Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странно устройство в двигателя?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Странно устройство в двигателя?

    Искам да попитам, за едно устройство, което за първи път видях в двигателя на фиата. Това са 4 сравнително тънки метални тръбички, които излизат от всеки цилиндър от изходящият колектор и се събират в един по-дебел гумен маркуч и влизат в нещо като цилиндър с размер на бурканче от детски храни... Какво става по-нататък нямам понятие, защото е заровено отстрани на двигателя и не се вижда...За съжаление не мога да направя снимки точно сега, но надявам се, че описанието е понятно.Двигателя е 1.6TC (двувалка, карбуратор), но това едва ли има значение, защото един приятел ми каза, че всички автомобили, вкарани от Швейцария, го имали това чудо. Но пък не можа да ми каже какво е то и за какво служи...Някой да има идея?
    Fiat Ritmo 105TC
    1600cc 105к.с.

    #2
    Искам да попитам, за едно устройство, което за първи път видях в двигателя на фиата. Това са 4 сравнително тънки метални тръбички, които излизат от всеки цилиндър от изходящият колектор и се събират в един по-дебел гумен маркуч и влизат в нещо като цилиндър с размер на бурканче от детски храни... Какво става по-нататък нямам понятие, защото е заровено отстрани на двигателя и не се вижда... За съжаление не мога да направя снимки точно сега, но надявам се, че описанието е понятно. Двигателя е 1.6TC (двувалка, карбуратор), но това едва ли има значение, защото един приятел ми каза, че всички автомобили, вкарани от Швейцария, го имали това чудо. Но пък не можа да ми каже какво е то и за какво служи...
    Това устройство е за рециркулация на отработените газове! Работи при строго определени режими на мотора и пуска изгорели газове в цилиндрите за оптимизиране на горивния процес и изисквания на EKO-нормите, накратко!

    Коментар


      #3
      Това ли е т.н. EGR система? За това чудо съм чувал само теоретично... Ама нещо не мога да видя да връща газовете във входящия колектор. Май ще трябва да поогледам по-подробно.
      Fiat Ritmo 105TC
      1600cc 105к.с.

      Коментар

      Working...
      X