Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса за браво 1.9ТД 75

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Няколко въпроса за браво 1.9ТД 75

1. С акакво масло трябва да се кара ? в момента съм с 10W40 - до сега ми слагаха едно наливно Q8 но незнам то с какви параметри е 2. Какъв акумулатор е нужен ? Стария ми беше 75 mAh 590 VA , в магазина ми го гледаха по каталог 60 mAh 680 VA незнам как ще се държи и дали няма да изпрегне скоро ? понеже знам че дизела иска по як ток за запалване ..... 3. От къде мога да си взема гумите за дръжките понеже са станали на ГЪЗ и немога да ги гледам вече и искам да ги сменя ? сигурно не съм само аз с този проблем Благодаря предварително !!!

Selenia имат специално масло за дизели, но в момента не се сещам за точната му специфика. (мисля, че беше SELENIA TURBO DIESEL 10w40 CD/SF).Някой колега да уточни.По каталог, акумулатора за твоя модел е 60Ah, 380A.Дръжките са много гаден проблем, единия начин е да си купиш нови, ще изкарат няколко години.Можеш да потърсиш такива от Мареа със съответния цвят. Те са с пластмасово покритие и нямат никакви забележки. Мисля, че с малка интервенция стават.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Взимай такъв акумулатор какъвто е предписан 60Ah, важен е стартовия ток какъв е, акумолаторите за дизели са с по-голям стартов ток, отколкото за бенз.
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Новите дръжки, които се продават са изцяло полимерни, няма гума в/у тях, така че ще изкарат дъъълги години.Ето тук е обяснено как се сменят.Успех.
        M-Benz E 250 TD 150hp
        M-Benz 200d 75 hp
        Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

немога да ги докопам нещо тия файлове ...... моля ако някой ги има да ми ги прати на p.ivanov7@gmail.comБлагодаря !!!

Коментар

Working...
          X