http://www.liquimoly.ru/images/catalog/1933.jpg ето това е на промоция в Билла цената му е 39 лв. заслужава ли си и подходящо ли е за колата от подписа
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
15W40 може ли да замени 10W40
Collapse
X
-
Брр за пунтото трябва полусинтетика, а това е минерално. С две думи не е никак хубаво да го сипваш това масло. Вземи си 4 литра Селениа Голд - 46 лв. излиза недей за 7 лв. да се циганиш и да наливаш неподходящо масло на моторченцето.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
аз съм с 15w-50 но полусинтетика на MOTUL !!!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Лики Моли е хубаво масло, и нищо няма ти стане на фиата от него. Особено сега лятото дали е 10 или 15 на / 40 все тая, виж за зимата си има големи плюсове в полза на 10/40. Не мисля че селенията е по хубаво от него аз лично не бих си сложил селения в колата. Лично аз не съм доволен от нея, поне от серията VS. Бих си купил Мотул карам само с Кастрол Магнетик и на двете коли, ако пребегна до по евтино масло то ще е Лики Моли. Но не и такова от Била или там къвто и да е магазин подобен на нея и Метро Лично мнение!Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Лики моли имаше някакво масло 15 в 40 с добавка на MOS2 демек на тефлон уж. Не си сипвай такава гадост на колата. И да не е селениа гледай да е 10 в 40 за да не се наложи наесен като застудее пак да сменяш масло. Освен това все си мисля че му идва твъде гъсто. В книжката на пунтото най ясно си е казано 10в 40.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Приятелю, потъмняването на двигателното масло е част от функциите му - това означава, че работи по-добре, по-добре смазва, защитава и почиства двигателя. Едно масло ако го налееш и караш целия цикъл без да си е променило цвета - не е добре. Селения не го знам къде е правено, но всичкият Валволин идва от Турция и според мен е по-добре нашенско масло, но не и Валволин. Аз лично карам с ЛикиМоли.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Селения не го знам къде е правено, но всичкият Валволин идва от Турция и според мен е по-добре нашенско масло, но не и Валволин. Аз лично карам с ЛикиМоли.NikMar написа:Какво може да се случи ако карам с 15w40 вместо 10w40?
Коментар
-
А майстора, при който аз ходя ( а той в никакъв случай не е класическия прост занаятчия ), съветва през лятото да се кара с 15W 40, а зимата с 10W 40, стига разбира се да можеш да си позволиш да сменяш 2 пъти годишно масло. За коли над 100 000 км., ако трябва да се карат с едно масло цяла година, той препоръчва 15W 40.При последната смяна на масло ме агитираше да сложа Лъки Моли, имал много добри впечатления от него, но аз все пак останах със Selenia Gold 10w 40.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Sev написа:jenshen73 написа:Селения не го знам къде е правено, но всичкият Валволин идва от Турция и според мен е по-добре нашенско масло, но не и Валволин. Аз лично карам с ЛикиМоли.NikMar написа:Какво може да се случи ако карам с 15w40 вместо 10w40?
Коментар
-
Повечкото от вас се заблуждават по отношение на маслата.Някъде във форума имаше една важна тема за тях,затова няма да се впускам в подробности.Когато от завода ти предписват да караш (примерно) с 10w40 с клас API SL/CD в никакъв случай не трябва да се слага 15w40 с клас бил същия или по малък(API SG/CD).Естествено всичко зависи от моментното състояние на мотора и един куп други фактори.Освен това на автомобил с хидравлични компенсатори на клапаните е абсолютна глупост да се налее масло от 10W40 нагоре,т.е. 15w40,20w50.Както съм казвал и преди Лики Моли има прекалено много Молибден в него което прави проблеми.Валволин се прави в завода на Приста Ойл в Турция(поне така беше в много близкото минало,мисля че и сега продължават),не се чучудвайте там e и заводa на Exxonmobil,Castrol са в Гърция.Към колегата който питаше дали някой е карал със Селения Рейсинг,ами аз съм твоя човек.Преди две години налях на Седичито тази Селения и бях доволен от нея.Доста по равномерно се държи за разлика от масовите масла.Все пак това е продукт който превъзхожда всички най-върхови изисквания(стандарти) за маслото и е предимно за употреба в състезателни автомобили.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар