Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за температура на пунто 1.2 elx

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за температура на пунто 1.2 elx

Искам да попитам,нормално ли е перката да се включва при това положение на стрелката.Такава температура показва, само ако работи дълго време на място,или в голямо задръстване.Перката включва но стрелката пада 1-2 мм;след което пак се включва,но не вдига повече градуси.Проверих термостата работи, но ми се струва,че отваря рано, дали проблема е в него.
    Прикачени файлове
    ex. punto elx 1.2i
    Lancia Libra 1.6

Напълно нормално.Ти кога искаш да се включи-на червеното ли?
    Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo

Коментар

Не по рано,малко след средата.
      ex. punto elx 1.2i
      Lancia Libra 1.6

Коментар

не е нормално да се включва перката чак там. при мен завърта малко след средната чертичка (около 1 максимум 2 мм над нея). може би не ти работи първа степен на перката и на това положение на стрелката ти се включва направо втора. само предполагам...
        Alfa 147 JTD 115 hp
        ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

Аз имам само 1 степен.
          ex. punto elx 1.2i
          Lancia Libra 1.6

Коментар

И според мен не е нормално да се включва чак там. На моето Пунто също не се включва нормално,само че при мене перката се включва 2,3мм преди двете дебели чертички които стоят на средата.
            Фиат Пунто 1,2 HSD

Коментар

Здравейте!Мойто включва много малко след средата и не съм виждал стрелката да се е вдигала повече.тва дето е на снимката ми се вижда многичко.

Коментар

Кажете някакво решение на проблема.
                ex. punto elx 1.2i
                Lancia Libra 1.6

Коментар

според мен би трябвало да имаш 2 степени на перката и проблемът е в първа степен. извади кабела, който влиза в датчика и виж колко пластинки има. ако са три, значи имаш 2 степени. най-често проблемът е в самия датчик. сменяш го с нов и се оправя. но не мога да кажа, че 100% е от него. датчикът струва около 20 лв. при смяната се развива стария и се подлага някакво легенче, защото ще тръгне да тече антифриз. събираш антифриза, завиваш новия датчик и после си го връщаш в разширителния съд. обезвъздушаваш добре! писано е по темата доста.успех!
                  Alfa 147 JTD 115 hp
                  ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

Имам 1,2 Пунто - перката му включва малко след като мине средата.Това на снимката ми се струва доста много.Ако имаш клима - имаш наистина две степени - щом ти работи само на една - сменяй датчика.Ако нямаш клима - огледай си добре охлаждащата система.
                    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

еми то и на моето пунто 1.1 sx 1995година перката се вклучва на същото место като на колегата petio4528,забелязал съм ,че карам ли в града (в задръстване на 1-ва или 2-ра предавка)вдига градусите по-барзо и след като сложа 4-5 предавка температурата пада до средата не знам защо така някой от колегите да има идея?(перката си работи и се включва при температура като на колегата petio4528 но не знам колко и какви скорости има тая перка даже понякога ме е страх да не ми прегрее колата и не знам ако има мнения споделяите или дайте линк да прочета че нищо не намерих 1 ако се ориентирате по снимката на тая чарта след средата ми се включва перлката, нормално ли е???П.С извинявам се за снимката ма тя не е от моята кола просто само тази намерих
                      Прикачени файлове
                      Fiat Punto 55 SX 1.1mi

Коментар

температура

ако се съди по моите показания ще съм изгърмял вече при мен включва малко преди средата може и да е в ярно нали до горе е 120 градуса 93 трябва да е там и долу 87 да изключва на повечето където съм гледал това е високо за включване на перката иначе бързо или бавно върти има ли 2 степени може да не работи съпротивлението за бавни обороти на перката нали тя включва на по малки градуси
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

ето на мене как е
                          Прикачени файлове
                          Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                          Втората......пак същата!
                          (_-_)______////_______(_-_)
                          Punto75-Вече на жената!
                          Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

температура

и при мен е така ама мисля че трябва да е по на горе може уреда да е нещо не редовен
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Според мен ,май уреда не е редовен,защото досега не ми е кипвал антифриза.Може самата стрелка да показва повече,иначе се включва перката.Като съм в движение си охлажда нормално,но ако съм в задръстване се вдига много.Мисля да сменя термостата и датчика да видя дали ще има промяна.Пробвах преди с обезвъздушаване и не помогна.
                              ex. punto elx 1.2i
                              Lancia Libra 1.6

Коментар

Working...
                              X