Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ролките на пистовия ремък fiat Marea 1.9jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с ролките на пистовия ремък fiat Marea 1.9jtd

Започвам с това че колата е работещо такси.От година и половина проблема е в това все някоя ролка се скапва и ремъка отива по дяволите.В сервизите казват,че няма видим проблем,нито изкривени валове,нищо.Сменени са всички ролки,обтяжни,паразитни,на генератора и .......Като капак на всичко две от пистите на обтяжния ремък се късат и се намотават на вала,а оттам вала затяга и ангренажния ремък прескача два зъба и четири клапана четири повдигача станаха на сол.От какво може да се получава този проблем.Помогнете че вече нямям нерви.Иначе като кола е перфектна.Поздрави
    fiat marea 1.9 jtd-taxi

значи провери да не ги мокри тези ролки като има локви. ти з акоя ролка говориш че се скапва? да не би шайбите да се разминават? или да се пренатяга ремък?
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Сменени са всички ролки.И съосието поне видимо е на ред.А какво общо има водата незнам.
      fiat marea 1.9 jtd-taxi

Коментар

аз пак не разбрах коя ролка ти блокира? а водата има много общо ако ролката е открита и й липсва едно капаче за 5 лв /на оригиналнати има, но на другите оригинални италиаснки ги няма тези капачета/ като минеш през локва и мокри лагера и сам можеш да се сетиш какво общо има водата. поне при мен ми съсипа за точно 5000 км една ролка без капаче зимата
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ами не остана ролка да не е сменяна поне по два пъти.А за капачета не виждам къде могат да се сложат.Ролките отвътре са с гумени тампони.Ремъка не може да се пренатегне защото обтегача е с пружина и обтяга автоматично.И ремаците са били с различна дължина(зависи от фирмата)Последната смяна беше ролката на генератора и успя да изкара цели четири месеца.
          fiat marea 1.9 jtd-taxi

Коментар

значи е възможно това да е проблема- капачетата. както казах оригиналните ролки, т.е. за моя двг 1,6 бенз струват около 50 лв броя и имат едни дупчици за шипките на капачето. аз си взех от 25 лв, но тя няма дупчици за щипки, взех си отделно капаче и ги счупиш тези щипки и го запелих с лепило. ще сложа картинки
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

http://axm-auto.com/index2.php?brand...show=1това ролка за климатик и на алтернатора при мен/еднакви са/. между тези преградки трябва да има дупки за слагане на капаче, ако не , можеш да го залепиш със силикон. поне при мен е така, не успях да видя в сайта какви са тези ролки при теб и дали са същите като при мен
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ще пробвам.Дано да е само от това.Благодаря.
                fiat marea 1.9 jtd-taxi

Коментар

Случайно да си мерил аксиалното изместване на коляновия вал?Премери го, просто да знаеш.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

а случайно демпферната шайба да ти е наред ? може тя да и заминала гумата и с малко изместване на ги прай тия парчета !

Коментар

Working...
                    X