Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обороти и климатик...?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Обороти и климатик...?!

Та малко ми е трудно да формулирам наблюдението си но...незнам дали се дължи на проблем или не.снощи реших да си пробвам климатика понеже рядко го пуснам все пак е студенко още...та пуснах го аз в спряло положение на колата и зачаках започна да охлажда което ме доведе до мисълта че работи...така докато си се кефих как мърка моторчето реших да натисна малко газта и задържах до 1500об...след няколко секунди оборотите сами паднаха до нормалните 800-900 без да пускам газта...пробвах пак пак така стана...после пробвах качих до 2000об поработи няколко секунди и оборотите сами скочиха до 4000...и си се държат така докато не пусна газта и тази процедура я пробвах няколко пъти все така става...после пробвах и на спрян климатик не се получава така...?! та се зачудих къде може да е "проблема" и дали е проблем или е подсказка за скорошен проблем?!а отделно много рядко но понякога се случва докато карам и да се изфорсирва за много кратък момент...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Моторче за празен ход на TD100? Я пак?
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
      ми не разбирам ... затова съм писал ако може някой да подскаже

Коментар

kiselo написа:
        jenshen73 написа:
        ми не разбирам ... затова съм писал ако може някой да подскаже При дизела няма такива простотии като моторче на празен ход Хмм... Компресора на климатика може да ти "разклати" оборотите но това се усеща само на празен ход.Това което описваш, аз не мога да го вържа изобщо с климатика.Но все пак да изчакаме спецовете
        а това ако някой ми каже как се озова в моя пост ще съм му благодарен...

Коментар

kiselo написа:
          Съжалявам, грешката е моя Сега ще оправя нещата.Сори още веднъж.
          I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Esper написа:
            kiselo написа:
            Съжалявам, грешката е моя Сега ще оправя нещата.Сори още веднъж.
            Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 хах аз тъкмо си помислих че съм успял да привикам някой призрак Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 хах няма нужда от толкова сори...

Коментар

kiselo написа:
              Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 хах аз тъкмо си помислих че съм успял да привикам някой призрак Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 хах няма нужда от толкова сори...
              Така става като се правят 300 работи наведнъж... Та това с червеното мислех да го напиша в отговор, ама... Та накратко аз не виждам връзката. Няма никаква логика компресора да прави нещо такова.Но да изчакаме други идеи а аз спирам да пипам тук че стана егаси мазалото Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
              I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Абе има някъква връзка с "умната" дюза това нещо, защото като се включи компресора на климатика по схема се подава или взема някъкъв сигнал от нея, но нямам представа точно какъв. Вероятно променя горивната смес и аванса, защото при мен като включа климатика, на празен ход леко се вдигат оборотите на двигатла и се променя звука. Та вземи и провери буксите към компресора и ЕКУ-тата на ДВГ и климатика, също и буксата на тая дюза (тя е на 1-ви цилиндър).
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                X