Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Два въпроса за Темпра!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Два въпроса за Темпра!

Здравейте колеги, имам два въпроса към знаещите и можещите:1. На 5-6 месеца сменям паразитната ролка на пистовия ремък (за генератора и водната помпа). Купувах и скъпи и евтини ролки и все се разбиват. Замерваха ми съостност на рабките и т.н, но все тая. Казаха ми, че вероятно е от това, че под тях трябва да има кора, която пази от кал и мръсотия. Аз нямам такова нещо (кой знае кога са я свалили) и нямам познат с Темпра, че да видя как изглежда. В магазините няма, а в моргите за мое учудване просто няма Темпри. Ако някой от Вас може да ми пусне снимка като как изглежда тая кора, че да приспособя нещо (там долу има някакви дупки, в които няма болтове и гайки).2. Как се свалят корите на вратите (предните). Смятам да пробвам дали може да се сложи там говорител и като развия болчетата дето са достъпни вероятно има някакви щипки, ама от опит знам, че като не знам чалъма най-вероято ще ги счупя и после върви ги търси, има да хлопа кората.Благодаря предварително на всички!
    Не остана време за подпис ...

разбива ти се ролката щото имат едни капачета. струват 5-6 лв. мисля имам снимки някъде в нас. тези капачета са по принцип само за оригиналните, защото имат щипки с които се хващат в ролката, а ролките от 25 лв нямат дупки да влязат щипки. затова се чупяъ щипките и се лепи с епоксидна смола, силикон или кото има. и аз така не бях сложил капаче и за 5-6 000 км превъртя. вратите естествено са на щипки освен болтове и просто като ги счупиш ще си купиш нови. тва е
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

За паразитната ролка

pakumba написа:
      разбива ти се ролката щото имат едни капачета. струват 5-6 лв. мисля имам снимки някъде в нас. тези капачета са по принцип само за оригиналните, защото имат щипки с които се хващат в ролката, а ролките от 25 лв нямат дупки да влязат щипки. затова се чупяъ щипките и се лепи с епоксидна смола, силикон или кото има. и аз така не бях сложил капаче и за 5-6 000 км превъртя. вратите естествено са на щипки освен болтове и просто като ги счупиш ще си купиш нови. тва е
      Ролката е с пластмасови капаци върху съчмите на лагера. За тях ли става дума или има някакъв друг капак. Като купих колата беше с подобна ролка само капачетата на съчмите бяха червени. Сега са сини, съм купувал и със зелени. Око намерите снимката пуснете ми я. Благодаря!
      Не остана време за подпис ...

Коментар

не говоря за "капачета на съчми" става дума за капаче, което покрива гайката и въобще лагера в нея. иначе като се намокри 2 пъти и водата влезе в лагера чао лагер и сменяш. ще потърся, но не гарантирам дали съм я снимал навремето
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Аз моята ролка я сменях само веднъж-преди стотина хиляди километра.Лагера си е здрав-може би ще изкара още много.Когато махнах стария ,той яко виеше и нищо не можех да направя.Сега от време на време свалям лагера и го пълня с грес-махам двете капачета на съчмите и пълня.Но и така много изкара.До сега съм го пълнил 3 пъти - някой да не си помисли че всеки месец го пълня :D
          FIAT TEMPRA 1.6 i.e.cat
          БМВ E39 520D

Коментар

Забравих да пиша ,че нямям кора отдолу
            FIAT TEMPRA 1.6 i.e.cat
            БМВ E39 520D

Коментар

Ivendar_77 написа:
              Аз моята ролка я сменях само веднъж-преди стотина хиляди километра.
              Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Колега,взех колата преди130 хил.км.Смених лагера след около 10-15 хил.-много виеше.И след смяната просто забравих за този лагер.Затова се учудих като прочетох темата ти
                FIAT TEMPRA 1.6 i.e.cat
                БМВ E39 520D

Коментар

На Темпра не може да се сложи пластмасовото капаче на ролката, защото болта с гайката е по- дълъг и стърчи повечко. Самата ролка е същата като на Браво, но там може да се сложи кръглото капаче, което пази лагера.Ролката се нанизва на един фланец и при монтажа не трябва да има луфтове към болта- да влиза сито. Защитата на ролката при Темпрата е от една пластмасова кора на подкалника, която трябва да я има, защото пази от мокрене и прах не само ролката на каналния ремък, но и динамото. Тази кора е някъде 40/20 см. и трябва да се търси втора употреба.
                  Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Приятелско учудване,колега Приятно е да разбереш за една толкова дълга(и надявам се безпроблемна) експлоатация по трудните смолянски пътища!М-у другото след Великден ще бъда в Смолян за няколко дни и ще се радвам да се запознаем.Поздрави.
                    Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Обади се като дойдеш!Аз също ще се радвам да се запознаем!Поздрави и от мен!
                      FIAT TEMPRA 1.6 i.e.cat
                      БМВ E39 520D

Коментар

КИМИ написа:
                        На Темпра не може да се сложи пластмасовото капаче на ролката, защото болта с гайката е по- дълъг и стърчи повечко. Самата ролка е същата като на Браво, но там може да се сложи кръглото капаче, което пази лагера.Ролката се нанизва на един фланец и при монтажа не трябва да има луфтове към болта- да влиза сито. Защитата на ролката при Темпрата е от една пластмасова кора на подкалника, която трябва да я има, защото пази от мокрене и прах не само ролката на каналния ремък, но и динамото. Тази кора е някъде 40/20 см. и трябва да се търси втора употреба.
                        сигурно си прав, аз говоря на базата опита ми от бравото, а знам че ролките са еднакви с на темпрата ми. но не бях забелявал такива неща. еми значи отговора е ясен. п.с. на бравото при всяка локва му се мокри шибаното динамо много тъпо измислено
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                        X