Здравейте колеги!За първа кола мислех да взема или Алфа 145 или Фиат Пунто,но преди малко колегите от форума на Алфа ми споделиха разхода на возилата си и ме отказаха за 10 минути от намеренията ми за Алфата.Та следващия ми вариант е Пунтото.Можете ли да ми кажете как върви като цена поддръжката на това возило (говорим за моделите 96-97г. някъде),също така разхода на гориво градско/извънградско.Не разполагам с дълбоки финанси и мисля да купя нещо до 2500-2600лв. та ако можете да ми кажете и дали мога да намеря нещо добро за тези пари.За сега съм се ориентирал към мотора 1.2 75 коня (ако въобще е вярно тва гледах обяви и тва ми допадна като мощност) защото 1.1 55 коня ми се струва доста немощно..също така съм се ориентирал към 4вратката,че не обичам схемата "стани да седна".Та в общи линии това е ще съм ви доста благодарен ако ми дадете малко насоки и може да стана част от клуба Благодаря Ви предварително! П.П-извинявам се ако темата ми не е на правилното място,но съм малко зле с ориентацията във форуми :P
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Новак-Пунто
Collapse
X
-
за двигател... мисля, че това което си харесал е доста проблемно двигателче - просто такива ми са впечатленията тук във форума... аз съм с 1.1 и не съм имал проблеми с двигателя... моя е изцяло сглобен от роботи - демек не е пипано от пияни италианци щом ще търсиш икономична кола - това е решението - разхода ми е 6 бензин, 7 газ. консумативи - възд. филтър - 4 лева, маслен 6, ангренаж 20 лв., ролка 8 лв., бенз. филтър - 19 лв. дизеловото пунто харчи горе-долу колкото бензиновото, тъй че по-хубаво да е бензиново... тези пари ще ти стигнат... мисля че и за 2000 лв. може да намериш...какво да му гледаш като купуваш... има такава тема - пусни търсачката... общо взето проблемите при мен са - радиатора на парното беше пробит и маркучите бяха вързани - вход за изход... гледай да е с антифриз, а не с вода... защото водата ако капе не оставя следи аз имах няколко тапи на блока поръждясали и за смяна... отзад гледай да не е "разкрачена" колата - 42 лв. е комплект болт за носача за смяна и около 25-30 лв. труда... виж фарове, чистачки, мигачи, реотана и чистачката отзад дали работят... дали има резервна гума, ключ за болтовете за гумите, крик - отдолу под багажника са... ослушай се около ск. кутия за шумове... каретата - при пълен ляв и десен на ниска скорост - ако е за смяна прави чат-чат-чат.... хубаво е да вземеш такова Пунто, което има стрелка за температурата на таблото, а не лампа...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
И аз съм на мнението на donnna карам Пунто от подписа, гледай да е поне SX а не само S при него липсват някои глезотийки оборотомер и др. Разхода зависи от дебелината на подметката ти, аз го свалям с нормално каране на извънградско на 4.5, но иначе двигателчето си е добро, по нагорнището при излизане от Плевен, колата не беше натоварен и бяхме аз и жената, излязох на 5-та със 100, какво повече да искам от него? И още нещо доколкото знам това е единствената модификация с освободени бутала т.е. даже и да скъсаш ремък неможеш да удариш клапани което е един огромен +. Можеш да погледниеш и тук: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=26342FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Определено Пунто 75 яко върви. Разхода на бензин е от 7 - 10 градско, като за 10 ти трябват състезателни умения.Определено за тези пари ако вземеш браво ще е в окаяно състояние, Пунтака и без това ми се струва по-здрав във всяко отношение.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
въпреки всичко аз ще кажа вземи си 1,1 55 върви по добре от 1,2 75 , 1,2 ако си взимам за напред ще е мотора след 97 1,2 16v 85коняPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
да fire e!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
На жената съм взел 1,2 60 коня - излезе свястна количка.На дълго не знам разхода, но на градско максимума, който е давало е 8/100 зимата на къси разстояния.Работи много тихо, кара се изключително леко - след Бравата имам чувството че няма педали - толкова са меки.Проблеми Пунто 1 има със скоростната кутия - ослушвай се да няма ръмжене от към нея на ниските предаваки - сигурен признак че лагерите са заминали. Най- добре се чува също като спускаш надолнище на скорост без газ...Това е най-скъпия възможен ремонт - всичко останало е по за 20-30 кинта. Амортисьори предни - по 60-70лв, задни по 30-40.Изобщо много пъргава и лесна за каране количка. На жената даже има хидравлика на волана и е голям кеф...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
1.2 60 също са много сполучливи!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
rdinev написа:Punto75MPI, колега аз съм с такова пунто.. като цяло съм доволен от самата кола с малки искючения Иначе като цяло колата е 6+Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
аз също съм много доволен от моето пунто. мога да спомена като недостатък (както и друг преди мен каза) скоростите. трудно влизат понякога. имаше една тема по въпроса, където се видя, че хора с 1,2 двигател точно се оплакваха най-много от този проблем. може да е случайно, че точно тези са писали в темата, може и да не е. ето темата:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ght=иначе моето харчи 9/100 бензин, ама го карам само студено за по 5-6 км до работа и после пак студено обратно.Alfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар