Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сваляне на свещите при брава 1,4 - обяснено като за малоумни

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сваляне на свещите при брава 1,4 - обяснено като за малоумни

Колеги обяснете като за малоумен как се свалят свещите на моята брава. Вчера дърпам дърпам тия кабели отгоре ама не се вадят. Страх ме е да не прецакам нещо. Иначе съм си купил дълъг ключ за отвиването им. Споделете по най-елементарен начин. И ако може да кажете какъв е точно ключа защото купих един метро ама не съм сигурен дали ще стане.
    Fiat Brava 1.4 97

Ключа е 16-ка. Аз ти предлагам да си купиш само накрайник и едно дълго рамо. Накрайника има вътре гумено уплътнение и като развиеш свеща тя остава на него. А ако нямаш - като развиеш свеща нахлузваш лулата от някой кабел върху нея и я вадиш.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Колега сподели как вадиш кабела? Дърпах дърпах не излиза
      Fiat Brava 1.4 97

Коментар

Със сигурност не се дърпа самия кабел. Трябва да хванеш лулата здраво с ръка и дърпаш по оста на свещта. Малко е неудобно но няма как. Това е!
        Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

mme написа:
          Със сигурност не се дърпа самия кабел. Трябва да хванеш лулата здраво с ръка и дърпаш по оста на свещта. Малко е неудобно но няма как. Това е!
          Да де лулата дърпах не самия кабел. Неточно се изразих. Явно трябва по-силно да дръпна. Има ли опасност да счупя нещо
          Fiat Brava 1.4 97

Коментар

Колега дръпни ряско лулата и ще стане.
            Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Дърпай не бой се.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Внимавай след като ги извадиш да не падне нещо вътре върху буталата. Аз така един път като ги вадих 4-та свещ и се отчупи едно парче пластмаса от оная облицовка на кабелите. Късмет имах, че беше 1-2мм по-голяма и не падна върху буталото беше точно на дъното едвам я извадих.
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Можеш да си помогнеш с клещи или с отверката! Тия лули не само контактуват със свещта, но и уплътняват иначе дълбокия отвор от вода и други боклуци! Нормално е да са запекли така, ако свещите не са проверявани отдавна, а и главата е алуминиева отливка и окисите й допълнително усилват силите на триене на лулата в отвора на главата! Дърпай смело! Изскубни ги като арпаджик!

Коментар

Working...
                  X