Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за малко помощ-лош акумулатор или повреден алтернатор?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моля за малко помощ-лош акумулатор или повреден алтернатор?

Здравейте!Имам проблем.Акумулаторът ми-марка "Монбат" /50 Аh/, на 5-я месец употреба издъхна.Никакъв ток,"окото" му-черно!Майсторите по акумулатори го заредиха вчера и ...не знам докога.Мериха токове за утечка,и напрежение за зареждане 13,6 волта.Казаха че това напрежение е ниско и трябва да се сменят четките на алтернатора./най-малко/.Отидох на специалист електричар който се произнесе-"нормално напрежение на зареждане".Като знам колко лоши отзиви има за "Монбат",на кого да вярвам-лош акумулатор или повреден алтернатор?Колата-Пунто 55 от 97 год.

Напрежението на зареждане трябва да е в интервала 13,6-14,5 волта. Ако си пуснал фарове, перки, нагреватели на задно стъкло и т.н... е допустимо да падне до 13,6. Иначе е добре да е около 14,5.... Има значение дали ти е зареден акумулатора - ако е изтощен, в началто ще "похапва" доста точец, докато зареди и пак напрежението може да ти падне малко докато се позареди. Ако не пада под 13,6 е ОК, но ако това е без никакви консуматори и на зареден акумулатор може скоро да се наложи да сменяш четчици...P.S. С какъв уред мерихте напрежението? Ако пише Made in China може и да не е точно 13,6 ... примерно... На уреди за по 10 лева вяра им нямам... доста голяма грешка дават...

Коментар

Лошото е, че когато стане дума за гаранционен продукт, продавача винаги почва да го увърта, за да изкара друга причина за проблема. Преди време и мен ме моткаха точно с акумулатор на "Монбат". Размених им местата с този от другата кола и правих няколко дена тестове. Излезе, че гаранционният е дал фира. Смениха го, но след сериозна разправия. Ако можеш, покарай няколко дни с друг акумулатор, за да не се налага да правиш "ремонти" от които може би нямаш нужда.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

съгласен съм с Rokambol, но 13.6 ми се струва ниско.замери го със включени консуматори - фарове, радио, вентилатор на парно и пожелание отопление на задно стъкло,както и само на фарове.отделно, че и самия акумулатор като товар има определено съпротивление и ако е дал фира , то пада и алтернатора не може да дигне достатъчно напрежението.затова е добра идея и да тестваш напрежението с друг акумулатор в който си сигурен ( препоръката на Rokambol)

Коментар

Working...
        X