Здравейте,Поради липса на подфорум "Ходова част и купе", ще ви ви занимая малко с моя таралясник в този раздел. Пък ако решите, че е на неправилното място, преместете темата където трябва.Та да преминем към проблема. Собственик съм на Фиат Мареа Уикенд - набор 1999 година. Задните амортисьори са пътници и бих искал да си ги сменя, но искам да ги сменя сам. Имам инструменти, имам скоби, сменям съм предни и задни амортисьори на Рено, така че имам някакъв опит, колкото и малък да е. Порових се във форума, но не открих да има тема, която да описва как се сменя заден амортисьор при Мареа Уикенд.Аз поогледах малко на моята кола и възникнаха следните въпроси:1. Не открих къде са закрепени отгоре задните амортисьори и съответно от къде има достъп до гайките в горната им част.2. Освен амортисьорите, нещо друго трябва ли да се смени освен тях? Тампони или нещо друго?3. Искам да сменя буферните тампони в задните пружини, защото са ми скъсани. Там има ли някакви хитрости?4. Освен изброените до тук неща, има ли някакви други тампони или аксиални лагери, които е желателно да се сменят?5. Какъв тип са задните амортисьори - маслени или газови? В една книга за Браво/Брава пише, че задните са двойнодействащи газови. В едни каталози пък пише, че са маслени. Последно какви са оригинално?Не съм спортен тип, по-скоро искам да ми вози комфортно, но да държи пътя.Благодаря предварително за отговорите и се надявам да не дублирам подобна тема.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на задни амортисьори при Мареа Уикенд
Collapse
X
-
Ей тука всичко си пише:http://www.fiat-bg.org/Downloads/Boo...&%20Wheels.pdfКогда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
-
Re: Смяна на задни амортисьори при Мареа Уикенд
Airfan написа:...5. Какъв тип са задните амортисьори - маслени или газови? В една книга за Браво/Брава пише, че задните са двойнодействащи газови. В едни каталози пък пише, че са маслени. Последно какви са оригинално?Не съм спортен тип, по-скоро искам да ми вози комфортно, но да държи пътя...ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
@Pecho - Сега в момента ми харесва как вози общо взето. Може би дори е малко по-твърдо за моя вкус, но като цяло е добре. Насочил съм се към маслени, но изведнъж излезна по книгите, че са газови и затова питам какви са били оригиналните. Отделно така наречените газови не са само газ, ами маслено-газови. Поне така ми се струва, че съм чел.@Tornado - Свалих си workshop manual-а и видях такава картинка, но там показват процедурата при свален заден мост, а аз бих искал да ги сменя без да свалям моста. Възможно ли е и някой правил ли го е?Поздрави,Airfan
Коментар
-
Re: Смяна на задни амортисьори при Мареа Уикенд
Airfan написа:Здравейте,Поради липса на подфорум "Ходова част и купе", ще ви ви занимая малко с моя таралясник в този раздел. Пък ако решите, че е на неправилното място, преместете темата където трябва.Та да преминем към проблема. Собственик съм на Фиат Мареа Уикенд - набор 1999 година. Задните амортисьори са пътници и бих искал да си ги сменя, но искам да ги сменя сам. Имам инструменти, имам скоби, сменям съм предни и задни амортисьори на Рено, така че имам някакъв опит, колкото и малък да е. Порових се във форума, но не открих да има тема, която да описва как се сменя заден амортисьор при Мареа Уикенд.Аз поогледах малко на моята кола и възникнаха следните въпроси:1. Не открих къде са закрепени отгоре задните амортисьори и съответно от къде има достъп до гайките в горната им част.2. Освен амортисьорите, нещо друго трябва ли да се смени освен тях? Тампони или нещо друго?3. Искам да сменя буферните тампони в задните пружини, защото са ми скъсани. Там има ли някакви хитрости?4. Освен изброените до тук неща, има ли някакви други тампони или аксиални лагери, които е желателно да се сменят?5. Какъв тип са задните амортисьори - маслени или газови? В една книга за Браво/Брава пише, че задните са двойнодействащи газови. В едни каталози пък пише, че са маслени. Последно какви са оригинално?Не съм спортен тип, по-скоро искам да ми вози комфортно, но да държи пътя.Благодаря предварително за отговорите и се надявам да не дублирам подобна тема.
Коментар
-
Airfan написа:... Отделно така наречените газови не са само газ, ами маслено-газови. Поне така ми се струва, че съм чел.... Не знам дали всички газови са двойнодействащи, но моите са такива и с това си обяснявам усещането за по-твърда возия.
ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Airfan написа:@Pecho - Сега в момента ми харесва как вози общо взето. Може би дори е малко по-твърдо за моя вкус, но като цяло е добре. Насочил съм се към маслени, но изведнъж излезна по книгите, че са газови и затова питам какви са били оригиналните. Отделно така наречените газови не са само газ, ами маслено-газови. Поне така ми се струва, че съм чел.@Tornado - Свалих си workshop manual-а и видях такава картинка, но там показват процедурата при свален заден мост, а аз бих искал да ги сменя без да свалям моста. Възможно ли е и някой правил ли го е?Поздрави,AirfanFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар