Колеги дали мога да махна гумите от дръжките да остане само пластмасата
аз така направих на 2 от вратите, обаче остават на местата към ламарината процепи, където може да влиза вода и е опасно. аз ги минах със силикон и го направих плътно за да закърпя положението до пролетта, когато ще ги оправя - подменя с нови...
Колеги дали мога да махна гумите от дръжките да остане само пластмасата
аз така направих на 2 от вратите, обаче остават на местата към ламарината процепи, където може да влиза вода и е опасно. аз ги минах със силикон и го направих плътно за да закърпя положението до пролетта, когато ще ги оправя - подменя с нови...
Доста грозно се получава, като се махне гумата... А вода малко, или много влиза от уплътнението на стъклото, самата врата е подготвена да има вода в нея така, че няма страшно ако влиза малко повече. Ако разбира се е временно... Ако все пак клепате със силикон, гледайте да не засегнете нестабилна боя. Демек дупките на дъжките имат много ръбове, ако има леко люпеща се боя, след време като сваляте силикона може да свалите много от нея!
малко ще възродя темата, но да питам за дръжките от Мареа... по-добър или по-лош вариант? каква им е цената? и кое е по-различното при тях? имат ли същите размери?
по бензиностанциите продават препарат - 6 лв. в Шелпредпазва гумените елементи от напукванесигурно ще върши работамисля да го пробвам, защото моите дръжки са чисто нови
Аз си пръснах дръжките с такъв спрей (силиконов, но не от шел) и има много добър ефект. Веднъж в месеца, ако се пръскат мисля, че и 10г. ще издържат.
Mazgarev написа:
малко ще възродя темата, но да питам за дръжките от Мареа... по-добър или по-лош вариант? каква им е цената? и кое е по-различното при тях? имат ли същите размери?
Aз до колкото знам мареите са с алуминиеви дръжки и трябва да стават за Брава/о, но нека някой, който знае със сигурност да каже.
"What shall it profit a man, if he should gain the whole world and lose his own soul"
Кара любимата червена Brava 1,4 12V
Здравейте колеги,За съжаление по принуда и на мен ми се налага да сменям дръжките.Не че ми пречеха така изгорели, но ми се счупи точно тази на шофьорската врата и става малко неудобна ситуация... Бихте ли ми препоръчали добър сервиз където са запознати с процедурата по смяна са коректни?
Защо ли си мисля, че няма нужда да се свалят корите на вратата
Няма как да стане без махане на корите....моите съм ги сменял и знам
Без махане на кори нестава.Иначе става лесно,е следкато ви озори първата дръжка и хванете цаката.Не си давайте парите за смяна на дръжки,ще се справите сами.
Защо ли си мисля, че няма нужда да се свалят корите на вратата
Няма как да стане без махане на корите....моите съм ги сменял и знам
Без махане на кори нестава.Иначе става лесно,е следкато ви озори първата дръжка и хванете цаката.Не си давайте парите за смяна на дръжки,ще се справите сами.
Подкрепям напълно....смениш ли първата след това всичко е лесно
Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар