Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгърмя, свети лампата на инжекциона, неще да пали

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изгърмя, свети лампата на инжекциона, неще да пали

Здравейте,да ви споделя как ми се случи за пореден път с Мареата, вече почвам да се отчайвам че през месец и нещо съм посточнно в бокса, та вчера си се прибирам от работа и малко преди нас на един светофар понеже се бях позасилил съм я пуснал по инерция и в момента в който реших да отпусна съеденителя и да дам газ изгърмя и изпуши бял дим ама сериозно, и после не ще да пали ни на бензин ни на газ, като е в режим на бензин си свети лампата на инжекциона, като е на газ не свети ама пак не ще да запали, като дам контакт и завъртя вие на не пали, откачах " - " за около двадесет минути след което лапмичката на инжекциона изгасна както си му е реда на след първия опит да се запали пак започна да свети като е контакт. и сега е при майстори и чакам резултат. Вие какво мислите по въпроса дали може да е станало нещо сериозно при гърмежа.Предварително ви благодаря за отзивите.
    Fiat Marea 1.8 16V

"Леко" ли въртеше стартера при опита ти за запалване?Дано да греша, но може да си скъсал ангренажа...
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

честно нямам спомен, в вчера като се поразрових из форума и ненамерих почти нищо за подобна ситуация освен един скъсан ангренаж, и направо незнам сега. дано да е някоя електрона грешка. чакам майсторите да звъннат и да кажат какво е .
      Fiat Marea 1.8 16V

Коментар

При скъсан ангренаж, стартера не върти...
        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
        FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
        FIAT UNO 1.5

Коментар

Не ми се вярва да е ангренажа, ако е бил силен гърма може да е повредило дебитомера, ако е върнало рязко клапата назад, вътре в дебитомера има едни фини пластинки, смятай какво може да е станало с тях....
          --Старата ръжда любов не хваща!--
          156 sportwagon 1,9 jtd 115
          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

stanleyhacker написа:
            На мен ми е късало ремък на дизелов мерцедес и стартера върти, ама се чуват някакви "по-специални" звуци откъм двг....
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Да кажа незнам каква е повредата още чакам майсторите да звънат и да кажат. иначе стартера върти на не поема, и гърмежа си беше сериозен според мен, засега най-силния който съм имал, преди ми се случи сипах от някаква скапана газ и гръмна но тогава нямаше проблем с запалването
              Fiat Marea 1.8 16V

Коментар

Не бях забелязал, че колегата е с газова уредба. Може да е "малкия" дявол. Надявам се да е така, че иначе ремонта е солен. Пиши непременно каква е причината, след като се чуеш с майсторите.
                stanleyhacker написа:
                В грешка си, колега. Нещо повече - най-големите поразии стават, именно когато при скъсан ремък се завърти стартера или се предприеме теглене, в опит за запалване.
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V
                www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Ами 99% дебитомер.

Коментар

понеже майсторите не сая звъннали още, ако е заминал този дебитомер, какво ще рече това в цифри. дано да не е солено , че вече ми писна от влизания в бокса, немога да завъртя и една обиколка като хората
                    Fiat Marea 1.8 16V

Коментар

Ами проблема не в колата, ами в газовата.За дебитомера - нов ми предлагаха за 600лв.Купих си втора употреба за 200, но чух после че имало и по 150лв.Това ако си с 1.8 16В с хитачи.

Коментар

Re: изгърмя, свети лампата на инжекциона, неще да пали

Dimitko написа:
                        Здравейте,да ви споделя как ми се случи за пореден път с Мареата, вече почвам да се отчайвам че през месец и нещо съм посточнно в бокса...
                        Колега, не търси проблема в колата а в себе си.Не знам с каква газова уредба си, но предполагам цената за газов инжекцион ти се е видяла солена и сега е време да похарчиш спестеното...Колегите вече са ти казали - най вероятно си унищожил дебитомера а има вероятност да да си разцъфтял смукателния колектор.Не знам какъв е твоя, но ако е пластмасов вероятността и това да е станало не е малка.Успех и дано да минеш по-тънко.
                        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

колега , проверката за дебитомера е МНОГО лесна.но аз напротив съм 99% сигурен че не е /или не е само/ дебитомера.ако откачиш буксата на дебитомера, колата пали БЕЗ проблем.-Но ще свети постоянно лампата ’дюза’ -доста добре ще държи обороти - на олоко 1000така че ако е дебитомера правиш следното:откачаш го от буксатавъртишако запали без проблем и веднага (ще си свети’дюза’) значи е само дебитомерако пак не запали - значи не е само (или не е) дебитомер.гарантирам 100% за това което написах.пробвано е лично от менописано е в сервиз мануала - процедура на ЕКУ-то при регистриран неработещ дебитомер -следва вече по памет - не съм 100% - като види че няма дебитомер ЕКУ-то минава в авариен режим, игнорира НЕ САМО дебитомера а мисля че и показания на ламбдата , или нещ друго беше, ако ти се чете виж в сервиз мануала ,като пуснеш търсене на AFMНАКРАТКО - ако ти е само дебитомера повреден- като го откачиш от буксата , колата трябва да пали и работи без проблем, защото ще работи в авариен режим със запас.-ако не е дебитомер ..... или не е само дебитомер - резултат от откачането на MAF -а (AFM)няма да има
                          1115 написа:
                          Ами проблема не в колата, ами в газовата.За дебитомера - нов ми предлагаха за 600лв.Купих си втора употреба за 200, но чух после че имало и по 150лв.Това ако си с 1.8 16В с хитачи.
                          къде ги намери тез бе колега? споделете!бтв- а има ли 1.8 16 Волта дето не е Хитачи ? кажи моля.EDIT: верно е AFM - Air Flow Meter - по източници ще го срещнеш MAF- Mass Air Flow

Коментар

Ами има неоригинални - хофър ли, куфар ли, абе ич не ги знам.

Коментар

1115 написа:
                              Ами има неоригинални - хофър ли, куфар ли, абе ич не ги знам.
                              ееее питах къде, не каквии питах има ли 1.8 16В дето не е на хитачи

Коментар

Working...
                              X