Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Новак-Пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Новак-Пунто

Здравейте колеги!За първа кола мислех да взема или Алфа 145 или Фиат Пунто,но преди малко колегите от форума на Алфа ми споделиха разхода на возилата си и ме отказаха за 10 минути от намеренията ми за Алфата.Та следващия ми вариант е Пунтото.Можете ли да ми кажете как върви като цена поддръжката на това возило (говорим за моделите 96-97г. някъде),също така разхода на гориво градско/извънградско.Не разполагам с дълбоки финанси и мисля да купя нещо до 2500-2600лв. та ако можете да ми кажете и дали мога да намеря нещо добро за тези пари.За сега съм се ориентирал към мотора 1.2 75 коня (ако въобще е вярно тва гледах обяви и тва ми допадна като мощност) защото 1.1 55 коня ми се струва доста немощно..също така съм се ориентирал към 4вратката,че не обичам схемата "стани да седна".Та в общи линии това е ще съм ви доста благодарен ако ми дадете малко насоки и може да стана част от клуба Благодаря Ви предварително! П.П-извинявам се ако темата ми не е на правилното място,но съм малко зле с ориентацията във форуми :P

Като ще е фият по-добре браво или брава, разликата за цената между пунто не е много, а комфорта и всичко е на съвсем друго ниво, а и разхода нормално е за браво брава е градко 10-11, а извън 6-7.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Колега виж какви пари е написал брава и браво на тея пари по добре недей иначе добре си се ориентирал откъм двигател.
      Fiat punto 1,1
      Fiat bravo 1,6 16v
      Fiat bravo 2,0 20v
      Honda civic 1,5
      BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

за двигател... мисля, че това което си харесал е доста проблемно двигателче - просто такива ми са впечатленията тук във форума... аз съм с 1.1 и не съм имал проблеми с двигателя... моя е изцяло сглобен от роботи - демек не е пипано от пияни италианци щом ще търсиш икономична кола - това е решението - разхода ми е 6 бензин, 7 газ. консумативи - възд. филтър - 4 лева, маслен 6, ангренаж 20 лв., ролка 8 лв., бенз. филтър - 19 лв. дизеловото пунто харчи горе-долу колкото бензиновото, тъй че по-хубаво да е бензиново... тези пари ще ти стигнат... мисля че и за 2000 лв. може да намериш...какво да му гледаш като купуваш... има такава тема - пусни търсачката... общо взето проблемите при мен са - радиатора на парното беше пробит и маркучите бяха вързани - вход за изход... гледай да е с антифриз, а не с вода... защото водата ако капе не оставя следи аз имах няколко тапи на блока поръждясали и за смяна... отзад гледай да не е "разкрачена" колата - 42 лв. е комплект болт за носача за смяна и около 25-30 лв. труда... виж фарове, чистачки, мигачи, реотана и чистачката отзад дали работят... дали има резервна гума, ключ за болтовете за гумите, крик - отдолу под багажника са... ослушай се около ск. кутия за шумове... каретата - при пълен ляв и десен на ниска скорост - ако е за смяна прави чат-чат-чат.... хубаво е да вземеш такова Пунто, което има стрелка за температурата на таблото, а не лампа...
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

И аз съм на мнението на donnna карам Пунто от подписа, гледай да е поне SX а не само S при него липсват някои глезотийки оборотомер и др. Разхода зависи от дебелината на подметката ти, аз го свалям с нормално каране на извънградско на 4.5, но иначе двигателчето си е добро, по нагорнището при излизане от Плевен, колата не беше натоварен и бяхме аз и жената, излязох на 5-та със 100, какво повече да искам от него? И още нещо доколкото знам това е единствената модификация с освободени бутала т.е. даже и да скъсаш ремък неможеш да удариш клапани което е един огромен +. Можеш да погледниеш и тук: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=26342
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Определено Пунто 75 яко върви. Разхода на бензин е от 7 - 10 градско, като за 10 ти трябват състезателни умения.Определено за тези пари ако вземеш браво ще е в окаяно състояние, Пунтака и без това ми се струва по-здрав във всяко отношение.
            Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
            Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

въпреки всичко аз ще кажа вземи си 1,1 55 върви по добре от 1,2 75 , 1,2 ако си взимам за напред ще е мотора след 97 1,2 16v 85коня
              Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
              Втората......пак същата!
              (_-_)______////_______(_-_)
              Punto75-Вече на жената!
              Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Punto75MPI, колега аз съм с такова пунто.. като цяло съм доволен от самата кола с малки искючения Иначе като цяло колата е 6+
                Fiat Punto 1.2 16V 85 k.c. 1998г.

Коментар

1,2 но Пунто не е ли също FIRE?
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

да fire e!
                    Втората......пак същата!
                    Punto75-Вече на жената!

Коментар

На жената съм взел 1,2 60 коня - излезе свястна количка.На дълго не знам разхода, но на градско максимума, който е давало е 8/100 зимата на къси разстояния.Работи много тихо, кара се изключително леко - след Бравата имам чувството че няма педали - толкова са меки.Проблеми Пунто 1 има със скоростната кутия - ослушвай се да няма ръмжене от към нея на ниските предаваки - сигурен признак че лагерите са заминали. Най- добре се чува също като спускаш надолнище на скорост без газ...Това е най-скъпия възможен ремонт - всичко останало е по за 20-30 кинта. Амортисьори предни - по 60-70лв, задни по 30-40.Изобщо много пъргава и лесна за каране количка. На жената даже има хидравлика на волана и е голям кеф...
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

1.2 60 също са много сполучливи!
                        Втората......пак същата!
                        Punto75-Вече на жената!

Коментар

rdinev написа:
                          Punto75MPI, колега аз съм с такова пунто.. като цяло съм доволен от самата кола с малки искючения Иначе като цяло колата е 6+
                          е да като разбрах за 1,2 16v 85 коня щях да си изям шапката още съжалявам и искам такова, още повече 4 врати , !!!!!
                          Втората......пак същата!
                          Punto75-Вече на жената!

Коментар

колега,нали знаеш,че кой каквото има него си хвали.от мойто съм доволен(1.2 75),но и аз бих предпочел двувалката(1.2 16V) успех и дано да попаднеш да читаво

Коментар

аз също съм много доволен от моето пунто. мога да спомена като недостатък (както и друг преди мен каза) скоростите. трудно влизат понякога. имаше една тема по въпроса, където се видя, че хора с 1,2 двигател точно се оплакваха най-много от този проблем. може да е случайно, че точно тези са писали в темата, може и да не е. ето темата:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ght=иначе моето харчи 9/100 бензин, ама го карам само студено за по 5-6 км до работа и после пак студено обратно.
                              Alfa 147 JTD 115 hp
                              ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

Working...
                              X