Става въпрос за извънградско. Много километри и МНОГО ръчка. Чирпан - София и обратно реших да я "пробвам" колко може По целия път не паднах под 150 км/ч, а на моменти държах 180 км/ч. Като обороти това е над 4800 - 5000 и нагоре. Говоря за поддържане на такива обороти през целия път.Като разход (бензин) ми даде над 10 л/100км.Нормално ли е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Айде пак за разхода ;)
Collapse
X
-
Re: Айде пак за разхода
gamma написа:Става въпрос за извънградско. Много километри и МНОГО ръчка. Чирпан - София и обратно реших да я "пробвам" колко може По целия път не паднах под 150 км/ч, а на моменти държах 180 км/ч. Като обороти това е над 4800 - 5000 и нагоре. Говоря за поддържане на такива обороти през целия път.Като разход (бензин) ми даде над 10 л/100км.Нормално ли е?
Коментар
-
В сервизното ръководство дават за твоя двигател разход 7,5 л/100 км. при скорост 120 км/ч. Още 30 км./ч отгоре явно ще вдигнат разхода, но точно с колко не знам. Казваш че си достигал и до 180 км/ч, което е почти пределна скорост за този мотор... Не мисля, че е добре за двигателя да го товариш с такива скорости и да караш на такива обороти.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
...колеги... направо ще се разплача дейва...Ходих до София и обратно... верно, че я настъпвах яко колицата, защото ми беше мечта от как съм я купил да я пробвам извънградско...И като си направих сметка... 15,6/100... реве ми се..., че аз не мога да я изхраня бе...Вярно, че върви много... и под 140 почти не падах, но... Дайте съвет моля... да я водя ли някъде да я прегледат или?Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
nikki_sixx написа:...колеги... направо ще се разплача дейва...Ходих до София и обратно... верно, че я настъпвах яко колицата, защото ми беше мечта от как съм я купил да я пробвам извънградско...И като си направих сметка... 15,6/100... реве ми се..., че аз не мога да я изхраня бе...Вярно, че върви много... и под 140 почти не падах, но... Дайте съвет моля... да я водя ли някъде да я прегледат или?SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
Lane Staley написа:Не я води на преглед - за преглед сме си ние, дето искаме да караме със 150, а колите да харчат като за 90 км/ч.И моя е около 10л/100 км когато карам със 140 - 150.Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
VooDoo написа:Ники, ако искаш по-нисък разход на гориво има едно добро решение на този проблем и то е:- дай да си разменим колите .Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
nikki_sixx написа:Успокояваш ме, обаче гледам, че има колеги, които с такава скорост пък пак по-малък разход от 10/100 им дава. Иначе пък - супер съм доволен от возията... направо стои като тухла на пътя и в завоите.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Айде и аз да кажа.. с Бравата от подписа София - Пловдив - София 6.5/100, със скорост 120-160 км/ч по магистралата (повече не исках да я ръчкам). С Пунтьо ( пак от подписа) по същия маршрут 5/100, със скорост 110-130 км/ч. Друг е въпроса, че м/у Бравата и Пунтьо, няма място за сравнение като вървеж.Brava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
Коментар
-
...за конкретните двигатели неможе да се говори ....но като цяло има сравнение....А и по-лекото купе си казва думата...Със Спортинга София - Пловдив и обратно миналия месец за 40 кинта бензин отидох,върнах се и в СФ още 40 км !!! Yellow_Flash_Colorz_PDT_02 .... На тракия падах към 110км/ч там където обикновенно чакат Зелените жилетки !!!! ....Абе като цяло ако всичко е ок има и нормален разход....,без да е пълна ръчката разбира се !!!(засичането е от светване на резерва до следващо !!)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар