Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на браво 1,8 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разход на браво 1,8 16V

Преди седмица засекох колата в града и ми направи разход 13 на 100 като тези 100 км. са само в центъра за по 3-4 км. Също другото което видях е разход над 13 на 100 при извън градско или за 30 лв.(около 15,5литра) 116 км обаче при скорост 150-180 км.Единственото нещо което по колата ме притеснява е, че температурата е едва на първа чертичка на извънградското и на една трета при градско. Имали връзка това с разхода? Проблема дали е в термостата а ако не къде?

Re: Разход на браво 1,8 16V

mitkomar написа:
    Преди седмица засекох колата в града и ми направи разход 13 на 100 като тези 100 км. са само в центъра за по 3-4 км. Също другото което видях е разход над 13 на 100 при извън градско или за 30 лв.(около 15,5литра) 116 км обаче при скорост 150-180 км.Единственото нещо което по колата ме притеснява е, че температурата е едва на първа чертичка на извънградското и на една трета при градско. Имали връзка това с разхода? Проблема дали е в термостата а ако не къде?
    има връзка разхода с харченето особено сега когато е студено и правилно си се ориентирал проблема е точно в термостата щом извън градско не може да загрее значи е заседнал в отворено положение сменявай го и си ок
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

за сравнение мойто е 10.5-11 в града, до морето ми даде 8 при положение че длъжен на никой не оставах на пътя , а на магистралата на 2-3 пъти го тествах на максимална
      ex Fiat Bravo GT

Коментар

Градско 10.5-11 извънградско 6.8-8 така че май наистина имаш проблем,както описваш температурата 100% термостат за смяна,провери и ламбда сондата този разход не е нормален.
        FIAT Coupe

Коментар

тя и мойта дава такъв разход, към 15 отива , но температурата ми я показва нормална

Коментар

С прецакан термостат извънградско разход 10/100, с изправен -> 7/100 , като пецакан имам предвид,че 50 градуса едвам поддържаше...сам си прави изводите....
            Fiat Tipo 1.6i.e,159A3.046

Коментар

Мога ли да си сменя термостата сам и ако да каде се намира той?

Коментар

Абе тоя термостат много скъп 72 лв.

Коментар

mitkomar написа:
                  Мога ли да си сменя термостата сам и ако да каде се намира той?
                  виж ТУК

Коментар

mitkomar написа:
                    Абе тоя термостат много скъп 72 лв.
                    толкова е 70 лв дадох и аз преди няколко месеца, но вярвай ми има смисъл
                    ex Fiat Bravo GT

Коментар

според мен,разход от 13 на 100 при 180 км/ч си е нормален разход ???? не е ли по-добре първо да видиш датчика за температурата а след това термостата ???е и имай предвид,че това не е пресмятане на разход,пълниш до горе караш само градско и засичаш ,иначе винаги има -+ 1,2 литра дето се крият .
                      фиатче Браво 2.0

Коментар

Working...
                      X