Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колата ми мухляса! При резервната гума. Някой с подобно?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Колата ми мухляса! При резервната гума. Някой с подобно?

    с 2 думи : Колата мухляса! Дано да не ръждяса и да не почне да се разпада!!! Миналото лято си окомплектовах всички чаркове - рез. гума, крик, инструменти, заврях ги отзад в багажното, покрих ги с китеник от тези дето се слагат на москвич и гоуф, зеуеничък, и отгоре фабричното покривало. Цяла зима не съм пипал там. Стъклата не са отваряни поне от 4 месеца, само парно духа. Нямам проблеми с изпотяване на стъкла, нямам течове от радиаторчето, уплътненията са здрави, не пропускат, не ми тече и маркуча за задната чистачка. Вода под формата на конденз има по резервната гума и нейната джанта, по крика, по инструментите, както и тапицерията около гумата е влажна, все едно съм лиснал чаша вода. И там където е влажното има бял мухъл, подобен на такъв дето хваща хляба, много е симпатичен. А миризма на мухъл никога не съм усещал. Обеснявам си го с факта че там остава най-студено дори и при пуснато парно, и отнетата влага от стъклата се лепи там, в студените точки. Сега съм вдигнал всичко, махнат е китеника, махната е кората м/у багажника и 5 врата и така, ще чакам да изсъхне.Дали да напръскам с препарат против плесени ? Например САВО? или нещо друго? Но ме притеснява да не би да са агресивни към тапицерията тези препарати, какво ще кажете? И да взема утре да я оставя на слънце, с широко затворени врати, и малко по малко да съхне? И да хвърля 1 пакет ориз да обира влагата?

    #2
    Пръскай смело с препарати, че иначе тия гъби нямат махане. Аз се боря в банята с едно от рафтчетата на шкафа (10 на 10см.). Мих го, суших го и като го сложих, пак плесеняса след 3-4 дни. Сега го минах със спирт, с обезмаслител, напръсках с нещо против мухъл и да видим....и разкарай китеника, че може би спарва.
    Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

    Коментар


      #3
      САВО-то е обикновен разтвор на хлор сложен в пулверизатор и лъскава опаковка. Вземи си разредена и готова за употреба БЕЛИНА и/или си я разреди, но по-щадящо и напръскай внимателно всичко, което е мухлясало. В никакъв случай не БЪРШИ - мухълът се разнася много красиво.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

      Коментар


        #4
        тая белина няма ли да избели нещо

        Коментар


          #5
          ogi28b написа:
          тая белина няма ли да избели нещо
          Избелва, и още как!Онова модерното дето го цитира също.Питай мен - при последното пръскане против мухъл последния път един анцуг и една тениска дадоха фира.Ако пръскаш, само върху ламарините и гледай да не попада върху видимата част от тапицерията.Ама ако мухъла е толкова красив като този, как ще ти даде сърце да го унищожиш??? Майтапа настрана, само проветрение му е майката...
          I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

          Коментар


            #6
            ами моя утре ще го снимам, отблизо е много сладък, а на пипане е никакъв, на вкус не знам как е, на мирис е безцветен.

            Коментар


              #7
              Провери дали отдушника на багажника ти е добре. Моя като я взех колата му беше залепнала гумената мембрана и не позволяваше на въздуха от купето да излиза и се образуваше кондензация в багажника. След почистването всичко е сухо(няма условия за развъждане на красиви организми :D ).Успех.
              brava 1.6_v16 elx

              Коментар


                #8
                Защо не ги развиеш. може да се получава така наречения "парников ефект" и да се образува влага, а от китеника няма да може да се изпари и за това да мухлясва..
                Fiat Punto 1.2 16V 85 k.c. 1998г.

                Коментар


                  #9
                  И при мен е същата работа колега. Като вдигна покривалото на резервната гума и отдолу е влажно все едно е текло вода там и е мухлясало.
                  Fiat Brava 1.4 97

                  Коментар


                    #10
                    Аз го реших по следният начин проблема. Не знам защо са решили да сложат нещо като мокет под резервната гума. Така зимата забелязах точно както го описват колегите все едно си изсипал чаша вода, всичко беше мокро от конденза, в купето е топло и багажника е най-студената част. Махнах мокета под резервната гума, има щипки от двете страни + щипките дето държат покривалото и излиза. Сега под резервната гума си е ламарина и не съм забелязал вече няколко месеца конденз. Мухъл нямах, навреме съм го видял явно иначе сигурна щеше да мухляса.
                    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

                    Коментар


                      #11
                      motikas написа:
                      Провери дали отдушника на багажника ти е добре. Моя като я взех колата му беше залепнала гумената мембрана и не позволяваше на въздуха от купето да излиза и се образуваше кондензация в багажника. След почистването всичко е сухо(няма условия за развъждане на красиви организми :D ).Успех.
                      Аз се огледах за нещо подобно, знам че има, но за момента не остана врме да го намеря къде е. Ще ми кажеш ли, преди да почна да ровя 2800 страници ръководство Ще го почистя, и ще я проверя тая мембрана дето казваш, стига да знам къде да пипам.

                      Коментар


                        #12
                        Aз като вдигнах гумената стелка- отдолу мокета беше пропит от влага.нямам течове- това е от зимата натрупана влага от снега исега съм махнал стелката и я избърсах, та въпроса ми е:Дали да отвивам закрепванията на мокета да се подсуши хубаво до пода сам от топлото или да включвам разни сешоари и т.н.?!
                        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

                        Коментар


                          #13
                          Проветрение му е майката. Зимата не ги слагайте тия буланки и губерчета в багажниците, че събират маса влага. Преди в багажника на моско като си стояха само гумените постелки, нямаше проблеми. После бях нахвърлял вътре разни платнени боклуци - парцали, брезентчета... и след първата зима в багажника смърдеше на мухал, а тия парцалки се разпадаха в ръцете ми, едвам ги разкарах.Сега съм с "комби", и нямам такива проблеми :D
                          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

                          Коментар


                            #14
                            Намира се от дясната страна на багажника. Като погледнеш пласмасовата кора има решетка та клапана е зад тази решетка. Гадното е че е монтирана отвън на купето и за да се свали трябва да се откачи задната броня, защото се сваля навън. Намира се, погледнато то вън, някаде под капачката на резервоара. Няма смисал да махаш цялата броня, аз я развих само от дясно до средата, и тя си овисва, и се отваря пространство за достъп.
                            brava 1.6_v16 elx

                            Коментар


                              #15
                              ogi28b написа:
                              ами моя утре ще го снимам, отблизо е много сладък, а на пипане е никакъв, на вкус не знам как е, на мирис е безцветен.
                              кое е безцветно на мирис.... :D и аз го имам тоя проблем, ама още не е мухлясало има само влага по гумата, трябва да има някакви отдиушници отзад в багажника, ама още не съм ги търсил, сигурно са запушени и оттам иде проблема.
                              --Старата ръжда любов не хваща!--
                              156 sportwagon 1,9 jtd 115
                              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

                              Коментар

                              Working...
                              X