Карам си аз за работа сутринта и ми светва лампата за АБС хубаво си викам накладките са за смяна. Изгасва ми радиото ок бъгнало се е нещо. После всичко е ок. Лампата на АБС изгасна радиото работи. Вечерта отивам при гаджето. Пак същото. Гледам таблото почна нещо да свети някак си слабо. Фаровете и те. Започна придърпва съвсем леко и изгасна. Вътя да запаля нема никой. Не иска да завърти изобщо. Ок аз на светофар ще бутна да се прикрия некаде. Ама то леко нанадолнище та бутнах и запали. Карам към 200 метра и пак придърпа леко и изгасна. Някак си оборотите леко паднаха придърба и изгасна. И до там. Като завъртя и се чува леко свирене от някъде. Дръпнаха ме ама не иска да запали. Бензин има, може да е към 5-6 литра ама има. И сега се чудя кво става. Пак ще има изваждане. Моля дайте някакъв съвет че ще се побъркам
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ами сега???? Темпрата се бъгна
Collapse
X
-
Re: алтернатор
Aleko написа:не ти зарежда алтернатора или има някъде хлабави ел контакти
Коментар
-
Със сигурност има някъде слаба "маса". От опит знам, че това е един трудно откриваем и много трудоемък проблем.Трябва да проследиш масата от минусовата клема на акумулатора, като всяка свръзка след нея, я почистваш и така докато всичко се оправи, а при тази повреда се оправя изведнъж. п.с. предстои ти къртовски труд-отвиване-почистване-завиване и "така до края на света".VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Със сигурност има някъде слаба "маса". От опит знам, че това е един трудно откриваем и много трудоемък проблем.Трябва да проследиш масата от минусовата клема на акумулатора, като всяка свръзка след нея, я почистваш и така докато всичко се оправи, а при тази повреда се оправя изведнъж. п.с. предстои ти къртовски труд-отвиване-почистване-завиване и "така до края на света".
Коментар
-
johnfound написа:Първо си изчисти клемите на акумулатора. Особенно минуса. Чистят се със сода за хляб и малко водичка. След това се маже с вазелин.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:johnfound написа:Първо си изчисти клемите на акумулатора. Особенно минуса. Чистят се със сода за хляб и малко водичка. След това се маже с вазелин.
Коментар
-
Проблемати може да е и в самя акомулатор, на шефами на колата така беше станало се получило, акомулатора се скапал и не държи ток тои карал така сигурно повече от месец, алтернатора постоянно зарежда(хубаво че колата му пали от рас), и като се връща от София един ден на магистралата на 40км. от Варна колата спира точно както ти описваш само дето тои няма ABS, чи ходих да го "спасявам" запалихме с акомулатора от колата с коиато отидах, ама като откачихме кабелите и пак огасна разменихме акомулаторите, и всичко 6 ама не зарежда :")), после ремонт на алтернатор и нов акомулатор :"))
Коментар
-
Смених си акумолатора и запали от раз. Не ми зарежда алтернатора май и като карам изхабявам целия ток от акумолатора. Страно е само защо светна АБС и не можах да запаля когато ме дръпнаха. Утре ще ходя във Вантотрейд да видя точно какво е и колко пари ще ми земат за ремонт. Мерси за предположенията доста ми помогнаха
Коментар
-
Fiat 127 написа:Смених си акумолатора и запали от раз. Не ми зарежда алтернатора май и като карам изхабявам целия ток от акумолатора. Страно е само защо светна АБС и не можах да запаля когато ме дръпнаха. Утре ще ходя във Вантотрейд да видя точно какво е и колко пари ще ми земат за ремонт. Мерси за предположенията доста ми помогнаха
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар