Искам да попитам,нормално ли е перката да се включва при това положение на стрелката.Такава температура показва, само ако работи дълго време на място,или в голямо задръстване.Перката включва но стрелката пада 1-2 мм;след което пак се включва,но не вдига повече градуси.Проверих термостата работи, но ми се струва,че отваря рано, дали проблема е в него.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за температура на пунто 1.2 elx
Collapse
X
-
не е нормално да се включва перката чак там. при мен завърта малко след средната чертичка (около 1 максимум 2 мм над нея). може би не ти работи първа степен на перката и на това положение на стрелката ти се включва направо втора. само предполагам...Alfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Коментар
-
според мен би трябвало да имаш 2 степени на перката и проблемът е в първа степен. извади кабела, който влиза в датчика и виж колко пластинки има. ако са три, значи имаш 2 степени. най-често проблемът е в самия датчик. сменяш го с нов и се оправя. но не мога да кажа, че 100% е от него. датчикът струва около 20 лв. при смяната се развива стария и се подлага някакво легенче, защото ще тръгне да тече антифриз. събираш антифриза, завиваш новия датчик и после си го връщаш в разширителния съд. обезвъздушаваш добре! писано е по темата доста.успех!Alfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Коментар
-
Имам 1,2 Пунто - перката му включва малко след като мине средата.Това на снимката ми се струва доста много.Ако имаш клима - имаш наистина две степени - щом ти работи само на една - сменяй датчика.Ако нямаш клима - огледай си добре охлаждащата система.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
еми то и на моето пунто 1.1 sx 1995година перката се вклучва на същото место като на колегата petio4528,забелязал съм ,че карам ли в града (в задръстване на 1-ва или 2-ра предавка)вдига градусите по-барзо и след като сложа 4-5 предавка температурата пада до средата не знам защо така някой от колегите да има идея?(перката си работи и се включва при температура като на колегата petio4528 но не знам колко и какви скорости има тая перка даже понякога ме е страх да не ми прегрее колата и не знам ако има мнения споделяите или дайте линк да прочета че нищо не намерих 1 ако се ориентирате по снимката на тая чарта след средата ми се включва перлката, нормално ли е???П.С извинявам се за снимката ма тя не е от моята кола просто само тази намерихFiat Punto 55 SX 1.1mi
Коментар
-
температура
ако се съди по моите показания ще съм изгърмял вече при мен включва малко преди средата може и да е в ярно нали до горе е 120 градуса 93 трябва да е там и долу 87 да изключва на повечето където съм гледал това е високо за включване на перката иначе бързо или бавно върти има ли 2 степени може да не работи съпротивлението за бавни обороти на перката нали тя включва на по малки градуси
Коментар
-
Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Според мен ,май уреда не е редовен,защото досега не ми е кипвал антифриза.Може самата стрелка да показва повече,иначе се включва перката.Като съм в движение си охлажда нормално,но ако съм в задръстване се вдига много.Мисля да сменя термостата и датчика да видя дали ще има промяна.Пробвах преди с обезвъздушаване и не помогна.ex. punto elx 1.2i
Lancia Libra 1.6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар