Здравейте имам неоправим проблем (поне за сега ) . На ниски обороти колата започва да прегрява??? Парното в колата почти изчезва (Много е кофти особенно зимата на задрастване - колата загрява а вътре студено. Вдигнат ли се оборотите всичко се оправя. Колата е Пунто 1.1 с газова уредба (изпарителя е вързан последователно след парното (радиатора) на купето. Сменени: 1. Термостат -според мен си работи перфектно (тъй като при висока скорост и обороти всичко е нормално)2. Радиатора на купето. (Стария сълзеше)и 3. Водна помпа преди 2 дни (ефект никъв)Според мен липсва дебит на охладителната ситема. Като сменях помата продухах системата -ваздух (пак и вода) минава през двигателя, радиаторите. Вече не знам какво да правя?ПОМАГАЙТЕ!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На ниски обороти колата започва да прегрява???
Collapse
X
-
Re: На ниски обороти колата започва да прегрява???
expsvetly написа:Здравейте имам неоправим проблем (поне за сега ) . На ниски обороти колата започва да прегрява??? Парното в колата почти изчезва (Много е кофти особенно зимата на задрастване - колата загрява а вътре студено. Вдигнат ли се оборотите всичко се оправя. Колата е Пунто 1.1 с газова уредба (изпарителя е вързан последователно след парното (радиатора) на купето. Сменени: 1. Термостат -според мен си работи перфектно (тъй като при висока скорост и обороти всичко е нормално)2. Радиатора на купето. (Стария сълзеше)и 3. Водна помпа преди 2 дни (ефект никъв)Според мен липсва дебит на охладителната ситема. Като сменях помата продухах системата -ваздух (пак и вода) минава през двигателя, радиаторите. Вече не знам какво да правя?ПОМАГАЙТЕ!!!BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
-
Обърни внимание как е поставен изпарителя.Ако е малко по-високо от най-високата точка на охладителната система(това би трябвало да е горната пробка за обезвъздушаване),няма да можеш да обезвъздушиш качествено,т.е. в изпарителя винаги ще остава въздух.Макар че не ми се вярва газаджиите да са допуснали такава грешка,но някои колеги съм чул да се оплакват от подобен проблем.Ex FIAT MAREA 1.9TD100 WEEKEND ELX '98
FIAT PUNTO 1.2 75hp ELX'96
Коментар
-
Изпарителя ми е на 10-15 см по високо от точката за обезвъдушаване (Явно газаджиите от СБА младост им е било по лесно така). Днес сложих и там пробка за обезвъздушаване. Инетесното е че като като бях обезвъдушил оня ден, сега като добавях пробката пак нямаше течност. Сега изчаках да потече добре антифриз (като бях отворил пробката изцяло). Ще пиша за резултата ...Фиат Пунто 55 SX
Коментар
-
Перката работи префектно.Лошото е че сам си сменях водната помпа и сега колата взе да трака и тресе като дизел . Май сам пропуснал някой зъб при слагането на ангренажния ремък. Дали има ка да се провери дали е добре зацепен от към коляновия вал без да се сваля ролката със забите за МАП сензора (за да се види белега). Горният на разпределителния вал се вижда лесно.И ако трябва да го сваля, ка да го слоза на точната позиция?Фиат Пунто 55 SX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар