Няма.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгърмя, свети лампата на инжекциона, неще да пали
Collapse
X
-
да споделя, не е заминал дебитомера, но при гърмежа е дала някакша грешка на компа и неще да пали, вчера пред мен на диагностика просто компа на колата го изхвърляше от програмата за диагностика, позволи му само да изтрие грешката без да я прочете но при първи опит да запали пак се натрупа и майстора отказа да я работи. и сега е в друг сервиз, от там ми казаха че е заминал датчика на коляновия вал, и сега трябва да взема нов и да се ремонтирал компютъра на колата че му имало нещо, но на нем не ми се вярва много-много. да ме ориентирате за цената този датчик.Fiat Marea 1.8 16V
Коментар
-
u_bo
Dimitko написа:да споделя, не е заминал дебитомера, но при гърмежа е дала някакша грешка на компа и неще да пали, вчера пред мен на диагностика просто компа на колата го изхвърляше от програмата за диагностика, позволи му само да изтрие грешката без да я прочете но при първи опит да запали пак се натрупа и майстора отказа да я работи. и сега е в друг сервиз, от там ми казаха че е заминал датчика на коляновия вал, и сега трябва да взема нов и да се ремонтирал компютъра на колата че му имало нещо, но на нем не ми се вярва много-много. да ме ориентирате за цената този датчик.
Коментар
-
Преди 2-3 години като ходих на диагностика пак 15мин не можеха да се вържат с компютъра. Пробваха през 2-3 букси все тая - waiting... и толкоз. Колата тогава гаснеше по светофари и разни такива. Оказа се лоша маса на компютъра. Пуснаха едно кабелче от единия болт на компа до минусовата клема и работата заспа. Така, че пробвай да дублираш масата на компа, нищо не ти струва да опиташFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
значи не съм се изразил правилно, изхвъряше го при опит да прочете грешките, после ги изтри и пти опит да запали пак показа грешка и тогава пак не можа да влезе да я прочете, това бе при единич майстор-другия е на мнение че е свършил датчика на колянович вал, и затова не пали, но иска аз да си купя датчик и да му го занеса- и се чудч като е сигурен защо не го вземе той пак като оправи колата аз ще си го платя???дано найстане да е изгърмчл този датчик и да се реши роблема с закупуването на нов.Fiat Marea 1.8 16V
Коментар
-
u_bo
-
Извинявайте, вчера взех колата от сервиза и сега е Ок. това което ми казаха и за което платих е следното: хлабави връзки при колекторните - от това се било получил гърмежа, от което се прецаква нещо по ЕКУ-то и дава постоянна грешка и не пуска искра на свещите, и нов датчик на коляновиа вал взех си го от магазин ЕВРО 07, и маистора каза че това било наи голямото менте което виждал, незнам какво са правили и дали са ремонтирали нещо по ЕКУ-то, казаха че са, + пипали са по колекторните тръби и са ги оплътнили със силикон, и сега си карам вече колата струвами се че е наред, речшил съм да махам газовата, щото все от нея ми идват всички проблеми а и много място ми заема бутилката в багажника , Благодаря на всички за оказаната подкрепаFiat Marea 1.8 16V
Коментар
-
почти съм сигурен че не гръмна заради свещите, майстора казва че издумкало заради хлабавото уплатнение на колекторните тръби. а колкото до ламбда контрола мисля че имам такова чудо или поне имах щото гледам че от сутринта ми липсва и сега звъня на сервиза да попитам защо са го закачили като са сглобявали всички кабелаци.щото май ще трябва да ходим с отряда да се глобяваме иначеFiat Marea 1.8 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар