяла да ми дърпа наляво. Джантите са балансирани и прави а и при висока скорост волана не ми трепери,но стои леко надясно,като на равен участък колата се движи направо. Кажете според вас на какво се дължи тоя проблем и евентуално сервиз където да го отстранят. Благодаря предварително!
    Фиат Пунто 1,2 HSD

    #2
    Ами ако блъскана и не е направена добре аз мисля така.
    Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

    Коментар


      #3
      Колата я карам вече близо 3 години и не е блъскана. Преди да я взема знам че е падала в зверска дупка дясната гума,но тогава са сменяни доста неща по окачването,също и аз като я купих съм сменил носачите. Проблема почна да ми го прави преди месец-два като мислех че е от зимните гуми и железните джанти, но се оказа че същото го прави и с летните гуми и летите джанти.
      Фиат Пунто 1,2 HSD

      Коментар


        #4
        носачите преди колко си ги сменял, защото както го описваш е точно от носача, като се разбият тампоните и при рязко подаване на газ хлътват назад, защото получават голямо напрежение и когато се изравни ускорението изправя, най-лесно ще го пробваш по баир, този твоя майстор вземи го зарежи. Също така може да е от тампоните на стабилизиращата щанга.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

        Коментар


          #5
          Даа на мен старото ми Ритмо го правеше асолютно същия номер.Точно тампоните на стбилизиращта се оказаха бяха започнали да се разпадат.
          Fiat Tipo 1,4 i.e.
          1995г.

          Коментар

          Working...
          X