Здравейте!От няколко дни запаля ли колата, когато е студена вдига 2-2500 оборота и след 30-40 секунди спадат на нормалните 1200-1300 (за студен мотор). Когато загрее колата почва да мени оборотите. Или ги вдига до към 1300-1800 и като тръгна леко на 1-ва и се оправят до към 800. И преди ги правеше тези мизерий, но сега откакто се постопли е всеки ден. Къса ми нервите това, а и разхода се вдига. Днес докато работеше двигателя, след като беше напълно загрял, извадих буксата на моторчето за празен ход и изгасих колата. След няколко часа я запалих без да включвам моторчето и веднага изгасна. Запалих с подаване на газ и след малко като пуснах газта държеше 800 оборота, т.е. на колкото съм го изключил. Изгасих, включих моторчето и пак вдигна 2000 оборота. Така че сега пак не знам моторчето ли е за смяна или компа му подава такава информация, която го бърка, което пък означава, че някой датчик най-вероятно се ебава. Ако е така кой може да е този датчик? Или пък е нещо друго? На диагностика ми казаха, че ламбдата работи добре уж, а пък и нали на студен мотор не играе.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стъпков мотор или нещо друго??? HELP!!!
Collapse
X
-
Извинявам се, че съм пропуснал да кажа, чистил съм го два пъти, в смисъл свалял съм го и съм го пръскал обилно с ВД40. След като махна клеите на акумулатора за около час и запаля всичко е супер, колата спи, но след едно-две паления и айде пак. Та мисълта ми е каква е причината, след като ресетна ЕКУ-то да работи перфектно за известно време колата и после пак в джаза???The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Да, и аз мисля, че трупа грешки, но възможно ли е от не добре работещо моторче да трупа грешки? А и незнам кой да помоля за моторче назаем още повече, че проблема го няма винаги и ще трябва поне 2-3 дена да карам с друго моторче и незнам кой би се съгласил.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Добре де, ама аз като солжа новото и трябва да махна минуса на акумулатора, за да се обучи новото, нали така? А аз винаги като я махна за повече от 30-40 минути и след това работи много добре и не мени оборотите. Сега си мисля ако е прецакано моторчето след рецет на ЕКУ-то възможно ли е първите няколко па;ения и километри да работи добре и после да почва да прави номера?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Това съм го правил нееднократно - ефекта е перфектна работа на двигателя, но само за ден-два най-много. Преди малко запалих колата, перфектно си държа 1200 оборота, загря - оборотите като заковани, минах 50 метра и почна фиестата на оборотите - този път от 0 до 1000 дори угасна. Друг път играят от 800 до 1800, абе УЖАСССССССС.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Това наистина е възможно, защото има значение какво е времето навън съответно въздуха, когато е студено времето се държат по-нормално оборотите. Ама при моя мотор няма дебитомер, а МАП сензор ако не се лъжа. Извинете ме ако бъркам. Възможно ли е да е от МАП-а, ако има такъв?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Днес пак започна да ми прави магарии и както менеше оборотите махнах клемата на МПХ и продължиха да играят. Та си мисля сега, поправете ме ако греша, че ЕКУ-то в такъв случай не подава информация за променливи обороти, а е някъде другаде причината - точно в МПХ, например. Но пък от друга страна защо като махна акумулатора за около час и нулира грешките след това известно време работи перфектно и после се цака, звучи като прецакан датчик. Влияе се от околната температура според мен, значи е някой датчик свързан с температурата. Този на термостата(синия куплунг) е сменен, така че не е той. Възможно ли е моторчето да се позиционира за малко след рестарт на компа и после ако е прецакано пак да се ебава? А къде се намира МАП-а на Брава 1.6 103?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар