Искам да попитам, за едно устройство, което за първи път видях в двигателя на фиата. Това са 4 сравнително тънки метални тръбички, които излизат от всеки цилиндър от изходящият колектор и се събират в един по-дебел гумен маркуч и влизат в нещо като цилиндър с размер на бурканче от детски храни... Какво става по-нататък нямам понятие, защото е заровено отстрани на двигателя и не се вижда...За съжаление не мога да направя снимки точно сега, но надявам се, че описанието е понятно.Двигателя е 1.6TC (двувалка, карбуратор), но това едва ли има значение, защото един приятел ми каза, че всички автомобили, вкарани от Швейцария, го имали това чудо. Но пък не можа да ми каже какво е то и за какво служи...Някой да има идея?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странно устройство в двигателя?
Collapse
X
-
Искам да попитам, за едно устройство, което за първи път видях в двигателя на фиата. Това са 4 сравнително тънки метални тръбички, които излизат от всеки цилиндър от изходящият колектор и се събират в един по-дебел гумен маркуч и влизат в нещо като цилиндър с размер на бурканче от детски храни... Какво става по-нататък нямам понятие, защото е заровено отстрани на двигателя и не се вижда... За съжаление не мога да направя снимки точно сега, но надявам се, че описанието е понятно. Двигателя е 1.6TC (двувалка, карбуратор), но това едва ли има значение, защото един приятел ми каза, че всички автомобили, вкарани от Швейцария, го имали това чудо. Но пък не можа да ми каже какво е то и за какво служи...
Реклама
Collapse
Коментар